Майчинството счетоводно - 98

• 45 663
  • 820
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, болничният ми беше до 30.03, а все още нямам превод. Каква може да е причината? Не трябваше ли на 02.04 да го изплатят?

# 121
  • ново
Чак да трябва не, може и днес да го изплатят, до 5 или 10 работни дни, зависи какъв е болничният.

# 122
Момичета, болничен, подаден на 18.03, днес не е ли крайния срок за изплащане?

# 123
  • ново
До кога е болничният и от кого е подаден на 18.03?

# 124
Момичета, болничният ми беше до 30.03, а все още нямам превод. Каква може да е причината? Не трябваше ли на 02.04 да го изплатят?
А ти сигурна ли си, че работодателят ти го е подал към НОИ? Срокът му е до 10.04,а след това в двуседмичен срок пък се изплаща.

# 125
До кога е болничният и от кого е подаден на 18.03?

От 14.03 до 24.04 е . Издаден от болницата, в която родих и от там са го подали, защото пише дата на постъпване на данните в ЕРБЛРО 18.03

# 126
Значение има кога ще го подаде работодателят, а неговият срок е до 10.04.

# 127
  • ново
Работодателят има срок до 10 април да го подаде, тогава чак ще има плащане. За дните от март до 5 раб.дни от подаването, за април като изтече.

# 128
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Във връзка с постановлението на Министерски съвет от вчера и повишаването на заплатите в държавната администрация със задна дата от януари, дали има някой запознат, когато сме в болничен ще се преизчислява ли някак за последните 4 месеца и да се доизплаща?
Въобще такъв служител като мен "хваща" ли увеличението?
Аз реално съм в 45 дневен болничен от 7ми март, преди това бях малко отпуска и през останалото време от август 2023 до средата на февруари 2024 съм била в болничен "общо заболяване".

# 129
  • ново
Ще получите добавка само за дните в отпуск-  чл.21 от НСОРЗ.

# 130
Значение има кога ще го подаде работодателят, а неговият срок е до 10.04.

Може ли да ми кажете в коя справка се вижда кога го подава работодателят?

# 131
  • София-Младост
По време на болничен имате обезщетение...защо търсите и заплата?

# 132
  • ново
Zarinkata

# 133
  • Варна
По време на болничен имате обезщетение...защо търсите и заплата?

Болничния нали е % от среднодневното възнаграждение? След като същото се вдига със задна дата и заплата ще се изплаща на служителите, които са редовно на работа, се питах дали и болничните се преизчисляват.
Не търся заплата... като цяло се чудя увеличенията по време на отпуск по майчинство дали се начисляват на тези служители? Или след две години ще се върнем на заплатите отпреди да сме забременели.
Ще получите добавка само за дните в отпуск-  чл.21 от НСОРЗ.
Благодаря!

# 134
  • София-Младост
iskrichkavn
Пишете, че сте били в болничен от август 2023.Този болничен се изчислява на база предходен период. А при вас промяната е от януари.
По време на майчинство и болничен и да се индексира заплатата, вие няма да получите нищо в повече.
Иначе вече са отговорили, ще получите само за отпуските.

Общи условия

Активация на акаунт