Мъжът ми ме напуска

• 24 505
  • 649
  •   1
Отговори
# 240
С 2 бона на месец, в София, поне половината ще отиват за наем и сметки. А за храна, а за детето, а за нея?
И то така, без помощ от никъде, с дете в детска градина, ако живее в София, се прави кариера.

# 241
Не е задължително да живее в София, щом не може да си го позволи. Навсякъде другаде е по- евтино.

# 242
Не е задължително да живее в София, щом не може да си го позволи. Навсякъде другаде е по- евтино.
Точно така, да си вземе достойнството и детето, и да се върне при мама. И да си купи няколко апартамента, които да дава под наем, докато цял ден пише в бг мама.

# 243
Алекс, твърде много хипотези на едно място...
Нека, ако иска, авторката да отговори, може ли да разчита на родителите си, чисто морално, тя вече каза, че не иска да се връща в родния си град, в какъв град живее сега , каква е другата жена, ако иска да получи що годе адекватни съвети. Аз пък мисля, че живеят в голям град, може и в София. И може родителите й да й окажат съвсем адекватна подкрепа, недейте да съдите за другите хора само от собствения си житейски опит. Може пък мъжът да има и друго жилище, например, щом е от заможно и влиятелно семейство. Или да отиде да живее при баща си.
Живеем в голям град(не е София),мъжът ми е от тук,аз съм родом от малко градче.
Моите родители винаги са ме подкрепяли морално,като студентка и финансово ,но им беше трудно.
Те са обикновени работници които има месеци едвам свързват двата края,затова и от тях няма как да очаквам финансова подкрепа,но знам че винаги ще застанат зад гърба ми.
Не искам да се връщам в родният си град защото там няма работа,защото всеки си стои на мястото и не се дава път на младите,а то и млади не останаха,всеки избяга на някъде.
Любовницата на мъжът ми е негова колежка само че от друг отдел,на друг етаж в сградата в която работи.Не е супер модел,по килограми даже ме доближава,да не кажа и подминава,а после аз съм дебелата.
На пръв поглед при запознанството ни преди 2-3 години изглеждаше мила и уравновесена жена.После разбрах че имала доста сериозни психични проблеми и даже била на хапчета.Сега не знам как стоят нещата.

# 244
  • София
Приехте, че авторката взима 1600 чисто. Аз такова нещо не прочетох, но може да съм пропуснала. Ако е брутно става по-различно. За в София това не е висока заплата. Продавач-касиер в Лидл взима начална брутна заплата почти 2К. Ако трябва да плаща свободен наем, консумативи, храна, да облича и обува детето и нея, плюс транспорт и ДГ, сметките са съвсем на косъм. А тя трябва да си съобразява работното време, трябва да може да взима болничен и куп други неща.
Промяната в статуквото винаги е болезнена, ако не е желана. За съжаление тук е и много емоционално натоварена. Шокът да разбереш, че всичко, което е било наред до тази сутрин е само илюзия, е огромен.

# 245
Моят съвет си остава същият - изгони го при нея, времето ще покаже. Може пък да му се наместят чакрите. И се бори ти да останеш в жилището, с детето, плюс максимална издръжка. Желязото се кове, докато е горещо, а и виждам, че ти не искаш развод, искаш си мъжа. Дай му ясно да се разбере, че ти така лесно няма да си грабнеш детето и да се върнеш при вашите. Пак ти казвам, ако може майка ти да ви погостува известно време, ей така, за морална подкрепа.

# 246
На мен ми е интересно, чисто хипотетично, ако след развода имат споделено родителство 50:50 (примерно две седмици при единия родител, две седмици при другия), тогава кой остава в апартамента с детето? Ако двамата се разберат помежду си, е ясно, но ако не постигнат съгласие, законът какво казва? Предполагам, че тогава майката, която не е собственик в нашия случай, няма да има право да остане там с детето?

# 247
Ей затова съм противник на тоталното обезличаване и на пълното отдаване на мъж, деца, дом, семейство. Абсолютно против съм жената да жертва себе си и възможността за кариера в името на мъж, ако ще златен да е. Защото не знае как ще се обърне палачинката.

Не е и така, както пишете. Децата не могат да бъдат захвърля и още докато са бебета. По-добре да не бъдат създавани, ако ще живеят без нормални грижи, здраве, възпитание, образование, като пълни  сираци,  с живи  майка и баща. Има си време за всичко. Тя жената много бързо даже е започнала пак работа, предвид състоянието и и възрастта на момиченцето. Не става така, хвърляме ги и не ни пука. И после защо пият антибиотици през месец, защо са диви, нагли и агресивни. Ами какви да са, оставени на 2 годинки  в системата по 10 часа дневно. Това не е нормално, това е основата на един бъдещ нещастен живот, на едно  голямо нищо.  Границите са тънки и трябва много да се внимава. Днешните деца буквално не получават никаква нормалност - живот под тавани само. Това е много далече от успеха. Като нямаш любов и свобода, какво имаш всъщност? Нищо. Пояснение: виждам, че сумата от 1600 лв. не се разбира защо съм я написала. Мъжът и получава над 6000 лв., тази сума е 1/4 от неговия реален доход. Справедливо, отговорно и морално е да поиска 1/4 от неговия реален доход и той да си и ги плаща стриктно всеки месец за детенцето. А вече дали той ще се съгласи…

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 14:48 от Rumi11111

# 248
На мен ми е интересно, чисто хипотетично, ако след развода имат споделено родителство 50:50 (примерно две седмици при единия родител, две седмици при другия), тогава кой остава в апартамента с детето? Ако двамата се разберат помежду си, е ясно, но ако не постигнат съгласие, законът какво казва? Предполагам, че тогава майката, която не е собственик в нашия случай, няма да има право да остане там с детето?
В закона не съществува понятието споделено родителство.

# 249
Т.е. родителските права могат да бъдат присъдени само на единия родител като основен отглеждащ (или както там е точният термин), а после те отделно си се споразумяват да гледат детето 50:50, така ли? И в такъв случай основният отглеждащ има право да остане в жилището с детето, правилно ли разбирам?

# 250
  • София
Наистина споделеното родителство не е дадено като юридическа възможност, но ако се разберат за него, се вписва в решението. Тогава не съм сигурна дали единият дължи издръжка, както и за правото на ползване на жилището. Реално отпадат основанията и за двете.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 15:53 от Cuckoo

# 251
  • София
Rumi11111, авторката каза, че нейната заплата е 1500-1700 лева. Затова коментираме сумата. Съвпадение е с 1/4 от заплатата на съпругът.

# 252
  • Далечният изток
Споделено родителство само по взаимно съгласие.

# 253
Aida, а тогава кой има право да ползва жилището с детето? Предпологам собственикът, т.е. в обсъждания случай мъжът?

# 254
Той не иска да й вземе досадното хлапе, не иска споделено родителство, иска да я напусне, нея, и да й предостави и детето за отглеждане, за да не му пречи. При 6 хиляди лева на месец доход, може и друго жилище да си купи с кредит, и наем да плаща. А щом има огромното желание да се махне от нея, тя трябва да извлече максимума за нея и общото им дете. Янче, намери си първо бракоразводен адвокат, нека той да говори с мъжа ти, щом той самия те избягва и не желае да говори с теб, докато чака сама да се сетиш и да се разкараш.
Мила Атова, при взаимно съгласие - както те се разберат, този ще полза жилището, и ще получава /няма да получава издръжка, съдът само утвърждава спогодбата между тях двамата, стига да не противоречи на закона, интересите на децата и добрите нрави.

Последна редакция: пт, 22 мар 2024, 16:30 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт