ДЕКЕМВРИЙчето игриво, тича покрай нас щастливо! 👣 -- тема 7

• 14 069
  • 275
  •   1
Отговори
# 240
За площадките може би си име значение каква е кой ходи. Нашите са бебешки .
Тифани и нашата тронитетка е такава, трансформира се.

# 241
Ванче, не си представяй, че моите са седнали и само рисуват 😅 Драскат малко, разглеждат и започнат ли да ги хвърлят и лапат и ги прибирам.
От площадка до площадка има разлика. Около нас има само две площадки и има деца от 0 до 12г.става лудница, не можеш да рабереш какво се случва. Кой на кой взел, кой яде пуканки, кой разлива сок, кой удря някой, карат ролери, колела, рита се силно топка, пият се бири от родители,  яде се капещ сладолед-ааа не, мерси. Ходих, ходих но приключих с тази. Друите са ми далече но пак ходя, то няма къде. Там е същото просто, едната е до училище, пушат, крещят големите, а малките едва успяват да играят.Пррекалено населено е при нас просто. И аз бях много ЗА площадките ама вече съм НЕ.
Тротинетка така и не взехме, най-безмисленото средство за мен е тя.
Ходи пеша, почти количката не се взема вече, само ако ще пазарувам нещо. И той бяга понякога но ходи иначе, ама много се спира и пипа всичко-нормално е просто, изучават света.
Маме, купихме книжата за оцветяване ама рано ни е още. Хапе пълнителя с водата и смуче хаха

# 242
Здравейте! Голямо лятно затишие е тук, та реших да побутна темата... 🙂
Ние се върнахме от спа почивка в началото на седмицата. Тъй както се притеснявах за спането на Емили, мислех, че няма да е спокойна - тя взе, че спа през цялата нощ -без да се буди, "като бебе". Ако знаех, че ще стане така, щях да я заведа преди многоооо време🤭 Така кърменето остана само веднъж-вечер преди да заспи, та ще мъчим и него за напред.
Смела е и иска сама да плува, а не може, а тук няма как да я научим - школите взимат големи деца, а аз не ставам за учител по плуване 🤭 В банята пищеше, въпреки че посвикна вече, пак не й е фен, но във водата на басейна се радваше🤔 Сега ни предстои кратко море, да видим как ще е там 🤭
Вече казва повечко думи, но е предимно бебешко бърборене 🤭Та това е ощо взето при нас... разказвайте вие как прекарвате лятото Simple Smile

# 243
Привет и от нас с Матей!
Ние ходихме на частна ясла до обяд. Ползваме я като занималня. Много добре се вписа, играе, слуша, учи и даже и хапна плод и бисквита там. Много съм доволна. Отговорих си на някои въпроси и се подготвям психически за първи септември.
Ние не можем да го изкараме от морето, а първите дни го беше страх. Готвим се за отделянето му в негова стая-тръпна в очакване😂
Алтая, ние вече доста животни имитираме но думичките са мираж. От сутрин до вечер-ууа, за кола🤣🙃
Вече приключихме с ваксините, та дам

# 244
Здравейте,
Аз мога само да се оплача май Sad
Ходихме на море, беше супер.  На Томас му хареса водата, пясъка всичко, но последния ден вдигна температура, рев и като се върнахме се оказа с гнойна ангина. Момичета,мисля че по-голям кошмар от как се е родил не съм изживявала. Измъчи се милия.
Това беше началото на Юли, преди 3 дни реших да взема от една нова частна кухня храна,много я хвалиха и вчера Томас яде на обяд рибена супа, следобед заминахме на вилата и той се оповръща.
Сега се чудя вирус ли и е или супата понеже за 3ч повърна около 7 пъти, тази сутрин имаше и разтройство,  ще видим какво е.
Та така,всичко което мине го хваща направо ужас.
За думите и Томас почти нищо не казва-стандартните -мама,тати,баба, кака, айди , не, пота за вода,нани, папкам и май толкова. Може да казва боклук и буря 😁 боклук го изполвва правилно, но буря не,просто една вечер баща му повтаря много пъти думата и той изведнъж повтори 😆
Ваня с теб ще си ги почакаме нашите момчета. Радвам се много ,че Матей се е вписал на яслата и че ти имаш някакво време вероятно не за себе си,а за задачи,но все пак. Аз имам нужда от малко време за мен вече.
Я кажете децата ви редят пъзели и какви и как се научиха?

# 245
  • Вестерос
Здравейте, чак да реди пъзел не особено, може по две дето са да ги събира, понякога слага и от повечето правилно. Сега е на вълна стикери да лепи в книжки.
Говори постоянно, но от нейните си, както и стандартните казва. Вчера се мъчеше да казва крокодил и все излизаше кекеди. Иначе прави много неща, главно от киндируто научени, повтаря почти всичко вече, изпълнява прости команди като донеси това, отиди еди къде си, ела. Навън е на вълна тебешири от две седмици само драска черти и точки с тях, както бута и една кокошка, а като види колички и се залепя, под всякаква форма Grinning oт нюнщ до големите за яздене на децата.
Физиотерапевката ми каза, че тъй като е проходила сравнително скоро, нали два месеца, да не очаквам някакво много говорене на нови думи, мозъкът няколко месеца главно щял да я зает с вървене, катерене, стълби

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 09:51 от Tiffany А

# 246
Майчета,
На нас ни предстои вторатадеседневка на август море. При нас говоренето е - казва как се казва и се опитва да повтаря, но не всичко, а само което си реши.
Дайте ми съвет - искам да махна биберона. (До 8мия месец го плюеше, ама след това почна един рев и аз и го тъпчех като запушалка, че още доста гръмогласна) И сега си свикнал с него и си търси "Биби'. Заспива с него, но и през деня си го търси.

# 247
  • Вестерос
Не съм го махнала, търси го само като ще спи и то с рев понякога..

# 248
Хоп. Ние пък прекарахме най-лошата отпуска до сега. Иначе малкия се забавлява де. Страшно му хареса да е на море, изобщо не го е страх дори от големи вълни много се кефи. Точно преди да тръгнем обратно за Германия вдигна 40градуса температура. Наложи се с кола да се приберем защото аз умницата не съм взела пълномощното , а вече беше петък. Ужасно пътуване беше. Два дни на морето аз бях с температура и тъкмо ми мина и си мислех че малкия е пропуснал , но не се получи.
Искам да ви благодаря за книжките които казахте, Бора много ги хареса. Особенно за Мечето Бизи, така ме хвана яд че взех само две от него. Иначе при нас пластелина и стикерите са фаворит. От месеци го мъча с най различни пъзели , от две седмици успява да направи с по две, три парчета. Карти от Кауфланд бях му взела , които са за цикъла на живота , тях също много ги харесва.
Другата седмица махам памперс пожелайте ми успех. Още от България го подготвям че вече няма памперси по магазините. Накупих му най различни гащички. Взех книжката за Каю и тоалетната , Арчи за жалост не го намерих. Той си знае къде ходят мама и тати до тоалетна , вчера ходихме в една ферма и много се впечатли как пишкат кравите и какви локви правят Joy
Другия уикенд ще го водим да язди кон (разбирайте пони) , че всеки ден ми надува главата с тези коне.

# 249
  • Вестерос
България е в Шенген, за самолет не искат декларация за пътуване от другия родител от април месец насам. Няма паспортен контрол въобще за ЕУ.

# 250
Оу това изобщо не го знаех. Мислех че все пак се иска декларация от другия родител. Януари като пътувах сама с малкия ме задържаха , за да прочетат от горе до долу цялата декларация трима митничари. Изобщо не ги притесняваше факта ревящо дете в количка в 5 часа сутринта.
За следващия път ще знам , благодаря.

# 251
Аз памперс не зная кога ще махам. Пишка на гърне, понякога дори си казва, че има пиш. Но последния път, когато махнах памперса, след като беше пишкала в гърнето, за 15 мин опика де, където свари. Ей, така, на игра... нарочно.  Дори започна да ака зад завесата🤭

# 252
Нашата почивка мина , бяхме 5 дни на море  , водата не и хареса особенно отколкото пясъка. Мина сравнително добре , никой не се е разболявал освен аз получих слънчева алергия.  Много ме боли кожата и сърби , дай те ми някакъв съвет с какво да се мажа? Една вечер спах с кисело мляко намазана , сега се пръскам с пантенол. Много боли  и почнаха мехурчета да стават по-гърба.
Ние сме на вълна стикери лепи ги на всякъд.

# 253
  • Вестерос
Аз памперс не зная кога ще махам. Пишка на гърне, понякога дори си казва, че има пиш. Но последния път, когато махнах памперса, след като беше пишкала в гърнето, за 15 мин опика де, където свари. Ей, така, на игра... нарочно.  Дори започна да ака зад завесата🤭
4 дни беше само с нощен, но след обед в рамките на час и нещо попикаваше 6,7 бикини, просто пиква малко, няколко капки, колкото да чистя все. Прецених да спра и пробвам след 2 седмици някъде. Иначе пикае в гърне, слагах я на 30 минути, май се стресира леко, че имаше даже моменти става от гърнето и до него пикае. Навън успях само един път да я изпикая, ревеше като тръгнех да я водя да пикае до някое дърво

# 254
Много ми стана болно за Томас, дано сега е добре миличкият. Разбрахте ли от какво е повъщането, ако е вирус щеше да има темпер. Ако е нямал темпер е от супата на сто процента. Не мога да си представя какво си изживяла последните дни.
Кадрайче, ако е силно изгаряне само дефламол, много помага и бързо минава от него. Малко е мазен но върши много добра работа. А ако е алергия само с фенистил или нещо на скъпите  марки, питай в аптеките.
Памперс няма да махам, даже не го и мисля. Бибата също няма за сега да я махам. Всичко с времето си, поне при нас. Матей тепърва почна да казва, като има нещо в памперса. Като тръгна да го сменям реве и обикаля стаята като луд. На яслата ще има деца на гърнета, бързо ще схване какво се прави и ще иска да им подражава. И ние лепим стикери от скоро и реди конструктори по малко. И книжки, книжки и книжки, ама само с коли хаха.

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 13:04 от IRusinova

Общи условия

Активация на акаунт