Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 145
  • 769
  •   1
Отговори
# 750
И на моя син сутрин му спестяваме да ходи в студа и да се бута в градския транспорт, следобяд се прибира сам.
На мен ми беше много добре сутрин да си отида сама на училище.
Нямат зрялост да карат коли на 18 много от тях. Да не говорим за проблемните шофьори и движение.

# 751
Всеки мери от своята камбанария. В САЩ са на колите от 16 годишни.
С кеф ще му дам колата, че ми коства няколко часа на ден извозването му ( не, няма удобни автобуси, а и между края на учебните занятия и тренировките, има едни 20 минути)

# 752
В САЩ са на колите от 16 годишни.

... само в някои щати доколкото ми е известно на мен.

# 753
В САЩ са на колите от 16 годишни.

... само в някои щати доколкото ми е известно на мен.
Напълно си правя, в някой и по-рано
https://1800lionlaw.com/driving-age-by-state/

# 754
  • София
Честно казано, в някои отношения САЩ ама изобщо не са ми държава за пример. В правилата за притежаване на оръжие, а ето сега и в ранното качване на колите също. Мога и други примери да дам.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 16:01 от jasmin tisane

# 755
Честно казано, в някои отношения САЩ, ама изобщо не са ми държава за пример. В правилата за притежаване на оръжие, а ето сега и в ранното качване на колите също. Мога и други примери да дам.
Тук не става дума за пример. Но явно ранното качване да карат коли ги прави доста по-добри шофьори от българските. А правилата за притежание на оръжие са гаранция за запазване на демокрацията.

# 756
С последното не съм съгласна, ама хайде:Отклоняваме темата.

# 757
  • Между гори и планини
Рано се качват, но примерно мъжът ми една година е шофирал само с баща му до него.
Пък и като знам какви широки пътища имат, повечето коли автоматик... Етърва ми има кола с автопилот дори 🤣

# 758
А в САЩ като в България ли карат?
За оръжията няма да коментирам и аз.

# 759
  • София
Моят иска да кара шофьорски курс. Ако лятото все още иска ще го запишем.
На у-ще с кола едва ли ще ходи. Пътува почти час с градски транспорт, сменя поне 2 превозни средства. С кола няма да му е много по-бързо.

Имал гадже. От съседен клас била, но не знаел точно коя специалност. Първото което каза за нея "не е меркантилна". Не приемала да я черпи.
Компанията им е 3-4 момчета. Лятото искат да ходят сами на море. Сега вече с наличие на гадже не знам до колко ще съм ок "сами на море".

# 760
  • Между гори и планини
Аз и без наличието на гадже не съм много за.
Моя иначе от 14-15 годишен ходи сам във Варна, но при баба си. Не че не трамбова центъра и морската градина сам или с приятели от предишното му училище. Но като по-малък се прибираше докато е светло, това му беше вечерният час.

# 761
Моят голям син в 12клас ходеше с кола, но беше по цял ден навън и на различни места, и с нетърпение чакаше да вземе книжка, иначе обикаляше с 10 транспортни средства.Дадохме му на майка ми колата- стара, но на малко километри и запазена.Още си я кара.В началото се возехме с него, после го пуснахме сам.Но той е доста благоразумно и внимателно момче, имам му пълно доверие.На море ходи сам като беше на 15 или 16, с приятели, но имаше възрастен наблизо и при нужда щеше да съдейства.Компанията му е от 4-5 момчета( вече и малко момичета)- всички деца като него и не се притеснявам като са заедно.
От няколко години пътуват сами до Гърция и Сърбия с кола, до морето по няколко пъти.След 3м прави 22 и в момента работи като доставчик, така че съвсем е усъвършенствал шофьорлъка.

# 762
  • Русе
Големият ходеше пеша на даскало, малкия с колелото. Само при изключително лошо време са закарвани или прибирани.
Кола няма да купя на големият никога, но с кеф ще му платя университета или някой курс, ако реши.

# 763
  • София
Забравих.
Някой би ли пуснал нова тема?

# 764
А какво мислите за 16 годишен да празнува с компания Рождения си ден в къща за гости в друг град? Моят иска да празнува 16-тият си Р.Ден така. За сега отказваме. Декември ще навърши 16г.

Общи условия

Активация на акаунт