ДЕКЕМВРИЙчето игриво, тича покрай нас щастливо! 👣 -- тема 7

• 14 095
  • 275
  •   1
Отговори
# 150
Не бях се сетила за лекарски комплект , задължително ще вземе. Може и да му преборя страха от лекари. Ние си играем много с мемори карти. Правя му и аз разни карти с животни и превозни средства , обича и пъзели , но не успява да ги прави. Бора не може да слага стотинки в касичка. Не успява да улучи дупката , имаме едни швейцарски франкове , те са доста големи монети , само тях успява.
С такава мозайка много си играе. 

Аз като малка изобщо не ги харесвах , но малкия много се занимава.

# 151
  • Вестерос
Рали в нас играе много освен с книги и с два сортера, една дървена низанка, дървен пъзел от тези за слагане на животните на местата им + топки, както и аудио книжките на дисни си пуска постоянно.

# 152
Рали в нас играе много освен с книги и с два сортера, една дървена низанка, дървен пъзел от тези за слагане на животните на местата им + топки, както и аудио книжките на дисни си пуска постоянно.
проходи ли Рали ние вече проходихме на 23 май нека още малко да и окрепнат краката и ще правя пощрапулник

# 153
Тонколонката на Дисни я забравих да, това с животните е готино ще го пробваме Simple Smile

# 154
Какви са тези аудио приказки, аз не ги знам. Може ли линк или инфо

# 155
На Disney поредицата, която се събира. Излизат всяка седмица по вестникарските будки. С 2ри брои имаше колонка.

Какви са тези аудио приказки, аз не ги знам. Може ли линк или инфо

# 156
  • София
Моето дете почна да плаче от звука на кравата. А се оказа, че на поне 3 книжки и играчки имаме звук от крава и като го натисне почва да плаче неутешимо. Ей така изведнъж стана, преди нямаше проблем.

Любимото ново нещо е да показва пръсти за две, три и четири. Досега само с 1 се справяше. Други думи много няма в речника си, но тези много ги харесва Simple Smile) Някои, които преди използваше, спря да ползва.

У нас, освен изброените играчки, в дъждовно време много обича да реди всякакви шкафове, коша с прането, сушилника с прането, да вади метла и лопата, да пускаме прахосмукачка заедно (и двамата я държим), давам му кофичка с кисело мляко сам да се храни (оставям малко на дъното) и се маже с лъжицата. Понякога ме кара по сто пъти да пускам и спирам микровълновата... Grinning И другото любимо е топче за пинг-понг: да подскача, да го гони.

За 1 юни съм поръчала още конструктори, защото с това най-много се заиграва. А такива мънички предмети като мозайката на Кестенче съм сигурна, че ще почне да ги лапа веднага. Още всичко е в устата.

# 157
Мами да се похваля Елена на 33 най проходи има ли други не проходил в нашата група не казвате

# 158
При нас в лошото време готвим, давам и да чупи яйца и да бърка после. Книжки, лепенки, рисуване ( с пастели или флумастери) имаме тунел за игра в него голям кеф. Возим бебето с количката,храним го 😀 пускаме пералня, прахосмукачката е любима, първо тя после аз. Има си нейн парцал мие си с него.

Сама си даде никнейм, понеже и е трудно да си каже името Савана и си казва Нана, като иска нещо да направи тя се сочи сама казва Нана 😀 научи се да се качва на трапезните столове и офис стола и от там опитва по бюро/маса направо е безстрашна, а момчета се гледали трудно..

Някоя от вас да е слагала спирала? Много ли е неприятна процедурата?

# 159
Ние сме приети на ясла. Започват края на октомври. Началото на юли имаме среща с психолог в яслата и ни дадоха една анкета за попълване. Въпросите са, за да видят до колко детето е самостоятелно и приучено на някакви навици и дали говори. Значи на тези въпроси, моят отговор е Не! Вече ми е притеснено. Моите нищо не казват. Не се хранят самостоятелно, гърне също не ползват, заспиват все още гушнати в мен. Иначе в игрите са първи. Най-обичат конструктори. Докато чаках в яслата да ги запиша на два пъти се разплаках. Тъкмо извеждаха децата на двора за игра и имаше едно момченце късаше се от рев. Навън явно се успокои, докато играха, но после като ги вкарваха пак рев.
Пратиха на мейла едни препоръки за родителите по време на адаптационния  период  на детето и сега като ги чета, ще е голям стрес за всички мъници, които ще бъдат отделени от родителите си и от домашната обстановка. Абе тегаво ще е.

# 160
Спирала аз имах, докато правех инвитрото, след една хистеро ми я сложиха но за кратко, за да не се получи бременност след операцията. Била съм упоена при слагането но махането е супер елементарно. Всичко това обаче беше в Турция, а там са Богове в медицината. Тука не знам но не смятам, че ще е нещо болезнено.
Веси, стига си се шашкала. Ти си с две, трудно ще ти е ама ще се справиш. Гърнето е след втората година, когато детето почне да си казва. В детската искат гърне, в яслата са на памперси. Те ще са двмата и по-лесно даже ще свикнат. И на мен ми е свито сърцето. Онзи ден исках малко съвети и инфо от една мама с три дечица, сега третото ще е с нас в яслата. Тя каза, че най-тегаво е като го оставиш, къса ти се сърцето. Трябва каза да имаш здрави нерви и да използваш суматохата, докато оставят и другите и се измъкваш. Те влизат, заиграват се и така. Получих доста добри съвети от нея, дано всичко е наред. Ако може да поговориш с някоя майка, да ти обясни, не е толков страшно. И Матей спи с мен, какво да се прави, ще се променят.

# 161
Веси,нормално е да си притеснена,но няма как. Аз като си помисля и ми се доревава. Честно казано не за това на мен как ще ми е,а за него. Представям си какъв стрес е за малкото му сърце, но това е трябва да се случи. И аз като Ваня мисля че като са двамата близнаци ще им е по-лесно да свикна, все пак отиват с другарче.

# 162
  • София
Ах, толкова са емоционални тези промени. Особено адаптацията на ясла/градина ми звучи като огромна промяна и всички ще го преживеем със смесени чувства вероятно. Преди да имам дете мислех, че съм не толкова емоционален човек, но това дете ми показа друга моя страна. Отварям си всяка сутрин спомените, които Google Photos ми предлага ежедневно, и всеки път ми се пълнят очите, като гледам по-бебешки снимки. Луда работа.

# 163
  • Вестерос
Ние сме приети на ясла. Започват края на октомври. Началото на юли имаме среща с психолог в яслата и ни дадоха една анкета за попълване. Въпросите са, за да видят до колко детето е самостоятелно и приучено на някакви навици и дали говори. Значи на тези въпроси, моят отговор е Не! Вече ми е притеснено. Моите нищо не казват. Не се хранят самостоятелно, гърне също не ползват, заспиват все още гушнати в мен. Иначе в игрите са първи. Най-обичат конструктори. Докато чаках в яслата да ги запиша на два пъти се разплаках. Тъкмо извеждаха децата на двора за игра и имаше едно момченце късаше се от рев. Навън явно се успокои, докато играха, но после като ги вкарваха пак рев.
Пратиха на мейла едни препоръки за родителите по време на адаптационния  период  на детето и сега като ги чета, ще е голям стрес за всички мъници, които ще бъдат отделени от родителите си и от домашната обстановка. Абе тегаво ще е.
Доколкото разбрах срещата с психолога е за майката повече. Моята е началото на юни. Рали почва на 18.09. Не можело по-късно, била от големите приети деца.. Много тъпо, исках да е поне края на октомври и аз.

# 164
Тифани,може може. Яслите не са задължителни и можем да ги даваме и спираме, когато искаме. И мен ме накараха да напиша дата на започване но аз ще я спазя ако мога и ако искам. Казваш, че е сополива и си преценяш кога да я дадеш.

Общи условия

Активация на акаунт