Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 19 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за отговора.
Зачетох се в описанието на едни от моливите кохиноор и ми стана интересно що е то. Simple Smile

# 721
  • В градината...
След няколко месеца пак хванах четка, трудно е така.

# 722
Прекрасни макове!

И аз съм в някаква дупка. Правят ми се различни неща и това ме измъчва, тъй като не намирам достатъчно време за нито едно. Отделно от това зимата ми е по-изморено вечер след работа и  дори и през деня да кипя от идеи, вечер нямам сили...

# 723
Маковете са много красиви! Heart Eyes

# 724
  • В градината...
Днес започнах едни лимони. Идеята е да са три плодови рисунки, една над друга, за морската кухня. Има подобни из пинтерест. Обаче май трябваше лимоните да покриват цялото платно. Да намацам ли изцяло с тях или да оставя фон? Засега само са маркирани.

# 725
Според мен, им отива синия фон - има приятен контраст. Но както прецениш.

# 726
  • В градината...
И на мен ми харесва син фон, но пък така стоят едни такива - сбити.

# 727
Аз пак да попитам за платно кое е по-добре - акрил или акварел?

# 728
Акрил.
Има платна за акварел. Веднъж си купих такова, но така и не ми стана ясно какъв резултат трябва да постигна. Акварелът съхнеше по странен начин, не попи изобщо. Накрая го изтрих с мокра кърпичка и използвах акрилни бои върху платното.

# 729
  • В градината...
Аз не съм чувала и нямам опит с платно за акварел.

# 730
  • София
Маковете са страхотни!
Лимоните ми харесват с фон, но трябва да се помисли другите две картини как ще стоят с фон. Без фон също ще е добре.
Платната масова продажба са платнени с грунд и са предвидени за акрил и масло. За акварел се ползва хартия и картон. Хартията може да е памучна или ленена, но не е като тъкано платно, а от памука се прави пулпа/каша и от се суши на тънък пласт на принципа на производството на хартия. Ако върху платното има грунд, той възпрепятства попиването на боята в нишките. Вероятно осигурява и трайно прикрепване на боята към платното. Акварелната хартия се опъва също върху планшет например с телчета, но после, след изсъхване се изрязва над тях.

# 731
Ето - някакво такова взех, но не мисля, че беше с картон - пак марка Феникс и със същата картинка (разлят акварел), но с подрамка: https://www.artmie.bg/platno-za-risuvane-s-akvarel-varhu-karton- … -VOhoC6wkQAvD_BwE

Естествено, че не става добре, не знам защо са писали на етикета, че е за акварел.

# 732
  • София
Не съм ползвала такова. Не виждам причина да не става за сухо рисуване с акварел, освен ако после не се отлюспва след исзъхване.

# 733
Отмива се изцяло. Даже ако го потъркаш с пръст, може да се размаже.

# 734
  • София
Значи не става за акварел.

Общи условия

Активация на акаунт