Перилни препарати и омекотители - 75

• 55 792
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
В кухнята нямам бели кърпи и покривки, бежово, жълто, светли на цвят. Домати, лютеница, зехтин ползваме в промишлени количества много ги ядем, собствени домати, ако има значение. Имаме си доволно изцапвания по покривките. Със скип, без никакви добавки ми се изпират идеално на 60 градуса. Водата е мека, пералнята смотан самсунг.

# 496
Перилните Miele се произвеждат от Dalli Werke.

Аз бях почти сигурен, че е на Хенкел, но след като видях снимката и твоето мнение съм склонен да се съглася. Тези не произвеждат ли и за DM? Предполагам е на зеолитна основа.

В кухнята нямам бели кърпи и покривки, бежово, жълто, светли на цвят. Домати, лютеница, зехтин ползваме в промишлени количества много ги ядем, собствени домати, ако има значение. Имаме си доволно изцапвания по покривките. Със скип, без никакви добавки ми се изпират идеално на 60 градуса. Водата е мека, пералнята смотан самсунг.

Петната от домати (истински домати и продукти от тях) са сравнително безобидни и се отстраняват лесно. Проблемът са разни кетчупи, лютеници и др., в които има кой знае какво, включително и багрила. Там нещата вече стават по-трудни.

# 497
Ако този информационен лист на праха може да донесе някаква допълнителна информация:
https://shop.miele.bg/index.php?controller=attachment&id_attachment=297

Иначе, посоченият производител е и разработчик на Даш. За ДМ нищо не се споменава като продукти на фирмата.

# 498

Иначе, посоченият производител е и разработчик на Даш .
Разработчик на Даш за Германия от няколко години , след като марката за този пазар беше продадена от P&G. Там Даш не е висок клас и никога не е бил . Високият клас Даш (=Ариел) е в Италия , в сините опаковки , НО Дашът в Италия се произвежда от P&G .

# 499
Ако този информационен лист на праха може да донесе някаква допълнителна информация:
https://shop.miele.bg/index.php?controller=attachment&id_attachment=297

Почти никаква, освен, че натриевият перкарбонат е между 10 и 20 %, което е типично за днешните ценово "оптимизирани" препарати. Ниското съдържание на натриев карбонат подсказва, че основната съставка е зеолит, както в Persil Megapearls и препаратите на DM.

# 500
Че е зеолит, зеолит е основната съставка.
Преди няколко страници бях публикувала съдържанието, което беше цитирано на картонената опаковка, а няколко поста след това публикувах и по-подробно съдържание на продукта, но без процентно съотношение на съставките.

В крайна сметка за мен няма никакво значение Гошо или Тошо произвеждат даден продукт и какъв клас се води за съответния пазар — практиката при мен показва, че продуктът Х се справя значително по-добре от продукта Y, който бил разработен от едикоя си фирма, която била N1.
Качествата на продукта Y се занижиха и това за мен е достатъчно условие да не инвестирам в него.

Има и друг момент — Миле задава поръчка на производителя да произведе прах, който пере, като не поставя условие за производството на евтин продукт до определена цена. И резултатът е налице. Явно не е толкова орязан като ценни съставки, както се случва вече при масовите прахове, били те дело на гиганти в перилните препарати.

Ровенето и публикуването на х-ките на продукта имаха за цел да открият “тайния ключ” към безупречната белота, но явно всички производители мълчат като комунист на разпит и не дават на крайния потребител знанието. Което е и разбираемо.

# 501

Има и друг момент — Миле задава поръчка на производителя да произведе прах, който пере, като не поставя условие за производството на евтин продукт до определена цена. И резултатът е налице. Явно не е толкова орязан като ценни съставки, както се случва вече при масовите прахове, били те дело на гиганти в перилните препарати.

С риск да ви разочаровам, това не се случва по този начин. Индустрията не работи така.

Щом този препарат ви харесва и с него постигате желаните резултати, чудесно. Ползвайте го и забравете за всичко останало. Използването на един препарат за по-дълго време има предимството, че човек с малко повече наблюдатерлност може да си оптимизира процеса за максимално добри резултати. Това важи не само за перилните препарати и битовата химия въобще.
Miele имат стабилно представителство в България и предполагам, че препаратът се продава у нас, т.е. не се налага внос.

