Пубертетът при момчетата - тема 16

• 45 177
  • 769
  •   1
Отговори
# 675
Лекарства, каквито е намерило. И аз се чудих как, но както каза моето дете: В “Интернет има всичко”. 😔

# 676
  • Между гори и планини
Пази боже! Депресия е тих убиец и идва с тихи стъпки и понякога човек с нищо не показва на околните...

# 677
Много неприятно.

Я не извъртай нещата.
Ето за това трябва много да се говори и да се обръща внимание на психично здраве . Но когато аз започнах темата, защото децата на тази възраст са хем чувствителни, хем се затварят, ми се обясни колко не съм по темата.
Това, което разисквахме:
Когато питах психоложката, защо в момента на лечение на депресията, само към мен се проявява вербална агресия, отговора беше - защото момчето става мъж и къса пъпната връв. Ако сте забравили, всички тийнейджъри имат проблеми с все с майките си. Ето това е причината.
И не е въпрос на депресия или на късане на пъпната връв.
Проблемът е много по-дълбок. Детето е давало сигнали, давало и накрая не е могло да се справи
Защото ако си честна със себе си и се върнеш назад, ще видиш преди да изкочи "депресията", колко сигнала си неглижирала. И не го възприемай като упрек, ние всички го правим. Защото никой не ни учи да бъдем родители. Защото все още за съжаление думата психолог е мръсна дума. Колко от децата ни имат ментори? Мога да позная.

# 678
  • Между гори и планини
Разбира се, не отричам че съм пропуснала сигнали, защото не съм ги разпознавала. Като много голяма част от родителите. За това трябва да се говори. И ако моят опит може да помогне на някого - чудесно. Не ми е ясно, защо скачаш след всеки мой пост, нещо лично ли е?

# 679
Нищо лично, само, че ни преписваш неща, които не са се случили.
Между другото, навремето имахме задължителни часове по детска психология и имахме страхотен преподавател. Един от най-ерудираните хора, които съм срещала в живота си. Та той ни накара да ни хареса детската психология и да търсим и четем много по темата. Та никъде не съм чула/чела тази интерпретация на депресията. Стана ми интересно и се опитах да потърся информация за връзката, която сподели. Лично мнение, но аз лично бих потърсила друг психолог.
Наскоро дискутирахме с приятелка психолог точно детския мозък. Нещата тръгнаха от Метода Силва и алфа състоянието на мозъка и как да го вкараме в това състояние. Коментарът беше, че според последните изследвания мозъка на децата/тийновете е в алфа състояние докато излязат от пубертета. Може би там е разковничето.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 08:55 от Titina

# 680
  • София
Много говорене му е майката. Замълчи ли детето, затвори ли се, дори да не пречи, и особено ако не пречи, просто трябва да се види какво му е. А и много често тийновете особено, се срамуват, когато са обект на булинг, когато гаджето ги е зарязало, учител ги е обидил и се отчайват тихо и сами. Често и в пубертета се отключва и биполярно разстройство, а и други психични проблеми, и трябва да се обръща внимание на тийновете, не всичко е пубертет.

# 681
Момчетата с плоскостъпие освен че носят стелки в обувките за навън, вкъщи с какво ходят обути?

# 682
  • София
Момчетата с плоскостъпие освен че носят стелки в обувките за навън, вкъщи с какво ходят обути?
Моят ходи бос. Някои носят ортопедични джапанки, но сигурно зависи от случая. У нас плоскостъпието беше от бързо израстване и три години по-късно вече всичко е наред със сводовете.

# 683
  • София
Моят (на 13 и половина) не е с плоскостъпие, а само с лека (вече) пронация на глезените. Ходи само с barefoot обувки навън, без специални стелки. Вкъщи е бос и прави упражнения (не толкова редовно, колкото трябва), но има подобрение.

# 684
Здравейте,имам син на почти 15г.Беше безкрайно кротко и търпеливо дете и сега промяната в него доста ни стресира,но свикваме малко по малко Simple Smile.От тази зима почна постоянно да му е горещо ходи бос и с къс ръкав вкъщи,а определено не е топло.Вчера опита да излезе по блуза и платнени обувки на снега,защото било прекалено топло за яке.Днес пак се карахме на тема защо на 3 градуса не трябва да излиза по блуза.
Чудя се дали е нормално и е от възрастта или нещо не е наред.
То не че има и какво да направя трудно ще се преборя да обличам младеж една глава по-висок от мен.

# 685
  • София
Това да му е проблемът. Нормално е, кръвта му кипи.

# 686
  • Между гори и планини
Моят малък син после 2 години ходи по къси панталони у дома, вярно че се отопляваме на дърва и в половината къща е много топло, но в неговата стая е най много 21°, а зимата не пуска печка и нощем става 15° , на него му било добре и спи по тениска. Зимата рядко и шапка слага, а сме в балкана. Вече не правя забележки, защото и аз бях същото говеждо, дори излизах с мокра коса след тренировка, а на дискотека ходех с разни гъзовейки.

# 687
И моят ходи постоянно гол у нас, навън онзи ден без яке беше, по суичър, на 7-8гр навън, не иска зимни обувки, само маратонки.Шапка и ръкавици не носи.Карам се, било му топло 🤷🏻♀.

# 688
  • Между гори и планини
Да, и при нас е така - зиме, лете - маратонки. Добре, че са качествени, защото само с тях не спи. В събота ходи на работа по ватиран анцунг и тениска с къс ръкав отдолу. Било му добре.

# 689
  • София
Здравейте,имам син на почти 15г.Беше безкрайно кротко и търпеливо дете и сега промяната в него доста ни стресира,но свикваме малко по малко Simple Smile.От тази зима почна постоянно да му е горещо ходи бос и с къс ръкав вкъщи,а определено не е топло.Вчера опита да излезе по блуза и платнени обувки на снега,защото било прекалено топло за яке.Днес пак се карахме на тема защо на 3 градуса не трябва да излиза по блуза.
Чудя се дали е нормално и е от възрастта или нещо не е наред.
То не че има и какво да направя трудно ще се преборя да обличам младеж една глава по-висок от мен.
Нормално е, моят се прибира от волейбол по къси гащи все още.
Говоря му да се преоблича след края на тренировката, но не слуша. Не знам какво да направя повече, освен да го заплаша, че ще отида да го чакам след края и да му помогна да се преоблече...Joy
Другата мода, както вече са отбелязали, е ходенето с кецки и маратонки цяла зима. Категорично ми отказа ботуши или нещо подобно, направо се ужаси.

Общи условия

Активация на акаунт