Начални училища в Пловдив - Тема 4

• 24 147
  • 465
  •   1
Отговори
# 195
Ами ти и за детската градина пак си направила всичко възможно, а резултатът е бил негативен. Искам да кажа, че гаранция няма никога, а да се стресираш две години преди детето да постъпи в училище.... не е добре за никого от семейството като цяло Simple Smile
По същество - не бих разчитала на отворените врати в училище, а бих се разходила из близкия парк и поразпитала майките. Няколко пъти, конкретно на деца, на които им предстои да завършат, когато детето трябва да постъпи в училище. Бих попрочела и из нета, фейсбук групи и пр.

# 196
Убедила съм се, че колкото по-малко го мислиш, подбираш и тревожиш, толкова повече ти се усмихва късметът и по-леко и добре се нареждат нещата. Изберете локацията да ви е удобна, проучете и учителките, които ще поемат випуска (макар че и това не гарантира нищо) и това е. Но две години по-рано няма смисъл. Излишни тревоги са това.
В кой район сте? Тук можем да дадем отзиви.
Но не се опитвайте да осигурите идеални условия за детето. Такива в живота няма и е хубаво да се научи да се справя с всякакви ситуации и хора.
И да допълня, че това за загубата на интерес към учебния процес заради учители, съученици и пр. в повечето случаи са оправдания. Не във всички, но в 90% от случаите.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 12:47 от Мила Атова

# 197
Благодаря, в район Южен сме. Това за децата не съм много убедена дали е така. Имахме дете в групата с много проблемно поведение и това се отрази и на децата, и на учителките. И най-тежкото беше, че родителите се преструваха, че няма проблем. И на всичкото отгоре няма какво да се направи, работеше с психолог уж, но резултат нямаше. И това ако трябва да се повтори и в училище ще ми дойде в повече. Но сте прави де, гаранция няма.

# 198
Но колкото и да проучвате едно училище, няма как да знаете предварително какви деца ще се паднат в класа на вашето. Учители, директор и материална база може да проучите, но не и учениците. А и в дг е едно, в училище - друго. И ако говорим конкретно за интерес към учебния процес, то той не се влияе чак толкова от едно-две деца в клас, това имам предвид. Освен ако не са някакъв супер екстремен случай, но не мисля, че вероятността за това е голяма.

Да допълня, че моя приятелка живее в Южен, но записаха детето в Елин Пелин, което също не е далече, и са доволни.

# 199
В Южен, за съжаление, училището не е въпрос на избор, а на адресна регистрация. Районът се пренасели и за по-доброто училища е много трудно да се "вредиш", ако не вземеш максимума точки. Аз бих тръгнала от там - да проучат кое ми е училището по адресна регистрация, така вероятно ще познавате и повечето деца, защото те също ще са в него.

# 200
Кое е това училище в Южен, за което ти трябва адресна регистрация с максимум точки, че да те приемат в него? Само Димитър Талев приключват с местата на първо класиране и пак не са с максимални точки само, за всички останали има и второ класиране, и трето даже. В Димитър Талев паралелкитее са иновативни - обучението е целодневно, а не полудневно+занималня, т.е. няма вариант от 1 до 4 клас да се откажете от следобедните часове по какъвто и да било повод. Следобедните часове включват математиката да речем, която не се преподава сутринта и след нея е самоподготовката, сутринта пък е БЕЛ и след него е самоподготовката.
За нито едно от децата ми в Южен не ми е била необходима адресната регистрация, нито максимум точки. Нито пък тази година бяха необходими на приятелки, които си карат децата от единия край на квартала до другия. Виж за конкретен учител и максимумът точки не стигат. Но това, което е добре за едно дете, не е гаранция, че ще е добре за друго. Проучвайте си учител и пак няма гаранция какви деца, какви родители ще се паднат и дали въобще ще има възможност да си при конкретния учител. Моят опит показва, че даже не децата са проблем в проблемен клас, а родителите, които очевадно не виждат и не чуват какви ги върши "златното яйце", а тях няма как да подберете.

# 201
Имам опит с НУ "Климент Охридски", за него говоря. И да, имаме проблемни деца в класа, от които страдат всички - и като дисциплина, и като ниво на шума, и като придобити знания.

# 202
В Д.Талев иновативното обучение е до 2 клас вкл., в 4 -ти вече занималнята не е задължителна,  да не кажа, че дори ни убеждаваха колко не е полезна за децата, защото събират 3 класа в 1. Противно на очакванията и убежденията на класната, на детето му харесва сред останалите деца вместо само половин ден вкъщи.

# 203
Имам опит с НУ "Климент Охридски", за него говоря. И да, имаме проблемни деца в класа, от които страдат всички - и като дисциплина, и като ниво на шума, и като придобити знания.
От много години за НУ "Климент Охридски" е нужна адресна регистрация. Винаги има доста повече подадени заявления от броя обявени места. Има деца приети и от прилежащи райони, но е на късмет. Познавам голям брой деца, които не бяха класирани, защото не им е по район и родителителите ги записаха в "Братя Миладинови" или "Яне Сандански "

# 204
Ние сме от прилежащ на Климент Охридски район и влезнахме тази година. По спомен само едно или две деца не бяха приети. Но не ни беше удовлетворено желанието за госпожа, предполагам, че е имало доста желаещи от района за нея.

# 205
Именно. Постът ми е в отговор на въпроса на AsitaNew "кое е това училище в Южен, за което е нужно адресна регистрация."
Тази година бяха 3 паралелки първи клас, миналата година бяха 2. Това също има огромно значение.

# 206
Ние сме в района на ОУ "Яне Сандански"
А тези са ни гранични:
НУ "Кл.Охридски"
СУ "Бр.Миладинови"
СУ "К.Величков"
СУ "Св. Константин-Кирил Философ

Граничните пак ли са със 120т.? Някой може ли да ми даде инфо за класните на 4 клас в Яне Сандански и в Климент Охридски? Като че ли клоня към второто, но не знам ще ни стигнат ли точките. В градината ни взеха предпоследни направо на магия.

# 207
Аз съм писала доста в темата, големият ми син сега ще завърши 4 клас. Прочети ми постовете Simple Smile За нас училището също е гранично, по район ни е "Братя Миладинови", в което казахме с мъжа ми, че по никакъв начин няма да запишем децата си, ако можем да го избегнем.

# 208
Ние сме в района на ОУ "Яне Сандански"
А тези са ни гранични:
НУ "Кл.Охридски"
СУ "Бр.Миладинови"
СУ "К.Величков"
СУ "Св. Константин-Кирил Философ

Граничните пак ли са със 120т.? Някой може ли да ми даде инфо за класните на 4 клас в Яне Сандански и в Климент Охридски? Като че ли клоня към второто, но не знам ще ни стигнат ли точките. В градината ни взеха предпоследни направо на магия.
В тази тема има малко информация - https://m.bg-mamma.com/?topic=1024842
Дано и тук се включи някой с по-нови мнения.

# 209
Попрегледах тази тема, мненията и информацията са стари, има доста променени неща. В "Климент Охридски" от тази година вече има занималня и за 4-класниците, което е силно аплодирано от нас, родителите.

Общи условия

Активация на акаунт