Термин Август 2024 ♥ - тема 5

• 43 173
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Аз миналата бременност пиех коринфар от 20 и някоя седмица , докато не ме приеха за задържане.Не е имало странични ефекти , но и не удържа много фронта поне при мен.

# 451
Момичета, има ли сред вас дами с леко завишена глюкоза. Пуснахме кръвни изследване и всичко е наред освен малко над нормата глюкоза. Сега ще повторим кръвните. Следящата ме лекарка ми забрани всякакво сладко и въглехидрати. Отделно ме направи на пух и прах заради качените килограми. Средата на 5ти месец съм вече и съм наддала около 12 кг.,което знам, че е доста, но първите месеци главно лежах заради отлепен плоден сак и кървене и това обездвижване явно ми изигра лоша шега. Сега доста ме наплаши с тези килограми, отделно ме кара и да отслабване. Аз тотално съм изключила от менюто си всякакви вредни храни, движа се постоянно. Доста се притесних. Някакви съвети или някоя от вас да минава през подобна ситуация. Ще съм ви много благодарна да споделите.

# 452
Момичета, има ли сред вас дами с леко завишена глюкоза. Пуснахме кръвни изследване и всичко е наред освен малко над нормата глюкоза. Сега ще повторим кръвните. Следящата ме лекарка ми забрани всякакво сладко и въглехидрати. Отделно ме направи на пух и прах заради качените килограми. Средата на 5ти месец съм вече и съм наддала около 12 кг.,което знам, че е доста, но първите месеци главно лежах заради отлепен плоден сак и кървене и това обездвижване явно ми изигра лоша шега. Сега доста ме наплаши с тези килограми, отделно ме кара и да отслабване. Аз тотално съм изключила от менюто си всякакви вредни храни, движа се постоянно. Доста се притесних. Някакви съвети или някоя от вас да минава през подобна ситуация. Ще съм ви много благодарна да споделите.

Аз съм другата седмица на тест с натоварване на глюкоза ще видим какво ще стане, ще пиша
Отностно килограмите, аз съм в 24+2г.с и съм + 15кг 😀 Вървя доста всеки ден, отвреме на време и аз имам крампи в прасците (ужасно е), като ми предписаха магнезий... Но, за килограмите докторът каза, че е нормално, очаквам близнаци и общо взето тези 15кг каза, че са нормални ...В интерес на истината не мога да ги видя къде са тези 15кг  ( имам корем и по-голям бюст вече), но вероятно имам и доста околоплодни води.
Не виждам наистина каква е тази драма с килограмите..., ако си качил малко проблем е, ако си качил повече пак е проблем, амии организъм

# 453

Аз съм другата седмица на тест с натоварване на глюкоза ще видим какво ще стане, ще пиша
Отностно килограмите, аз съм в 24+2г.с и съм + 15кг 😀 Вървя доста всеки ден, отвреме на време и аз имам крампи в прасците (ужасно е), като ми предписаха магнезий... Но, за килограмите докторът каза, че е нормално, очаквам близнаци и общо взето тези 15кг каза, че са нормални ...В интерес на истината не мога да ги видя къде са тези 15кг  ( имам корем и по-голям бюст вече), но вероятно имам и доста околоплодни води.
Не виждам наистина каква е тази драма с килограмите..., ако си качил малко проблем е, ако си качил повече пак е проблем, амии организъм

Отностно килограмите, аз съм в 24+2г.с и съм + 15кг 😀 Вървя доста всеки ден, отвреме на време и аз имам крампи в прасците (ужасно е), като ми предписаха магнезий... Но, за килограмите докторът каза, че е нормално, очаквам близнаци и общо взето тези 15кг каза, че са нормални ...В интерес на истината не мога да ги видя къде са тези 15кг  ( имам корем и по-голям бюст вече), но вероятно имам и доста околоплодни води.
Аз по принцип съм по-пълна и качвам лесно. Още преди да забременея си знаех ,че ще са проблем килограмите ми. С първото ми дете качих 22 кг., като изобщо не  се ограничавах, а сладко колко хапвах не е истина. Наясно съм, че на нищо не са в полза повечето килограми, но сега се чудя как се предполага да отслабвам в този период. Възможно ли е е не е ли? Не зная.

# 454
Проблемът не е в килограмите, проблемът е, че може би се касае за гестационен диабет (ГД), който няма нищо общо с нормален диабет, получава се дори при жени, които са в топ форма, спортуват, не ядат сладко и тн. Причината е в хормоните, които произвежда плацентата, блокират инсулина и обмяната на веществата не функционира правилно. Мен др. Павлова ме наплаши, заради увеличени околоплодни води, както и бебе, вървящо +5 дни. А килограми не знам точно колко съм качила, но едва ли са повече от 5-6 кг. Гестационният диабет в много случаи няма симптоми, но когато има са точно тези: увеличена глюкоза на гладно, увеличени околоплодни води, голямо бебе, повече качени килограми.
Мен Павлова ме прати на обременяване с глюкоза (ОГТТ), но ме е страх от изследването и още не съм се превъзмогнала да го направя. Другата седмица ще се консултирам и със следящия по ЗК и ако и той каже, няма как, ще трябва да се направи изследването 😔
Дотогава се старая да ям много сурови зеленчуци, да ограничавам простите въглехидрати или поне след консумация да се разхождам. Уж повечето жени с ГД успяват да овладеят положението само същ диета и спорт, без да се налага прием на инсулин.

Иначе внимавайте и за скритите захари, които за съжаление са буквално навсякъде. Например в лютеница, кетчуп, всички готови сосове, дори обикновени крекери - наблъскани са с ужасно много захар. И си мислим, че не консумираме сладко, защото не ядем сладки десертчета, шоколад и сладолед, а всъщност само от солената храна приемаме по-голямо количество, отколкото трябва. Препоръките на СЗО са до 25гр на ден, това е като да изядете 3 филии с лютеница и един бонбон.

# 455
Деси, с нормална шийка не е проблем ходенето, но при цервикална недостатъчност се забранява дори дълго време седене и стоене на крак
Аз утре влизам в шести месец и се замислям, че трябва да правя обременяване. С кг съм +4.5, като стартирах от 52 кг. За моите кг това не е много, но всеки ден ми се яде сладко, ама много ми се яде

# 456
Герка, онзи ден си взех яди (най-обикновен микс от Лидл) и се зачетох отзад в съдържанието и имаше захар Flushed
Не можах да повярвам , както каза - трябва да се внимава с тези скрити захари.

# 457
Деси, с нормална шийка не е проблем ходенето, но при цервикална недостатъчност се забранява дори дълго време седене и стоене на крак
Аз утре влизам в шести месец и се замислям, че трябва да правя обременяване. С кг съм +4.5, като стартирах от 52 кг. За моите кг това не е много, но всеки ден ми се яде сладко, ама много ми се яде
Да си призная, хапвам си от всичко което ми се яде и изобщо не се съобразявам.
Сладки, солени изделия- всичко!
Аз също започнах от 52кг в момента съм 67-68 сутрин ( като доктора ми каза, че при близнаци е съвсем нормално, даже е и добре) бебета си растат и си върват точно по седмици...иначе като цяло килограми качвам много трудно...
А познавам жени качили по 30≈40кг със едно бебе [без гестационен диабет], но все пак ще видя другата седмица дали всичко е наред! Смея да твърдя, че всичко се касае от организъм..

# 458
  • Пловдив
С предната бременност, бебето вървеше напред, раждайки се установи, че изобщо не е така. Та и на тези прегледи аз не вярвам на 100%. Реално са ориентировъчни, доносени бебета се раждат различни размери и кг.
Обикновено, ако има проблем, симтомите ще са повече.

# 459
На мен аг ми каза , че бебето върви една седмица напред, това лошо ли е.. има ли значение изобщо?  Иначе аз съм 23 г с от 52 кг 58 съм сега.

# 460
С първата бременност качих 30кг и нямах гестационен диабет. Всичко беше в норма, бебето няколко дена назад по ехограф, роди се 5 дена преди термин. Не се шашкайте толкова с тези килограми, само по себе си не са показател.

# 461
И моето върви седмица напред. По принцип съм с ранна овулация, не знам на това ли се дължи. АГ-то не го е споменавала, като проблем.

# 462
  • София
Аз сутрин съм едно тегло, вечер съм 1-1,5 кг отгоре и така.. Не знам, може и някаква вода да задържам. С третата бременност качих ударно кг и сега се надявам малко да позабавя качването. Предимството на горещото време е, че ми се яде по-лека храна. Иначе ръцете ми почнаха да се подуват.

# 463
  • София
Моята глюкоза на гладно е 4 и съм качила само 1кг, а утре ще съм 24г.с. Ям основно месо, яйца, млечни и зеленчуци, следя калории, въглехидрати, мазнини и протеин. Въпреки това д-р Павлова иска обременяване (правих и в 14-та седмица), за да сме сигурни, че всичко е наред вместо само да се надяваме, че е (така се изрази тя). Ендокриноложката и следящата АГ ми казаха, че няма нужда и сега се чудя дали да го правя, защото си е гадно. Confused

# 464
Аз съм качила 4 кг в 22 седмица. Няма да правя обременяване, но аз от началото си измервам кръвната захар с глюкомер един път седмично. Затова няма да правя теста с глюкоза.

Общи условия

Активация на акаунт