Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 145
  • 769
  •   1
Отговори
# 735
  • Между гори и планини
Естествено, че не са. Ако не сте провели разговор за безопасният секс, време е. Аз случайно видях, че моят има презерватив в портфейла 🙄 Пък и на хижи ходят с класа...

# 736
E, смучката може да си е от платонически отношения 😀, плюс разни други екстри без секс.
Надявам се  скоро да има някое гадже и моят.Въртеше се едно момиченце, не знам какво са имали, казваше, че са гаджета, ама нещо бързо спихна работата.Така и не каза защо.Той не споделя много.

# 737
Нашият момък (на 16г), все още не е имал гадже. Подпитвала съм го, но той и без друго ми споделя. Учи в мъжко училище и в неговия клас има само три момичета. Като допълним, че живеем в малък град, няма много опции да срещне подходяща девойка, според неговите критерии. Много пъти ми е казвал, че "сегашните момичета" гледат само парите и колко си популярен в училище. Прави ми впечатление, че девойки 8-9 клас масово движат с пълнолетни момчета, 19-20 годишни, което донякъде разбирам, предвид разликата в социалното израстване между момчета и момичета на една и съща възраст, но като че ли прагматичността взема превес - къде младежите  имат коли и ги разкарват напред-назад, къде ги черпят, защото разполагат с пари....Със сигурност има и по-сериозни и стойностни отношения, основани на истински чувства, но като цяло не ми харесват нещата ... сигурно аз  одъртявам Simple Smile

# 738
Нашият момък (на 16г), все още не е имал гадже. Подпитвала съм го, но той и без друго ми споделя. Учи в мъжко училище и в неговия клас има само три момичета. Като допълним, че живеем в малък град, няма много опции да срещне подходяща девойка, според неговите критерии. Много пъти ми е казвал, че "сегашните момичета" гледат само парите и колко си популярен в училище. Прави ми впечатление, че девойки 8-9 клас масово движат с пълнолетни момчета, 19-20 годишни, което донякъде разбирам, предвид разликата в социалното израстване между момчета и момичета на една и съща възраст, но като че ли прагматичността взема превес - къде младежите  имат коли и ги разкарват напред-назад, къде ги черпят, защото разполагат с пари....Със сигурност има и по-сериозни и стойностни отношения, основани на истински чувства, но като цяло не ми харесват нещата ... сигурно аз  одъртявам Simple Smile

Ами такива момичета на вас не ви трябват. И на нас също.  Всяко нещо с времето си. Надявам се за всеки влак да има пътници. Макар че като си познавам влака... Simple Smile

# 739
  • Между гори и планини
Моите синове също не се изказват много ласкаво за днешните момичета. А пък на моите приятелки дъщери са все много хубави, свестни, ученолюбиви, интелигентни.
Де пък на по 19-20 имат коли? Големият ми син на 23 няма, защото няма да му купя. Той си харесва метрото в София. Малкият работи от това лято, ама е като катеричка, всичко събира. И на него няма да му купя кола. На мен никой не ни е купил ни кола, ни къща. Двамата с мъжа ми всичко сме си изработили с години.

# 740
Познавам двама 18-годишни, които успяха даже и ПТП да направят, около два-три месеца, след като взеха книжки. В единия от случаите кола за 10 бона е тотал щета, добре че на момчето му няма нищо. Не одобрявам никак такива изцепки, на вчерашен дришльо да му връчиш кола, щото е станал пълнолетен или пък завършил училище. Айде малко да поработи, да види как се изкарват парите, а когато ги изкара да помисли за какво да ги похарчи. Купих си първата кола на 30 г. и ми беше много мила. Аз лично бих подпомогнала моите деца с инвестиция в образование, но всеки си знае. Ясно е за всички при подобни случаи какво се демонстрира.

# 741
Живея до гимназия  и повярвайте паркирането е мъка . Паркингът се препълва, хората от 4 блока (за които е предназначен паркинга)  няма къде да паркират. Паркингът не е лична собственост, не ме разбирайте погрешно, само отбелязвам за статистиката. Тайно се молим да ни въведат пембяна зона, че да можем да престанем да следим кога са гимназистите на смяна.  Освен това, от време на време на отсечката, по която се влиза в паркинга (понеже той е по-навътр , между блоковете )по някой джигит кара с доста над разумната за ситуацията скорост - а все пак гимназисти, хора, животни, там постоянно сноват. Да не кажа че колата ни е постоянно сурната/чукната от някой/някоя неопитен шофьор. Колите на децата  са или от  хубави по-хубави (маркови джипове) или откровени трошки. Но, да , това е извода. Едни (според количеството коли наблюдавани на паркинга) , минимум  30% ходят с кола на училище.