# 502

С риск да ви разочаровам, това не се случва по този начин. Индустрията не работи така.
……………………………………………………………..
Miele имат стабилно представителство в България и предполагам, че препаратът се продава у нас, т.е. не се налага внос.
Не съм специалист по производствени въпроси, но така си обяснявам качеството на перилния препарат.

Миле е производител на техника, всеки го знае. Но в асортимента си имат — порцелан, дървени прибори, текстил и перилни и почистващи препарати.

Техниката си произвеждат сами, но всичко останало поръчват на подизпълнители, като се изисква от тях определено качество, което ще поддържа реномето на марката. Как иначе една не дотолкова голяма фабрика (завод) за перилни препарати ще произведе продукти, които удрят в земята производители като ПГ, Юниливър и т.н.

Поръчах си от Миле, например, хавлиени кърпи за кухнята. Ми, страхотни са. Плътността им е 590 g/m2. За сравнение, най-високата плътност на хавлии на Яна Панагюрище е 550 g/m2.

И да, препаратите на Миле могат да се закупят както онлайн от Бг, така и от магазини като Техномикс, Техномаркет…

# 503
Може би е субективно...това с резултатите.

# 504
Може би е субективно...това с резултатите.
Определено не е субективизъм.

Повече от 15 години перях само с Ариел, като последните 10-12 години ми носеха регулярно Ариел-а от Германия.
Една кутия за 100 пранета (не помня кг) ми струваше €20.
Последната неотворена кутия с Ариел за бяло дадох на позната, а остатъкът от текуща кутия също подарих, защото качеството на праха значително спадна. А и тази пяна…

Ще тръгна ли да търся друг прах, след като доставката ми е в кърпа вързана и цената е повече от добра?
Бялото ми стана жълто-сиво, петната не се изпираха… Пълна трагедия.

В предходен пост бях споменала, че съм подарила част от Ариел за цветно на приятелка, която е с твърда вода. Аз съм с мека.
И на нея и е направила впечатление пяната, та е пускала допълнително изплакване. Значи не пени само при мен.

# 505
Скрит текст:

Не съм специалист по производствени въпроси, но така си обяснявам качеството на перилния препарат.

Миле е производител на техника, всеки го знае. Но в асортимента си имат — порцелан, дървени прибори, текстил и перилни и почистващи препарати.

Техниката си произвеждат сами, но всичко останало поръчват на подизпълнители, като се изисква от тях определено качество, което ще поддържа реномето на марката. Как иначе една не дотолкова голяма фабрика (завод) за перилни препарати ще произведе продукти, които удрят в земята производители като ПГ, Юниливър и т.н.

Скрит текст:
Поръчах си от Миле, например, хавлиени кърпи за кухнята. Ми, страхотни са. Плътността им е 590 g/m2. За сравнение, най-високата плътност на хавлии на Яна Панагюрище е 550 g/m2.

И да, препаратите на Миле могат да се закупят както онлайн от Бг, така и от магазини като Техномикс, Техномаркет…
Не съвсем: хладилниците са ребрандирани Либхер, кафе-машините и автоматите за кафе също не си произвеждат сами (не помня към днешна дата кой им ги правеше).

Скрит текст:
Яна имат и 600г/кв.м.  Simple Smile
Имам от тях, та затова знам.
https://shop.yanabg.com/category/249/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D … oducts%5B0%5D=503

# 506
Как иначе една не дотолкова голяма фабрика (завод) за перилни препарати ще произведе продукти, които удрят в земята производители като ПГ, Юниливър и т.н.

Кой ви каза, че Dalli Werke е малък или не дотолкова голям производител? Напротив. Не е толкова забележим на пазара по простата причина, че голяма част от продукцията му е "private label" (ишлеме), което не значи, че е малък.

И за да приключим тази не особено важна тема, ето какво се случва или не се случва при подбора на доставчик в тези случаи.

Случва се:
Подизпълнителят има 2-3 (при течни препарати може и повече) формулировки на различни цени. Miele вероятно са избрали най-скъпата.
Miele са направили съответните изпитания с техните машини и са постигнали задоволителен резултат.

