Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 200
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Вербална агресия имат повечето деца към родителите си и обратно.Не че е ок, ама и само гукане не си представям.

# 631
Много ясно, че има. А му викам "отговаряне". Когато не стане нещо според тяхното желание, така се получава. Ако има деца, оставени на самовъзпитание, едва ли ще има вербална агресия.

# 632
защо в момента на лечение на депресията, само към мен се проявява вербална агресия, отговора беше - защото момчето става мъж и къса пъпната връв. Ако сте забравили, всички тийнейджъри имат проблеми с все с майките си.
Ами това сте написали вие. Принципно тийновете имат проблеми не само с майките си, а с всички, вкл и със самите себе си. Етап от развитието, имаго и при момчетата и при момичетата.

# 633
  • София
Аз я разбрах Доня по следния начин: има се предвид, че майките основно се вкопчват в младежите, особено момчетата. Така си е, не се хващайте за израза. А и темата е за момчетата, все пак.
Аз например си давам съзнателни спирачки, защото вътрешния глас ми казва да го обсебя и да не го пускам. Предполагам, че и други майки са така. А срещу мнението и волята на майката трудно се застава. Затова и ние, като родители,  трябва да решим и да ги пуснем, иначе .. лошо. Ще страдат цял живот.
Дълга тема, може да превземе цялата дискусия, затова и няма да се разпростирам.

# 634
  • Между гори и планини
Благодаря, че сте ме разбрали.

# 635
Jasmin,
В какъв смисъл да го обсебиш?

# 636
  • София
В смисъл: да го обгрижвам прекалено, да му навлизам в личното пространство, когато ми е казал изрично, че не иска, да го глезя излишно, такива неща. Вече ми показва, че не му харесва това и аз го уважавам.

В някакъв момент майката трябва да се дръпне малко назад, да остави момчето да порасне, да греши, да се удря.
Макар че отвътре винаги имаме едно желание да се хвърляме да помагаме на детето.

# 637
Ааа, вкопчвали сме се.... Така хубаво ми отговаря, все едно психолог го е учил.

# 638
  • София
Това с майките и момчетата е при патриархална истерия, защото майката страда, че не е мъж и се осъществява чрез сина си. Мисля, че времената вече са други. Вербална агресия имат тийновете и от двата пола, затръшват врати, знаят всичко, мразят ни в определен период, това е нормално, за да се отделят от родителите и да станат самостоятелни личности. Всичко с мярка, разбира се, и за определен период. Нищо лошо няма в това родители и деца да са си близки, да се грижат, но тук дявола е в детайлите. Като сама жена отглеждаща момче доста консултации съм правила със специалисти, за да не прецакам нещата, но изводите са всеки да си знае мястото. Детето е дете, родителят е родител. При ясни роли всичко е наред.

# 639
На колко години спряха да растат краката на вашите момчета?

# 640
Моят тийн е на 17 и вече втора година носи един и същи номер обувки. Но пък моите крака растяха с по малко до 35 годишна. Blush

# 641
  • на Мелмак
На 15 е, още не са спряли.

# 642
  • Между гори и планини
На 16 със сигурност спря бурният растеж. Сега е на 18 и носи дрехите си и обувките от Мин година. Най- много няколко см на височина да е дръпнал, но като цяло вече не расте май.

# 643
Между 18 и 19 качи още един номер.

# 644
  • София
Моят е на 16 и все още расте на ходила.

Аз след първата бременност малко пораснах на стъпало, а след втората съм с 3 номера от преди първата.
Но и двете бременности качих по 23 кг.

Общи условия

Активация на акаунт