Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 213
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Фт4 не е ли за щитовидната?

# 571

ДХ3, бях останала с впечатление, че има проблем с хормона на растежа. Дано да се преборите с щитовидната жлеза.

# 572
Моят син е с ендокринологичен проблем и е на медикаменти, но аз се самонасочих към специалист, когато беше чак на 12 и се оказа че съм закъсняла доста. 1.66 е в момента, а започна от 1,20. Мога да препоръчам специалист за консултация,защото не всички лекари са такива честно казано.

# 573
Фт4 не е ли за щитовидната?
Да, но тези хормони също имат участие в израстването.Имаше и висок ТСХ за възрастта, който сега е добре, но ФТ4 е на долна граница или пада под нормите.
Той се оплаква/ше от у ора, сънливост, липса на възможносг за концентрация, липса на сила, унилост и тн. Това баш в 7-и клас, като това му попречи да учи добре и фа се представи максимално успешно. на матурИте:Сега още има подобни оплаквания, но казва, че е доста по-добре откакто пие хормон за щитовидната.Смениха му дозата и ще видим има ли промяна.Абе..:Кофти работа, ама поне расте, макар и не бурно.
В момента костната възраст отговаря, няма изоставане.
Целта ни е да си изпълни генетично заложения растеж и нищо да не му пречи.Очаквано е да е около 177см. ако се съди по ръста на всички в семейството.Всичко отгоре ще е бонус.

# 574
  • ту тук, ту там
Мога да препоръчам специалист за консултация,защото не всички лекари са такива честно казано.

Да, моля те, ще помисля над това да потърсим директно специалист. Защото когато споделих притесненията си пред ЛЛ, той ме отряза доста грубо, че не можело всички да са високи.

# 575
Аз за Сф. мога да кажа.ЛЛ да си гледа работата.Тя и нашата каза, че си е в нормите, ама като му видя деформацията на ребрата( последните) веднага даде направление и предписание да изследваме вит Д. Мъжът ми има същата деформация и смятах, че е нещо наследствено, но се оказа проблем с вит Д.Тогава всички се тествахме и бяхме под нормата, аз най-зле 🤦🏻♀

Само допълвам, че
племенницата ми е много дребна и слаба, сестра ми я води при нашата лекарка и всичко показа, че няма проблем, а детето така си расте.С предписание да я заведе пак след някакъв период за наблюдение.Така че да, има такива деца, важното е лекар да е казал, че всичко е наред.

# 576
  • София
ДХ3, ти май ми беше писала, но ако може пак да дадеш координати.
Моят заради ръста вече не е активен състезател (не ходи по състезания).

# 577
  • София
Здравейте! Аз ви чета постоянно, но май само веднъж-два пъти съм писала. Чета за подготовка. Имам 3 момчета - на 12г, на 9 и бебе. 12 годишния още не го е погълнал пубертета, но тук-таме се усеща. Малко и покрай бебето някак си се промени. Въпроса ми е относно игрите които играят. Без значение каква е, на ПС или тел. Особено големия (средния малко около големия и той) постоянно ми споделя и разказва какви ли не подробности около персонажите, скинове, нива и всевъзможни неща от които аз разбирам има няма половината. Много пъти съм му казвала, че не разбирам особено какво ми обяснява, но той усърдно продължава. Има нужда просто да си изкаже репертуара все едно или да сподели победа. Баща им не знае английски, а пък аз да, и се чувства свободен и тук, че може с всякакви думи да се изразява. Не знам обаче кое е правилно, дали да си го оставя да си ми говори каквото иска да си каже или по сериозно да му обясня, че това е тема която е нормално да обсъжда само с приятели които наистина разбират какво говори? От една страна го виждам като плюс относно комуникация-споделяне, от друга малко не съвсем на място.
И моят е на 12, това е типично за момчетата явно - любима тема са игрите, скинове, Вибъкс покупки, Фифа и т.н.
Много ми е скучно, но го изслушвам, гледам клипчета, постижения в игрите, сядам да го гледам и как играе като ме помоли. Няма начин.
Същевременно говоря, че трябва да има и други интереси, да може да разговаря и на различни теми, все пак светът му няма да е вечно съставен единствено от приятелчетата-геймъри. Чете книги (защото го караме), опитваме да разширяваме кръгозора, постепенно и това ще стане (силно се надявам).
Освен за игри, съм принудена да слушам и за колелото, трик-тротинетката (това лято я тунингова - боя, нова шкурка, нови дръжки, колелета монтира).
Обича да гледа и аниме, съответно да говори и за него, купуваме манга комикси, което уж водим за четене.
Толкова е различен от сестра си, направо друга вселена, но това е нормално.

За мерките да се включа - на 12 г. 8 месеца - 175 см., 66 кг. Онзи ден го измерих. Има наченки на мустачен мъх, брада още не. Едър върви, вероятно ще мине 180. При нас акселерацията твърдо работи, баща му е 172 см, аз съм 170, сестра му 164.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 12:17 от jasmin tisane

# 578
Имате ли отзиви за Acne Out Oxy Wash на Biotrade?
Гледам това видео относно акнето на лекари от Дерма Акт. Реших, че може да е полезно на някой:  Дават и комбинации от конкретни продукти.
https://www.youtube.com/watch?v=MWT4SQoPY28
На сина ми миналата година се появиха за първи път някакви пъпки. Овладяхме ги. Сега обаче се увеличиха.
При леки притеснения относно ръста или нещо друго винаги бих направила консултация. Иначе нещата са индивидуални кой кога ще го хване активната фаза на растеж.
Аз например бях най-ниска от приятелките си до 14 години, сега съм по-висока.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 14:40 от marigold_

# 579

Козметичката препоръча тоника на тази серия и моя син го използва.
Мие се с измивна пяна пак на Biotrade, но от друга серия.
Реално лицето му е добре, сравено с лицата на негови приятели.
Но ходи на козметик на всеки 4 месеца (горе - долу) Simple Smile

# 580

Според мен козметиката на Биотрейд е супер агресивна. Ако положението е "няколко черни точки" не ви я препоръчвам. И преди съм писала, че за мен лично козметиката на Uriage е най-добрата в борбата с кожните несъвършенства. Този комплект е много добър. Кремчето е икономично. Ефектът от използването им се забелязва още след първата седмица.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025346

# 581
  • на Мелмак
Юриаж и на мен ми препоръча козметичката за младежа.
От Биотрейд дъщеря ми си направи страхотни проблеми, които борим 8 месеца. И според мен е агресивна. Аз съм им ползвала рол он само.

# 582
  • София
Биотрейд Acne Out много изсушава кожата, това е проблемът. Всички продукти срещу акне имат такъв ефект, но тук са прекалили.
За акне е хубава серията Avene Cleanance. Кремът спомага и за намаляване на белезите или поне аз забелязвам такъв ефект.

# 583
  • София
Може ли да споделите марка витамини, от които сте доволни при младежи с бърз растеж. Моя син изпитва доста болки при натоварване в колената, а последната година тръпна с около 13 см.

# 584
  • София
Миналата година моят пи Alive Teen Complete Multi For Him на Alive. Нямаше ги по аптечната мрежа и му взех мултивитамини на Alive.
От първите беше много доволен - "пораснах от тях".

Общи условия

Активация на акаунт