Майчинството счетоводно - 98

• 46 404
  • 820
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
При мен е ето така, затова казвам, че от 02.05 трябва да е.

# 151
В случай че има грешка в дните, мога ли да пусна запитване към НОИ и евентуално да ми се изплати разликата?

# 152
  • Sofia
При раждане след болничния 45 дни - всеки месец ли се ходи за болничен и ако да от кого се издава?

# 153
При раждане след болничния 45 дни - всеки месец ли се ходи за болничен и ако да от кого се издава?

За разликата от края на 45 дневния до болничния за раждането от болницата се издава от следящ АГ. Като изтече от болницата до края на 135 дни се издава от личния на бебето. От 136 ден до 410 се подават документи при работодател. След 135 ден няма вече болнични.

# 154
  • ново
Първият се издава от лечебното заведение, където е било раждането за 42 дни. Следващият е изравнителен до 145 дни и се издава от ЛЛ на детето (може и от ЛЛ на майката)

# 155
  • София-Младост
В случай че има грешка в дните, мога ли да пусна запитване към НОИ и евентуално да ми се изплати разликата?
С  термин 03.5.2023, втората година ви започва от 02.05.2024
Предполагам 29.02. малко  объркал сметките.
Проследете колко работни дни за м.05 ще ви платят и ще разберете има или няма грешка.

# 156
  • ново
Сега преброих дните, точно до 1.05 включително са 410 дни. Отпускът за отглеждане на дете до 2 г. започва от 2.05 Явно грешно са подадени от работодателя предишните приложения. Както казва Ала бала, 29 февруари ги е подвел.

# 157
Благодаря много за съдействието. И аз го мислех и предположих, че високосната година подвежда.

# 158
Дами здравейте извинявам се ако въпроса ми не е точно за тук !
Бих искала от вас съвет какво и как да постъпя в тази ситуация.
Бременна съм със второ дете в 7ма седмица .
Много ме притеснява как да постъпя тъй като първото  ми ще направи скоро 2години на 26април още съм по майчинство а работата ми е изключително тежка 12 часови смени на крак носене на стекове и притеснявам се как ще реагират шефовете дали мога да си взема болничен веднага след като ми приключи майчинството  бих се радвала да чуя вашите съвети, мнения сърдечно ви благодаря ❤

# 159
  • София-Младост
Нямаш много опции, пробвай първо да ползваш натрупан патен отпуск, ако имаш, след това болничен.

# 160
  • София
Един бърз въпрос, за помощите за самотни майки - когато се представят всички документи, които искат, връщат ли назад от раждането или почват от следващия месец?[video][/video]

# 161
  • София-Младост
ЗА коя помощ точно питате?

# 162
  • София
Ежемесечната.

# 163
  • София-Младост
Имам предвид за какво е помощта?
Да не питате за т. нар. детски, който се дават в зависимост от дохода? Но те пък не са само за самотни родители.

# 164
Здравейте, какво се случва, ако разбера, че съм бременна и прекратя трудовия си договор по собствено желание? Ще имам ли право на някакво обезщетение след раждането на детето?
А ако ползвам болничен от началото на бременността до раждането какви разходи ще има работодателя?

Общи условия

Активация на акаунт