(2) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 75 490
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Кърджали
Джихан и Мине, от фрага гледам, пак ще се разправят заради Алия. Мине настоява да разбере каква е истинската причина за този брак. Може би защото усеща че Джихан поставя Алия на едно по-специално място, оправдавайки го с "принудих я да се омъжи", но всъщност се обаждат възхищение, интерес (за любов е още рано, но и тя ще се обади скоро).

# 616
Далечен град
Да, Алекс, със Зеррин е сигурно този разговор. Видях и че Алия е с лекарска престилка, така че се разиграва в болницата, а то и Зеррин я закачи куршум.
Отделно ми се струва, че сега Алия може би ще омекне към Джихан и ще ѝ мъчно за него и Кая. Явно Джихан и на Мине ще се обяснява нещо, може би за новата. Нея какво ще я правят, не знам 😅 В шок съм от този сериал🙈
П.С. Видяхте ли, че по БНТ ще излъчват оригиналната версия на сериала?

Кой е оригиналът?

# 617
Малък въпрос относно Далечен град- Наре, Шахин, Кая и Зеррин не се ли явяват братовчеди? Или аз не съм разбрала нещо.

# 618
Хайде тази Безгранична любов да приключва и да гледаме Дениз Джан в някой нов сериал🥰🥰🥰

# 619
Marbella, оригиналът е Ал Хаиба: https://bnt.bg/news/al-haiba-2-332467news.html
От 30.01. ще се излъчва по БНТ, пон-четв, 23:30.
elziitoo, правилно си разбрала, братовчеди са. Даже очаквам Джихан да е брат не само на Кая и Наре😀 Няколко пъти вече Джихан пита Садакат дали има още нещо, което подклажда омразата ѝ към Еджмел, тя отрича, но целият този акцент върху въпроса му не е напразен.

# 620
е ако се окаже че Шахин е полу-брат? на Джихан още по-зле ще изглежда "любовта" между Шахин и Наре

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 22:07 от itshristina

# 621
  • Кърджали
Братовчеди са, да. За онзи регион е нещо, на което дори и сега не се гледа с толкова лошо око (традиции, ала бала, бла бла ). Това е и нещото, което ми остава малко горчив вкус от историята на мен, ама..

Повече логика има Боран да е син на Еджмел (като най-големият измежду братовчедите).

# 622
Боран ли беше най-големият? Еми значи той ще да е синът на Еджмел… или зависи колко е палувала Садакат с Еджмел😀🤷🏻♀

# 623
Привет! Аз също мисля ,че думите на Алия
са  към Зерин.Надявам се да й повлияят и да не обвини Кая, въпреки нейните родители.Шахин и Зерин са добри като хора въпреки тях.Досега Зерин винаги отблъскваше Кая ,заради своето семейство.Някак си се страхува да не я спрат от училище и не е достатъчно смела да се бори за любовта си .Кая е единственият човек на който му пука за Зерин и който се грижи за нея.Онова момче можеше даже да я насили ,ако не беше се появил Кая.От началото на филма Зерин е напълно сама ,за разлика от брат си ,който до скоро имаше Джихан,Кая ,даже й Наре.Мисля ,че Алия ще бъде опора за това младо момиче и ще й помогне да вземе правилното решение

# 624
  • Дубай
Братовчеди са, да... За мен също това е доста ъпсурдно, но даже съм чувала, че уреждат бракове между братовчеди за да не излиза богатството извън семейство в далечни забравени  места на Турция.

# 625
Братовчеди са, да... За мен също това е доста ъпсурдно, но даже съм чувала, че уреждат бракове между братовчеди за да не излиза богатството извън семейство в далечни забравени  места на Турция.
Това е вярно! Особено за района Орду ще кажа: "От там булка... и на врага си не пожелавам!" Там не се имат за брачеди и чичовци, лели, ами женят на поразия по на 13-4г, на 40 вече са баби и дядовци, и това ако все още са живи... не са били убити за пари.

# 626
Женят, защото ако в Християнството и в др. религии кръвосмешението е забранено, Коранът позволява браковете между братовчеди. В някои страни от ислямския свят тези бракове достигат до 50%. Ама специално за братовчедите подобно явление е доста разпространено и в Християнския свят, т.нар. "династични бракове" (аристократични бракове) са си факт. При католиците са възможни при специално разрешение. Причината да се забранява в семейните кодекси днес е бързото развитие на генетиката като наука от началото на 20-ти век насам.

# 627
  • Дубай
Официалната страница на сериала „Далечен град“ пусна видеоклип към песента на  Sezen Aksu „De Mardin“,, която Сезен написа специално за сериала.

Акаунтът на сериала в тубето е достигнал един милион абонати. Браво!

Озан Акбаба/Джихан

# 628
По повод песента на Сезен Аксу благодарение на Златина от темата за "Аси".
Цитат
Аз още вчера се сетих за музиката на заглавната песен.Това е ''Аранхоет''(изписвам думата както си я спомням).После проверих в Гугъл.
Преведено от английски-Concierto de Aranjuez е концерт за класическа китара от испанския композитор Хоакин Родриго. Написано през 1939 г., това е най-известното произведение на Родриго и успехът му утвърждава репутацията му на един от най-значимите испански композитори на 20-ти век.
Има го в различни аранжименти!
Като песен открих изпълнения на Хосе Карерас на испанси и на Масимо Раниери на италиански.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1578473.msg48938403#msg48938403

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 19:47 от Katya_I

# 629
Далечен град, епизод 9, фраг 2 с БГ субс: https://www.instagram.com/reel/DEnaqpeNlwc/?igsh=emJzZXRpb2tpMDkx

Безгранична - гледах малко клипчета.. Ончето беше права - загубена памет. Ма пълно мазало е станало, Дидем ще почне с мизериите още от следващия епизод според мен, вече ѝ показаха щастливата физиономия като разбра, че уж Зейнеп е мъртва. 😤

Общи условия

Активация на акаунт