Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 19 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
  • В градината...
Много, много, много благодаря за идеята! Пуснах си една картина и така ме вдъхнови - това ми липсва най-много, страшен разговор си водим, не мога да се откъсна!

# 706
Напоследък го ползвам за разговори на всякакви теми, когато ми доскучее много. Не е съвсем истинско, но поне може да си говорим за всякакви неща, без да се притеснявам, че въпросите ми са тъпи (в един момент си говорихме за квантова физика - със сигурност е имало неадекватни въпроси). Simple Smile

# 707
  • София
Хубави са хризантемите. Само като предложение и то защото поиска - нека цветчетата, които са по-назад станат по-убити като цвят. Тези отпред и в центъра да са по-ярките. Така букетът ще придобие общ обем. Ще ми се и малко релеф и сенки в центъра на цветчетата - най-детайлно пак на тези във фокуса.
То може да е така и в момента, но на телефона да не се вижда.
Аз съм с пролетен сюжет върху черният албум от Лидл с моливи Кох-и-Нор. Сефте на цветен фон, а и моливи от 100 години не бях пипала.

На живо е по-сливащо се, а моливът блести.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:25 от Raya

# 708
Красиво лале!
И аз искам по-дълбоки сенки, но за съжаление пастелите - както маслените, така и сухите нямат достатъчно тъмни цветове. Изглеждат тъмни на стикчето, но не и на листа.

# 709
  • София
Не познавам пастелите като материал. Нито маслените, нито сухите. Само съм гледала резултати. Щом не може - не може Simple Smile И така си е чудесно.

# 710
Благодаря Simple Smile Цветята може да се променят малко, но не драстично.

# 711
Едно бързо упражнение от моите уроци - още не е изсъхнало:

# 712
  • София
Отлично построение и обем!

# 713
  • Бургас
pppqqq, останаха ми очите по картината с цветята! Какви са? Заприличаха ми на невен, глухарчета и маргарити. Или са хризантеми всичките? Картината ти ми навява обгриженост, женственост и някаква красива тайна. Много е красива! Не разбирам от рисуване и май за първи път в живота си коментирам картина, но според мен я остави точно така, както е.

# 714
Благодаря Simple Smile Всички са хризантеми - есента си ги отглеждах на балкона в сандъчета, бяха големи като храсти. Различни са по цвят и размер, имах и розови, но бяха прекалено малко и бързо прецъфтяха този път.

# 715
Не знам дали сте поръчвали - от Тему могат да се купят комплекти паспартута (картон са), по 25 бройки, различни цветове и размери. Като се комбинират с купони или други оферти, стават евтини.
Обаче като се поръча определен размер, после трябва да съобразявам рисунката с размера.

Има малко ефект рибешко око, от камерата на телефона ми.

# 716
  • София
Добре се е получило. Орхидеята ми харесва Simple Smile Заглеждала съм се в паспартутата, но не намирам "моят размер" (А4 примерно) или поне не евтино. Замисляла съм се да си поръчам от тук специализиран картон и да си изрязвам с ножче, което реже под 45 градуса.
Не мога да се оправя с Тему. При разните оферти нямам опция за търсене.

# 717
Благодаря 🙂 Това е точно А4 отвън, но отвътре е доста по-малко, както се вижда. Целият комплект ми излезе около 7 лв, с разни отстъпки.

# 718
Здравейте,

Какво означава акварелни цветни моливи? В описанието им пише "графит без дърво". Тоест, графит, с който се рисува като с обикновен молив или се топят във вода като акварел?

И още едно питане,  купих 3 платна (почти а4 размер) от лидл. С какво е по-добре да се рисува върху тях - акрил или акварел?
За пръв път ще опитам на платна.

# 719
Има различни видове цветни моливи. Тези, които са без дърво обикновено не са акварелни, а просто цветни моливи - примерно такива:
Скрит текст:

Акварелните моливи се разтварят във вода - рисува се с тях на листа и след това се минава внимателно с четка с вода отгоре. Може да се натопят във вода, но тогава ще се получи дебела ярка линия - т.е. няма да може да се рисува прецизно и няма да може да се разнесе с четка. Би могло да е интересен ефект, ако човек прави някакви абстрактни неща.
В зависимост от това колко са скъпи, толкова пигмент ще пуснат - ако са маркови, ще станат много ярки и ще се разнасят след активирането на пигмента (намокрянето), ако са много евтини - примерно от Лидл - ще пуснат съвсем малко цвят.
Лошото е, че когато човек нарисува нещо с моливите и то изглежда добре, после като го мине с четка и активира пигмента, рисунката ще изглежда съвсем различно. Тоест -  контролират се трудно.

Общи условия

Активация на акаунт