Работа, CV-та, HR-и, съвети - 92

• 44 171
  • 924
  •   1
Отговори
# 765
Ами така е като си правят договорите с едномесечно предизвестие-докато пуснат обява, организират интервюта, изберат. Нали трябва стар и нов служител да се застъпят поне 1-2 седмци.

# 766
То в най-добрия случай напускащ служител, с който да трябва да се засичат няма и просто се отваря ново работно място, някой се издига в длъжност и е насреща за въпроси. А в най-лошия, някой е бил толкова недоволен, че не му е останала и капка лоялност и е духнал по най-бързия начин, оставяйки каши за оправяне след себе си.

# 767
Много интересно в каква сфера работиш, че разсъждаваш по този начин.

# 768
Каквато и да е сферата, от личен опит разбрах, че работодател, който няма месец време да ме изчака, е закъсал и не заслужава да си губя времето с него. Но в случая и ти си на зор, така че сте квит.

# 769
Представете си, че ключов служител внезапно се разболее, почине или нещо му се случи. Или забременява и се налага да излезе в болничен, не от хитруване, а просто се налага. Тогава се търси спешно човек.

Или фирмата има шанс да спечели нов клиент, но без нов служител  работата ще е много.

# 770
Ами представям си го. Имало е и такива случаи на работа. И толкова 1-2 дни +/- са от значение? Толкова не може този персонал, който е назначен да бъде взаимо-заменяем, когато се наложи? Пак казвам - фирма, в която ще съм незаменимия човек, дето даже и един болничен не може да си вземе, защото докато го няма става потоп, ми е "Не, благодаря!"

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 12:39 от Анонимен

# 771
  • Mars Hotel
Всякакви ситуации има, но обикновено се измисля начин работата на внезапно изчезналия служител да се преразпредели временно, докато се намери нов човек. Все пак не можеш да хванеш първия явил се на интервю от днес за утре.

# 772
Мен не ми стана съвсем ясно дали те са на зор да започне веднага или просто искат да подпишат веднага. Второто е нормално ако имат и други кандидати, а позицията е една - няма как да накарат другите да чакат на резервната скамейка докато тя решава.
Sea, тук не си права. Ако е в полза на работодателя, той може да ме освободи по всяко време без да спази предизвестието. Но ако аз реша да напусна, трябва да подам молба и да си отработя предизвестието.
Именно затова писах, че ако почнеш и не ти хареса, няма значение кога ще почнеш да търсиш нова възможност. Решение трябва да вземеш сега - първо кога точно ще почнеш и после къде, според възможностите. С покани за интервю ще ти пишат постоянно и не можеш да ги изчакаш всичките.
Прецени от настоящите възможности кои са ти важни и къде имаш реални шансове, разбери колко време ще ти трябва за да получиш отговор от тези места и тогава преговаряй за отсрочка с конкретни дати.

# 773
  • Пловдив
За сертификат, защото хората са предубедени към безплатните неща... Първи опит правя да уча език безплатно онлайн. Мислех, че без да съм платила и без да ме юркат няма да имам стимул, ама не е така, почти всяко свободно време вместо да цъкам глупости на телефона се включвам да уча.

АЗ са пуснали ваучерите за квалификация и обучение, който се интересува.
Бихте ли споделили какъв език и къде учите безплатно? Може и на лични, за да не се приема, като реклама. Благодаря!

# 774
Duolingo. Има различни езици. Уча през английски, не знам през друг може ли.

# 775
Мисля, че не може да се учи през български. Поне преди беше така. Иначе приложението изглежда интересно и полезно.

# 776
Много е готино. Аз също уча италиански с него.

# 777
Duolingo. Има различни езици. Уча през английски, не знам през друг може ли.

Може и през други езици, дори този вариант е за препоръчване ако решиш да продължиш след първия, т.е. да използваш предходния като основен.

# 778
  • София
Здравейте, дами!

Имате ли представа дали във фондовете за допълнително здравно осигуряване наемат само медици или икономисти в отдел ликвидация? В момента работя във верига лечебни заведения, изготвям отчетната документация към НЗОК, ДЗОФ и други договорни партньори за няколко от филиалите, работя по клинични проучвания, изготвям справки и всякакви административни неща, но паралено ме принуждават и да работя с пациенти поради липса на персонал. Ще ми се да сменя работата и да работя повече с документи и по-малко с хора. Нямам медицинско или икономическо образовение, но определено работата с документацията и отчетите ми се отдава и я харесвам. Моля ви за съвет.

# 779
Няма фондове за здравно осигуряване. Всички са застрахователни компании. Има такива, които са по-специализирани и продават основно здравни полици, но като едновремешните фондове - няма. Прелицензирането доведе и до доста изисквания за отчетност и квалификация на персонала. За медицинско образование - няма нужда. Но все пак има минимални изисквания, поне някакъв опит. Ама не знам защо решихте, че в ликвидация не работят много с хора Simple Smile

Предлагам ви да си харесате компания и да следите обявите й за работа. Ето тези бяха от здравните, някога, сега търсят за ликвидация, но за автомобилни:

https://www.jobs.bg/job/7420103

Общи условия

Активация на акаунт