Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 268
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Леле забравих да ви се оплача с тоя преглед при офталмолога... Лекарката ми каза, че се капят по-щадящи капки и само веднъж, не като за очила 3 пъти. Е да, ама моите зеници не се поддават, та веднъж, два пъти, накрая три пъти ми слага. Седях 2 часа в кабинета 🙄 Финално като си тръгнах виждах все едно съм под вода.

# 526

Аз ще раждам в Селена при Д-р Петров! Ти при кой доктор си?

Д-р Борислав Иванов - само изражда там и понеже държа да съм при него, нямам особен избор откъм болница.
Не съм ходила на Ден на отворените врати и не знам кое къде е. Не останах очарована от девойките на главната им регистратура, поне на регистратура-север (която ми е нужна) бяха доста по-приятни. Та всичко ми е някак чуждо - с моя лекар, но след операцията той няма да е там и малко ми е странно...

# 527

СъбирамЕ слънце ☀️🥤🥤😎 следобед на док,45 дневен и ще го занеса на работа
Хубав ден!

# 528
Моето коте рязко е заякнало от снощи и започна да ми раздава болезнени шутове в ребрата... Като ви четях преди 1-2 седмици как бебетата ви ви ритат в ребрата и направо ви завиждах, честно. Joy На моето изобщо не разбирах кое къде му е. Е, откакто се е обърнал главично съвсем ясно усещам, но имам чувстото, че буквално за нощ е станал по-силен. До вчера никаква болка, днес вече започнах да се превивам... Joy

# 529
  • София
Момичета, на какви превръзки и еднократно бельо за след раждането се спряхте?

# 530
Някой ползвал ли е кошче за употребени пелени?

# 531

Гащи на Canpol (май са най-масовите) и Always Sensitive - някакви мега нощни. Ако нещо е неудобно или имам нужда от друго, ще пращам таткото на пазар.

# 532
Превръзки нощни по-дълги номер3,4 на Оуейз,бельо от моето си,еднократно не.
Кошче 🤷не смятам за нужно.

# 533
Незнам дали чухте, в 3 софийски училища има случаи на коклюш😢😓и малко се филмирах 😓😓😓. Прочетох че и към края на бременността може ние да се ваксинираме и предаваме и на бебето някакви антитела. Другаде прочетох че даже за бременни е безплатна тази ваксинация, но не разбрах къде трябва да отидеш… дали има някоя по запозната да сподели?

# 534
Незнам дали чухте, в 3 софийски училища има случаи на коклюш😢😓и малко се филмирах 😓😓😓. Прочетох че и към края на бременността може ние да се ваксинираме и предаваме и на бебето някакви антитела. Другаде прочетох че даже за бременни е безплатна тази ваксинация, но не разбрах къде трябва да отидеш… дали има някоя по запозната да сподели?

Моята АГ не дава ваксини (понеже зимата питах за грипна) - не бил такъв протокола в БГ, а навсякъде казват, че е хубаво точно за коклюш последния триместър да се ваксинираш. На следващата консултация пак ще я питам предвид ситуацията. За съжаление след раждането май не се предават толкова антитела през кърмата, но колкото толкова.

И понеже всички сме ваксинирани едно време си пуснах антитела за коклюш и морбили и нямам никакви, което е нормално те не стоят во веки.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 11:22 от sedi_

# 535
Взех си 45-дневния болничен,термина ми се измести на 12 Май Grinning Мале мале.Малкия ми младеж е 2 200 гр в 33+3 гс. ,главично застанал готов за излизане.Всички лекарства спирам след 2 седмици,само магнерота до средата на девети месец доколкото разбрах.Ох,да идва времето вече,нямам търпение. Още 1 месец

# 536

# 537
  • Варна
Аз чух, че има случай на коклюш на едно от пациентчртата на нашата педиатърка. Дори самата тя беше изненадана и се консултира с вирусолог по телефона пред мен. На мен нищо не ми спомена .... поне се съгласи да поеме и новия член на семейството Simple Smile
След една силна контракция тази нощ напълних една тлъста поръчка към ДМ с всичко, което видях и сега ще съм на 90% готова 😀

# 538
Днес много ме боли в срамната област/кост  като вървя на всяка крачка ....и това ще кажа на АГ,пълна с оплаквания съм

# 539
Момичета, имам питане към тези от вас, които пият желязо или B12, при какви кръвни показатели ви ги назначиха? Следящата ме АГ ме претупва ужасно, като изобщо не ми дава възможност да си споделя оплакванията и отрича всяко дори очевидно отклонение в резултатите ми или друг проблем, потвърдено от съответния специалист. Ужасно неприятна ситуация, а вече нямам възможност да я сменя. Започнах да посещавам и друг лекар, но имам време до прегледа при него. Преди бременността винаги съм поддържала хемоглобин в диапазона 140-150. В момента съм в 32 г.с. Чакам да ми излязат резултатите за желязо, феритин, B12, ТЖСК.

Това е готово засега, ок ли е за бременни, или е време да взема мерки.

Общи условия

Активация на акаунт