Рисуване за начинаещи и не само - 12

• 20 558
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Привет, привет!
Нищо кой знае какво не успявам да порисувам напоследък.
Вчера купих няколко рамки.
Оказа се, че много симпатично се получиха с рамки нещата.

Аз на някои рисунки оставям така бяло отстрани, но и аз не знам как се казва. Харесва ми просто, изглежда ми непринудено и небрежно.

Скрит текст:

# 196
  • София
Чудесни са с рамките. Някак веднага стават завършени. Точно този небрежен ефект много ми харесва, но е свръхтруден за мен. Перфекционистът в мен пищи и припада като забележи такива празнини или Не дай си, Боже! капчица боя по белия фон…

# 197
Чудесни са с рамките. Някак веднага стават завършени. Точно този небрежен ефект много ми харесва, но е свръхтруден за мен. Перфекционистът в мен пищи и припада като забележи такива празнини или Не дай си, Боже! капчица боя по белия фон…

Не е трудно!
Пробвай! На мен супер много ми харесва как небрежно се получава. Изобщо акварелът ме очарова все повече със своята безкрайна способност за преливане, наслагване и т.н. Всички тези неповторими цветни петна, които се получават случайно.

# 198
  • София
Тази спонтанност е трудна за мен. Иначе отклонение от правия ъгъл виждам от самолет. Дали един кръг е кръгъл или елипса също. Всяка крива линия, дето трябва да е права, ми е трън в окото. Всеки има особености на окото и ръката.

# 199
Едни ябълки с маслени пастели - от моя снимка, но фонът си го измислих, затова май седи неестествено:

Обичам пастелите, искам да си купя още - особено маслени, но на българския пазар няма разнообразие от професионални.

# 200
  • София
Хубави са ябълките. Фонът е малко недооформен. Представи си откъде идва светлината и къде пада върху гънките. Трябва им блик. Поне такова е моето усещане. А ако потъмниш още ябълките в сенките, ще грейнат съвсем.

# 201
Потъмняването няма да стане, защото пастелите нямат толкова тъмни цветове - самите стикчета изглеждат тъмни, но на хартията са по-светли. Освен черното, но то не става за това.

# 202
  • В градината...
Ако сложиш тъмно синьо на ябълките, няма ли да потъмнеят, а на фона малко червено.

# 203
Пастелите са много покривни - няма как да се вкара цвят, без да се размаже малко (иначе ще стои като черта отгоре), а толкова контрастни цветове ще изглеждат мръсни, ако се смесят.

# 204
  • София
Излезе ми реклама, че Артсървис имат 20% намаление на акварелните бои на Невская и на W&N Cotman в тубички. Не е лошо. Набелязах си няколко 😅

# 205
Ех, аз исках намаление на Каран Д'Аш, те са пуснали, но не е за сайта. Едва ли ще ходя до София скоро.
Котман имат интересни металикови акварелни бои, а Невская имат нови цветове, но няма да правя поръчка само заради тях.

Ето една по-хубава снимка на ябълките, с малки поправки във фона. Сега са лакирани (с лак за маслен пастел, който според мен не е точно лак, но все едно) и повече не може да се поправят. Затова изглеждат по-ярки и контрастни, освен това са гланцирани (но това не личи на снимката, ако бяха срещу източник на светлина, щеше да има отражение).

# 206
  • София
Супер са! Лакът придава блясък. Сега ще трябва и рамка.
Карандаш са намалени в магазина ли? Не видях такава информация на сайта.

# 207
  • В градината...
Ябълките са чудесни!
За рамките сте прави. Вчера пак се разрисувах и сложих за проба в рамка.

# 208
Много хубави ябълки! Добре се е получил фона накрая.

perunika, с рамка става завършено! Чудесен морски пейзаж!

# 209
Супер са! Лакът придава блясък. Сега ще трябва и рамка.
Карандаш са намалени в магазина ли? Не видях такава информация на сайта.

Благодаря Simple Smile
Карандаш са намалени в магазина им Нюарт, който се намира на бул.Мария Луиза 125 - 20% на всички налични продукти, което е много за тази марка.  А маркерите Хамелеон са намалени с 30% в същия магазин.
Аз обичам промоции и ако беше на сайта, сигурно щях да си избера нещо (за маркерите не съм сигурна - писах, че съм със смесени чувства, но моливите и пастелите ги харесвам).
Информацията е във Фейсбук и Инстаграм. Мисля, че намалението е до 15-ти юли.

Общи условия

Активация на акаунт