Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 192
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Привет!
Препоръчайте някой филм, който сте гледали с децата, подходящ за по-млаките тинеджъри:)
Много рядко гледаме филми и нямам идея като решим, все губя сума време да се чудя и да избираме.
А всъщност харесвам, но все няма време и мисля да наваксаме зимата.
Нещо което е харесало на децата и на вас, нещо което е отворило интересни теми за разговор също. Абе каквото се сетите все ще е от полза.

# 616
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Привет!
Препоръчайте някой филм, който сте гледали с децата, подходящ за по-млаките тинеджъри:)
Много рядко гледаме филми и нямам идея като решим, все губя сума време да се чудя и да избираме.
А всъщност харесвам, но все няма време и мисля да наваксаме зимата.
Нещо което е харесало на децата и на вас, нещо което е отворило интересни теми за разговор също. Абе каквото се сетите все ще е от полза.
Филмчета на студио "Гибли" -  "Отнесена от духовете", „Момчето и чаплата“ и и другите...
Почивните изгледахме Матрицата, моя син е почти на 10, пада си по сай фай филми.

# 617
  • Между гори и планини
В началото на пубертета гледахме филма Gifted hands, съжаление че го пиша на английски, има го в ютуб. Много вдъхновявящ, по действителен случай. За чернокожо момче с майка която дори не може да чете и чисти домове, но кара децата си да четат. Това момче благодарение на това става един от най добрите неврохирурзи в САЩ, разделяйки с мозъчна операция сиамски близнаци. Историята на д-р Бен Карсън.

# 618
Кучешки живот и продължението му.
A Dogs purpose

# 619
Препоръчвам новият сериал, който тръгва по БНТ1 "Тревожност". Третира много болни теми на обществото ни- вкл и пристрастеността към игрите. Когато четохме сценария, двамата със сина ми плакахме. Толкова реалистично е

# 620
Кога тръгва, нещо 29 септември ми се върти? Гледам българска телевизия в чужбина, но не постоянно и рекламите на новите сериали ми бягат. Та, ако знаеш, моля те сподели.

# 621
На 29.09, от 9 вечерта

# 622
  • На острова
Гледахме цялото семейство Arthur the King и много, много ни хареса. Тийн на 14 и малката на 7.

https://m.imdb.com/title/tt10720352/

# 623
Утре е премиерата на Top Floor,  а от 27.09 ще е по кината. Първият филм за социалните медии и цената, която трябва да плати един ифлуенсър https://m.imdb.com/title/tt32985599/?ref_=fn_al_tt_1

# 624
  • София
Inside out. И за малки, и за големи е подходящ.
Имам син на 13, сега ви виждам и темите тук са ми много полезни и интересни.

# 625
Ние със сина гледаме всички филми на кино, за които той има желание - от анимации до hunger games през онова за върколака, което върви в момента. Дори тези, които на мен са ми скучни и досадни. У дома гледаме рядко нещо - синът ми изобщо няма навика да гледа телевизия, а аз тотално съм го изгубила.

# 626
  • София
Нормални филми май не мога да препоръчам, моят е на тема анимета, игри. Rolling Eyes
Последно гледа Gran Turismo, но не беше особено впечатлен, предпочитал да играе на конзолата пред това.
Сетих се, гледахме семейно "Граф Монте Кристо", ето този филм му хареса много, кани се и Дюма да чете, което си е постижение.

На 14 и пак си го прегръщам. И мен мама като ме изпраща си ме прегръща, нищо, че съм на 54
До дете е. Моят не ми дава да го прегръщам на обществени места, за целуване по бузата пък съвсем. И така е от поне година, т.е. от 11 годишен.
Уважавам това му желание, смятам го за базисно емоционално умение.
Е, ако детето пожелае прегръдка, не му я отказвам, разбира се.

Моят хубавец ще ходи на екскурзия. Не искал баща му да го изпраща на рейса. 16 годишен.
Вие как сте в това отношение.
Как да сме?
Ако иска да ходи сам до рейса…прав ми път. На 16 предполагам че ще се оправи.
Ако проблема е, че двамата не могат да се разберат…..да се оправят, аз няма място в тяхната дискусия.
Нашият 14 годишен е мързелив в това отношение, мрази да влачи багаж и все се пазари някой да го закара до някъде. Където и да го карам не вися да го чакам. Оставям го и тръгвам. В 7 клас на автобус за екскурзия за 4 дни, видях майка и син, които се прегръщаха все едно младежа заминава за 1 година.
Та всяко нещо с времето и мястото Wink
И аз така мисля. Hands Plus1 Родителите често предозираме грижата. Правим го и за демонстрация, както е може би посоченият случай. "Вижте, мен най-много обича", нещо подобно. Има обратен ефект върху децата и върху приятелския кръг и гаджетата. Била съм там и знам как реагирахме като младежи на подобни майчински изпълнения. Не е това начинът.

# 627
  • Между гори и планини
От 5 клас не съм стъпвала в училището на моя юнак, освен по покана на учител. На екскурзия не изпращам, на лагер също. До 7 клас следих какво учат, после го оставих сам. Миналата година отворих електронният дневник в края на първи срок и в края на учебната година. До едно време дъм много стриктна, после отпускам пъпната връв на части. След гимназията задължително я режа.
Когато питах психоложката, защо в момента на лечение на депресията, само към мен се проявява вербална агресия, отговора беше - защото момчето става мъж и къса пъпната връв. Ако сте забравили, всички тийнейджъри имат проблеми с все с майките си. Ето това е причината. На 11 започна да върви на улицата уж с нас, но все едно е сам. Половин километър преди или след нас. С времето мина, сега вървим заедно, говорим и т.н

# 628
О, боже, къде отидохте чак.
Депресии, вербална агресивност, според психолозите е признак на токсична майчина любов.
Ако се върнем, към поста от който тръгна дискусията" прегръщаха се 30 минути пред погледа на цял автобус 7-мокласници" ( цитирах по памет, но не беще посочено да се е дърпало момчето, беше посочено че е културно момчето. В последствие се появи и гаджето му ( все пак децата са били 7-ми клас), после изведнъж детето се оказа близък приятел на детето на пишещата поста и как и е споделило.....лично тук ме изгуби като вярващ, защото културните 7-мокласници или реагират на проява на майката, а пък да вземат да дискутират такива неща с майката на приятел ...пък съвсем.

# 629
  • Между гори и планини
Хайде тогава да не говорим за психично здраве, защото на вас не ви е важно.
Вербална агресия вашите деца нямат ли - това не означава обиди, а повишаване на тон, отговаряне и т.н. Мисля, че всички минават такъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт