Валенсия- 3

• 40 234
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Няма правило колко по-рано да ги купиш, цените са динамични.
Влакове : https://www.renfe.com/es/en
Автобуси : https://www.alsa.com/en/
Много благодаря! Видях, че има и за 54 евро и за 95 евро за четирима. Няма да бързам, да не ми променят датите от уиз. Но няма и да чакам до последно.

# 721
  • Перник
Здравейте, планираме десетия рожден ден на дъщеря ми края на месеца (януари) във Валенсия. Но, съобразявайки се с цената на билетите, съм се насочила към закупуване на билет за полет на Раянеър, който пристига в 00:30 мин. Сега се колебая толкова късно има ли транспорт от летището до града? Също така и апартаментите, предлагани в Букинг дали биха ни приели към 01:00 ч. през нощта?  Какъв е вашият опит с тези късни полети за достигане до центъра на града и настаняването след полунощ?

# 722
Малко по-рано пристигнахме ние (към 22:00), но така или иначе бях поръчала такси, което да ни чака от този полет. Даже беше опция при резервацията направо (wizzair). Писах, че искаме англоговорящ шофьор, ама... Йок 😂 Бяхме си сменили телефоните малко преди ваканцията и се оказа, че трябват допълнителни настройки за интернета в роуминг. Та в движение търсех адреса, на който трябва да идем. Както и да е, таксито не беше изобщо скъпо, така че за мен това е най-добрият вариант за късни полети.

# 723
  • София
Също така и апартаментите, предлагани в Букинг дали биха ни приели към 01:00 ч. през нощта?  
Нямам опит с Валенсия. Не съм била и само чета. Но в последните няколко години (след Ковид) не помня апартамент, в който да ни настанява човек. Ключът е винаги в кутийка с код и няма проблем настаняването да е по всяко време. Четете отзивите в Букинг. Все някой споменава как се получава ключа.

# 724
Може да се попита директно хоста за настаняването.

# 725
  • София
Може да се попита директно хоста за настаняването.
Обикновено в Букинг контакт с хоста има след резервиране. Трябва да се търси с Гугъл.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 16:32 от Таня67

# 726
  • Melmak
За настаняването зависи от хоста. Аз ползвам airbnb и се свързвам предварително с хоста ако имам въпроси.

За превоз можете да ползвате uber. Ние доста бръмчахме с него във Валенсия и не е брутално скъпо.

# 727
  • София
Кацали сме с късен полет, взехме си случайно такси пред летището. Нищо фрапиращо като цена, но вече не помня порядъци. В самата Валенсия също ползвахме таксита, прилични бяха цените.

# 728
  • Перник
Послените години при настаняване наистина не сме взимали ключ от собственик, а ги получаваме през кутия с код. Но пък и винаги сме се настанявали в разумен час... В крайна сметка нямаме други полезни опции, така че ще резервирам нощувките и ще пиша на собствениците за късния час за настаняване. А, някои от местата за настаняване пък видях, че предлагат и вземане от летището с такси, което е включено в цената за нощувките и би ни било доста удобно. Благодаря ви за коментарите!

# 729
Планирам за средата на февруари месец малка почивка до Валенсия в комплект аз, мъж, дете на 2г и 5 м и баба му Simple Smile. Детето хич го няма с яденето вкъщи, но пък си умира да яде по заведения 🤷♀ Бихте ли ме насочили за места които да посетим относно хранене. Иначе главно отиваме за Окранографик-а Simple Smile

# 730
Планирам за средата на февруари месец малка почивка до Валенсия в комплект аз, мъж, дете на 2г и 5 м и баба му Simple Smile. Детето хич го няма с яденето вкъщи, но пък си умира да яде по заведения 🤷♀ Бихте ли ме насочили за места които да посетим относно хранене. Иначе главно отиваме за Окранографик-а Simple Smile
В близост до Океанографик има 2 МОЛ-а с различни места за хранене. Всичко друго, само гладни няма да останете, особено с обичащо да яде навън дете. Не го мислете.

# 731
Да, но ми се иска да хапваме там където местните харесват- молове и тук има Wink в крайна сметка. Simple Smile
В близост до Океанографик има 2 МОЛ-а с различни места за хранене. Всичко друго, само гладни няма да останете, особено с обичащо да яде навън дете. Не го мислете.

# 732
Да се яде в мол в Испания е предпоследното нещо което бих препоръчал, на последно  са Макдонълдс и производните му.

Местните хапват по кръчмите  в квартал Ruzafa

# 733
  • София
Бих препоръчала Tapeando - заведение за тапаси в центъра на Валенсия. Вкусно и бюджетно. Прекрасна Agua de Valencia правят.
Адресът е на дъното на сайта, в центъра е, стария град:
https://www.vivetapeando.com/en/carta-eng/
Хапвахме и на други места, но не съм ги запомнила. В Русафа действително е пълно с ресторанти.
Не забравяйте да хапнете паеля някъде, Валенсия е мястото.

# 734
Ние бяхме в апартамент близо до Океанографика. Е, близо, близо - на километър и нещо, но дори децата го вървяха пеша разстоянието. Едната вечер бяхме в квартално ресторантче, което ни хареса. Беше абсолютно домашна обстановка, предвид, че нещо не бях разбрала добре по отзивите и не работело вечер (или поне не всяка вечер), а по-скоро като обедно меню, но като се изсипахме там с двете малки деца явно ни съжалиха и готвиха за нас всичко, което поръчахме. Ние на една маса, собственика и семейство и техни приятели - на втора и гледат мач. Беше много вкусно. Не можах да го намеря на картата, но на място не е като да липсват алтернативи и за такъв голям град за мен е безсмислено да се търсят някакви конкретни заведения още от тук.

Общи условия

Активация на акаунт