Майски бебета 2024г. - Тема 11

• 31 281
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви, момичета! Хубаво е да има кой да ти вдъхне малко кураж. Heart Exl

VaniaK, pauly - утре влизам в 27 г.с. Има още мноооого време до термин (от юнските мами съм), затова съм още по-притеснена. През тези дни с контракции забелязах, че със сигурност се появяват при пълен пикочен мехур и при движения на бебока. И лекарката потвърди, че при такива чувствителни матки точно такива неща провокират контракции, но важното е да не са болезнени. Да ви кажа, бях и сигурна, че човечето пак се е завъртяло и това е причината единият ден да съм с контракции. Просто усещам кога е в седалищно положение.

JustLinn, аз пък като пътувам из София, нямам проблеми. Освен ако не изтряскаме голяма дупка Satisfied Мога и два часа да прекарам в път, но пък не мога да ходя повече от 30 мин., защото веднага започва да ме опъва, да ми тежи и да се изморявам. Като чета, че има жени, които вървят 5-6 км/ден,  направо съм удивена аз какво бабе съм. Laughing

# 571
Green Arrow, ти значи си с мен. Аз съм 27+3. На втората фетална шийката ми беше 30 мм. Ще видим утре как е. И аз я мисля, но от 16 седмица треперя над нея и малко претръпнах да ти кажа. Аз съм с ниска плацента и надявам се вече да се е вдигнала малко, че и това е предпоставка за скъсяване на шийката.

# 572
Green arrow, важното е да си наблюдаваш тялото и да правиш това, което му съответства. 5-6 километра за теб са мираж, за други пък е мираж изобщо разходката, така че всеки си носи собственото притеснение и болка, но всички сме тук, за да се подкрепяме и да си помагаме Simple Smile
Аз лично по 5 пъти на ден се притеснявам за различни неща, днес например ми е адски ревлив ден и все ме кара на сълзи. Добре че спах 2 часа на обяд, че да не рева точно в тях 😀
Кой написа, че е в 33 седмица и се е изместил термина за средата на май? Аз съм същата седмица и съм с термин след 20-ти, кое всъщност определя изместването на термина - размера на бебето ли? Говоря за естествено раждане и термин Simple Smile

# 573
Днес бях на фетална . Бебето е 2,883 гр. в 36+1г.с. . Главичката 32 см . Нормално ли е . Не е ли доста ?.

# 574
Днес бях на фетална . Бебето е 2,883 гр. в 36+1г.с. . Главичката 32 см . Нормално ли е . Не е ли доста ?.

И моето е толкова, два дни съм зад теб. И на мен доста ми се вижда, ама нали накрая не могат да ги измерят добре...

Сега през 10 мин се попипвам по корема да видя мърда ли. Четох малко, наистина било често това с пъпната връв, дано до следващия ехограф се е разплела. От сега не слуша 😔

# 575
Аз съм,на мен термина ми е 20.05,днес по ехограф излезе 12.05., 33+3гс. по цикъл.На амбулаторния лист пише 34 гс.Доколкото разбирам по размера май,демек ми върви бебето 1 седмица напред.И аз немога да разбера.Аз си гоня официалния термин,който го пише по всички документи Grinning

# 576
Mariya26, права си - всяка жена е с някакви терзания, всяка бременност е различна. Някоя си мечтае да е с шийка 30 мм и да се разхожда дори и 10 мин из стаята. Знам, че тук ще срещна подкрепа и разбирателство, затова не се притеснявам да пиша. Дай Боже всяка да изкара до термин и да има живо и здраво бебешоче!

# 577
Mokka, не се притеснявай за пъпната връв. Всичко ще е наред. Ако те успокоява, аз родих нормално, бебе с три пъти увита пъпна връв. 🤗

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 21:26 от Denittsa

# 578
Ясно, моето пък вървеше няколко дни назад от реалната седмица и ден, в който съм била на преглед, но АГ ми каза, че всичко е супер. Ще видим другата седмица какво се случва.
 Аз също си гоня първоначалния термин 21.05 и по него си смятам още колко време имам за чистене и пазар 😀

Аз съм,на мен термина ми е 20.05,днес по ехограф излезе 12.05., 33+3гс. по цикъл.На амбулаторния лист пише 34 гс.Доколкото разбирам по размера май,демек ми върви бебето 1 седмица напред.И аз немога да разбера.Аз си гоня официалния термин,който го пише по всички документи Grinning

# 579
Да попитам някой, който ще ражда в Шейново има ли?

# 580
Аз съм с термин 15.05, но с късна овулация и  след феталната ми се измести на 21.05. Всички документи са ми издадени според термина на 15.05.
Реално бебчето по всички параметри си е в седмицата спрямо термина от феталната и за това така се записах и тук. АГ каза, че ще се борим да тръгне само след 38 седмица.

# 581
Mariya26, права си - всяка жена е с някакви терзания, всяка бременност е различна. Някоя си мечтае да е с шийка 30 мм и да се разхожда дори и 10 мин из стаята. Знам, че тук ще срещна подкрепа и разбирателство, затова не се притеснявам да пиша. Дай Боже всяка да изкара до термин и да има живо и здраво бебешоче!

Green Arrow, почивай си повече и стискам палци нещата да се успокоят! Simple Smile

На мен не спряха да ми повтарят роднините през цялата бременност как трябвало повече да се движа. Е да де, и аз това искам, ама като ми е супер чувствителна матката и след 30 мин разходка започват едни постоянни стягания, няма как. Така че го давам по-лежерно до 36г.с. както ми е казал АГ.

LucyFord, радвам се че и с теб всичко е наред!

За пъпната връв обсъждахме на последната ФМ, че се случва доста често, колкото и стресиращо да звучи. И явно бебетата много обичат да си играят с нея. Елена Василева също обясняваше в една лекция, че е притеснително единствено ако е увита няколко пъти и стане прекалено къса, за да позволи на бебето да излезе с естествени напъни или по този начин се нарушава кръвотокът/преносът на кислород. Но обикновено в такива случаи предлагат секцио.

Последна редакция: ср, 03 апр 2024, 21:34 от Iffsy

# 582
В кръга на шегата - явно днес всички сме си мили терасите😂😂😂 и аз това правих над 2часа, ама оставих втората за др път🫣

Вс сме различни. В 28гс ходя по 10-13км няколко пъти в сед и тренирам пилатес, но пускането на прахосмукачка и моп ми отнемат 2 часа и се налага да почивам🤷♀

# 583
О мн сложно беше с терасата не стига че пазих себе, а и голямата...тя иска да помага какво по напред да правя 😁

# 584
А кой я сложи? Отиде си на личния лекар и информира ли го предварително? И аз мисля към 33 да я направя…
Аз се ваксинирах в 32 г.с. за коклюш, ваксината не е скъпа, поръчах я в аптека Медея. Мисля, че до 36 си се слага спокойно, но исках да имам поне 20 дни до раждането, че нали за толкова се градят антитела, а не се знаеше кога ще родя.

Аз също си изписах сама желязо на хемоглобин 113, ферофолгама по 2 и за 2 седмици не е мръднал... Желязото ми беше в норма, но ЖСК видоко.Приемам витамин Д 3000 + к2 и б12 по 1000 под езика. Витамин Д ми беше 30 единици(толкова висок скоро не ми е бил), а б12 към 300.

На 22 април ще ми свалят песара и ми казаха да си отида леко закусила и с багажа 😅😅😅😨. Това, ако не родя преди това разбира се, че не е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт