Майчинството счетоводно - 98

• 46 385
  • 820
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
iskrichkavn
Пишете, че сте били в болничен от август 2023.Този болничен се изчислява на база предходен период. А при вас промяната е от януари.
По време на майчинство и болничен и да се индексира заплатата, вие няма да получите нищо в повече.
Иначе вече са отговорили, ще получите само за отпуските.
Благодаря за разяснението. Щом ще получа за отпуската, значи все пак ще има увеличение и за мен, което ми е по-важно с оглед на това след 2 години да не се върна на заплата по-малка от новопостъпилите Simple Smile

# 136
  • ново
Това увеличение изобщо няма да го усетите, защото ще повлияе само на отпускът поради бременност и раждане, който се изчислява на база 24 месеца назад, т.е увеличението за дните отпуск през февруари. Като се разхвърля на 24 месеца е 😀 нищо. Когато се върнете на работа заплатата ви така или иначе ще се актуализира спрямо текущия класификатор.

# 137
  • Варна
Това увеличение изобщо няма да го усетите, защото ще повлияе само на отпускът поради бременност и раждане, който се изчислява на база 24 месеца назад, т.е увеличението за дните отпуск през февруари. Като се разхвърля на 24 месеца е 😀 нищо. Когато се върнете на работа заплатата ви така или иначе ще се актуализира спрямо текущия класификатор.
Мне, това последното за жалост не е така, поне в нашата дирекция, аз затова се и притеснявам Simple Smile пък може и да са го променили. Преди 4-5 години като се върнаха последните момичеъа след майчинство си бяха на заплатите от преди това. Съответно всички напуснаха, беше невъзможно да се справят.

# 138
Момичета, болничният ми беше до 30.03, а все още нямам превод. Каква може да е причината? Не трябваше ли на 02.04 да го изплатят?
А ти сигурна ли си, че работодателят ти го е подал към НОИ? Срокът му е до 10.04,а след това в двуседмичен срок пък се изплаща.

Работодателят го е подал още на 05.03

# 139
  • Пловдив
Момичета, болничният ми беше до 30.03, а все още нямам превод. Каква може да е причината? Не трябваше ли на 02.04 да го изплатят?
А ти сигурна ли си, че работодателят ти го е подал към НОИ? Срокът му е до 10.04,а след това в двуседмичен срок пък се изплаща.

Регистриран е от медицинския център. В другата таблица вижте дали е входиран от работодателя.

https://reps.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

# 140

Регистриран е от медицинския център. В другата таблица вижте дали е входиран от работодателя.

Подаден е.

# 141
  • ново
Не гледаш на правилното място. На предната страница съм писала къде се проверява.

# 142
  • Варна
Kiss, в четвъртата колонка гледай от тази таблица, другата е кога е регистриран от лечебното заведение. В случая при мен е подаден на 28.03, вчера беше изплатен.

# 143
  • Пловдив

Подаден е.

Гледате грешната таблица! Пратих линк, където трябва да погледнете!

# 144
Здравейте, предстои ми да подам Приложение 7 за обезщетение за отглеждане на дете до 2 г.
С пик на НОИ ми излиза че съм в отпуск по бременност и майчинство до 2/5. Работодателят обаче ми казва, че на считано от трябва да посоча 2/5. Терминът ми беше на 3/5
Къде е истината?

# 145
  • Пловдив
Здравейте, предстои ми да подам Приложение 7 за обезщетение за отглеждане на дете до 2 г.
С пик на НОИ ми излиза че съм в отпуск по бременност и майчинство до 2/5. Работодателят обаче ми казва, че на считано от трябва да посоча 2/5.
Къде е истината?

Да, 02.05 посочвате. И при мен е така.

# 146
  • ново
От кога ви е болничният за 45 дни? Броите 410 дни от тогава.

# 147
Kiss, в четвъртата колонка гледай от тази таблица, другата е кога е регистриран от лечебното заведение. В случая при мен е подаден на 28.03, вчера беше изплатен.

Прави сте. Не е подаден от работодателя. Липсва тук:

Но след като срокът му е до 10.04, всичко е точно за сега Simple Smile

# 148
От 19/3/23 до 2/5/24 включително са 410 дни. В такъв случай, ако в приложение 7 посоча считано от 2/5, не излиза ли така че няма да ми изплатят 2/5 като за 1 година?

От кога ви е болничният за 45 дни? Броите 410 дни от тогава.

# 149
  • ново
Според мен отпускът за отглеждане на дете до 2 г. трябва да започне от 3.05

Общи условия

Активация на акаунт