Не се случва:
Препаратът да бъде специално разработен за тях и със състав много по-различен от всичко останало на пазара. Пазарният дял на Miele в перилните препарати е нищожен и никой не би се занимавал с това, особено за прахообразен препарат.

Ще повторя (и с това наистина затварям за себе си тази тема), чудесно е, че ви върши добра работа и сте доволна. Не си мислете обаче, че това е нещо много по-различно от това, което може да си закупите от DM под тяхната марка, например.

# 507
Скрит текст:

Скрит текст:
Не съвсем: хладилниците са ребрандирани Либхер, кафе-машините и автоматите за кафе също не си произвеждат сами (не помня към днешна дата кой им ги правеше).

Скрит текст:
Яна имат и 600г/кв.м.  Simple Smile
Имам от тях, та затова знам.
https://shop.yanabg.com/category/249/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D … oducts%5B0%5D=503
Права си — не съобразих за хладилниците, а за кафе-машините пък никаква идея си нямам и не ги и мисля.
Скрит текст:
За кърпите за ръце за кухня говорих, че са с по-висока плътност от Янините.
А иначе хавлиите ми за баня и моите са на ЯП, но да ти кажа, че качеството на Миле повече ми харесва. Имат големи размери, но цветово са ограничени.

Скрит текст:
Как иначе една не дотолкова голяма фабрика (завод) за перилни препарати ще произведе продукти, които удрят в земята производители като ПГ, Юниливър и т.н.

Кой ви каза, че Dalli Werke е малък или не дотолкова голям производител? Напротив. Не е толкова забележим на пазара по простата причина, че голяма част от продукцията му е "private label" (ишлеме), което не значи, че е малък.

И за да приключим тази не особено важна тема, ето какво се случва или не се случва при подбора на доставчик в тези случаи.

Случва се:
Подизпълнителят има 2-3 (при течни препарати може и повече) формулировки на различни цени. Miele вероятно са избрали най-скъпата.
Miele са направили съответните изпитания с техните машини и са постигнали задоволителен резултат.

Не се случва:
Препаратът да бъде специално разработен за тях и със състав много по-различен от всичко останало на пазара. Пазарният дял на Miele в перилните препарати е нищожен и никой не би се занимавал с това, особено за прахообразен препарат.

Ще повторя (и с това наистина затварям за себе си тази тема), чудесно е, че ви върши добра работа и сте доволна. Не си мислете обаче, че това е нещо много по-различно от това, което може да си закупите от DM под тяхната марка, например.

Съвсем различни работи си мисля, но наистина темата се утежни и аз също смятам да приключа по този въпрос.

Последна редакция: сб, 24 авг 2024, 09:06 от Djordja

# 508
Dalli Werke е вторият по големина производител на private label в Европа след McBride. За разлика от собствените им марки, производството за супермаркети и др. е с много добро качество. Не се учудвам, че прахът Miele удовлетворява съфорумката...
TAED каза останалото.

Само още нещо ще кажа. Цената е супер надута. Съжалявам, но подобен прах може да се вземе от dm на няколко пъти по-ниска цена с наистина незначителни разлики. Нищо не оправдава тази цена освен плащането за марката.

# 509
Dalli Werke е вторият по големина производител на private label в Европа след McBride. За разлика от собствените им марки, производството за супермаркети и др. е с много добро качество.

Сега си спомних, че в мрачните дни на пълния lockdown (пролетта на 2020) се налагаше да пазаруваме повече online. Mисля че точно тогава бях поръчал или купил  DM за бяло пране. Не си спомням да е имало някакви негативни последствия за немалкото бял текстил вкъщи (хавлии, чаршафи, покривки, ризи...). Искам да кажа, че препаратът си е съвсем наред, както като резултат, така и функционално. Като се замисля, бих могъл спокойно да ползвам и него до ден днешен...

Само още нещо ще кажа. Цената е супер надута. Съжалявам, но подобен прах може да се вземе от dm на няколко пъти по-ниска цена с наистина незначителни разлики. Нищо не оправдава тази цена освен плащането за марката.

Това е ясно. Не можем да виним Miele за това, всички правят така. Сега е времето да се доят марки, които са изграждани с десетилетия. Какво да кажем за Ariel, например?

Общи условия

Активация на акаунт