# 742
  • София
Въпрос на родителски приоритети. За някои показността е много важна.
На мен нашите ми платиха образованието, а на брат ми, понеже тогава не искаше да учи му купиха кола. Беше обаче малка кола, с не много коне. Подходяща за млад шофьор.
Не разбрам и аз как на 18 годишен млад човек, без грам опит ще връчиш кола или още по-лошо мотор с такава мощност. Направо си е лудост!

# 743
  • София
Има всякакви момичета, но не бива да се обобщава, добри и свестни девойки се намират, не са всички кифли и материалистки.
А и както казахте, за всеки влак...
Аз понеже и щерка имам и наблюденията ми върху момичетата около нея са, че са всички прекрасни и добре възпитани деца.
За колите - хем се притеснявам от млади шофьори, хем си мисля, че все някога и те трябва да натрупат опит. Иначе ако зависи от нас, майките, никога няма да ги пуснем на пътя, нали..Thinking
Не знам и аз, рано ми е още за това да се тревожа, моят тинейджър е още много зелен.

# 744
Ние живеем в Германия. Тук младежите масово карат шофьорски курс на 16-17 години, като до 18 годишна възраст могат да карат само с придружител. Така родителите виждат стилът на каране и могат да го коригират.

За тримерът на Филипс - и аз си го купих за тялото, но се порязвам и не ми е удобен.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 18:22 от мама-ени

# 745
Колкото и маломерна или мощна да е една кола, въпросът е как се шофира.Тоест, ако младежът няма акъл в главата си, и с някоя калинка може да се случи, не дай боже, проблем.У нас не само младежите са проблемни шофьори, родителите им също, оттам виждаме последствията всеки ден.

# 746
  • София, Лагера
Аз имам друг поглед върху момичетата. Синът ми на 17 г.си има приятелка (прекрасна!), и преди е излизал с момичета, има си смесена компания. Няма "материалистки", няма тежки гримове, по-скоро са тип "читанки", амбициозни, начетени и можещи. Жалко, че никое от тези деца не планира да остане в България Sad

Аз няма да му купя кола, но ще му давам моята да я кара, когато е в България. Той е разумен, не е човек на скоростите и на рисковете и въобще не се притеснявам. Живеем на централно място с добър транспорт и вероятно няма да му се налага да шофира, както и на мен почти не ми се налага.

# 747
Сериозно ли гимназисти ходят на училище с кола?
Мен никой не ме е карал дори на училище, беше си ми много добре.
На сина ми на 13 за рождения ден купихме някаква марка доста скъпо колело. Като той колело кара от детската градина, с години и всеки ден. Е, първата работа беше да се претрепе. Не че не случва, но той просто си беше решил така. Ходеше на една писта, с наклони като на рампите за скейтборд. Там е карал много пъти, тжва не е проблем, но този път аз го видях, че се хвърля като бесен стотици пъти. По не знам колко стълби слязъл с колелото не знам колко пъти. Беше като бесен от въодушевление, че има ново скъпо колело.
Познайте какво му отговорих, като каза как на 16 ще кара шофьорски курс.
Да не говорим колко задръстен е градът и с какво безумно движение.
Да е нещо друго да му купиш, но точно скъпа кола..

# 748
Така или иначе тези гимназисти може да са единствено 12 клас, тъй като трябва да са навършили 18 г.

Едно време не са ни возили, ама като се замисля, не бих отказала. Защо да не улесня живота на детето си поне сутрин в студа и да му спестя висенето по спирките?

# 749
  • Между гори и планини
При нас има съученици на моя син които ходят с кола на училище, защото сме в малък град с много селца и махали наоколо. Не че няма училищен автобус, но къде ти 12 клас с малките 😂
Коли им трябва и за да ходят до областния град и като цяло да ся независими. Само , че преди седмица - две града погреба 2 момчета, едното преди дни станало на 19 и то е шофирало, другото на 22. Приятели на сина ми, в града и в училището само за това се е говорило, всички са потресени. С тях е трудно да има и други, които са се отказали в последния момент.
Приятели на сина ми също идват с коли до нас, защото сме извън града, да го вземат и да ходят на гости. Не ме питайте на какви тръни съм докато се прибере. Млади шофьори на по 18-19. Иначе карат колите на родителите си, никой няма негова лична кола.

Общи условия

Активация на акаунт