БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти - 2

• 59 351
  • 617
  •   1
Отговори
# 315
  • Сф
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали фирма за външна изолация на апартамент в гр. Пловдив? Такива, които да не смятат квадратурата на прозорците в цената....защото това срещнахме напоследък :/ . Благодаря предварително.
За пръв път чувам някой да НЕ смята квадратура на прозорците. Смятат се, защото около прозорците има обръщане и е играчка. Не знам как точно да ви го обясня, но вие сте в грешка. Късмет ви желая все пак и да намерите обща цена- такава, която ви устройва!

# 316
  • Бургас
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали фирма за външна изолация на апартамент в гр. Пловдив? Такива, които да не смятат квадратурата на прозорците в цената....защото това срещнахме напоследък :/ . Благодаря предварително.
За пръв път чувам някой да НЕ смята квадратура на прозорците. Смятат се, защото около прозорците има обръщане и е играчка. Не знам как точно да ви го обясня, но вие сте в грешка. Късмет ви желая все пак и да намерите обща цена- такава, която ви устройва!

Благодаря. Не съм особено запозната, затова и търся мнения. Но не виждам логиката, за гарсониера става въпрос - 2 стени с прозорци, които заемат по 1/3, на едната стая да не кажа 1/2 от мястото за саниране и да сметнат едни 5-6кв.м. прозорец в цената. Странно ми е.

# 317
Обръщането на прозорци е много по-времеемко, в сравнение поставянето на изолация на права стена.

# 318
Обръщането на прозорци е много по-времеемко, в сравнение поставянето на изолация на права стена.
Но там се мери на линеен метър, не на квадрат. Различни технологии, различна времеемкост. Просто не им се е занимавало да направят план сметка и да убедят дамата как се формира цената.

# 319
  • Сф
Шарлот, ще си докарат цената, която искат без значение дали я разбиват или не. Все пак оглед , оферта сигурно се заплащат да не се губи време излишно в кастинги. Нека си търси крайна цена с материали. Тия с изолацията така си работят доколкото знам. Не са даже и фирми. Ние така я направихме- 5 ти етаж. Разпитахме в квартала, видяхме. Едни момчета ,които това си работят  , от съседен блок намерихме. Дойдоха ,казаха цена и почнаха. При нас малко се вдигна ,защото искахме по- дебел стиропор,  а той е по- скъп. Даже много си пишат и тел по изолацията. Може да видите,  да питате около вас доволни хора. За съжаление за Пловдив не мога да помогна,  дано някой се включи. 2 ма , 3 ма като пита и горе долу това ще е цената. Да внимава обаче, че някои зачезват , сменят телефони. Риска на първоначално казаната по - ниска цена.  Най- добре някои препоръчани от близки. Евентуално мога да питам в София как върви кв. метър, ама да си сметне правилно квадратурата госпожата, а не както и изнася на нея. .Изолацията не е за ден и не бих се стискала, аз, хубаво е да се направи качествено.
Успех!

# 320
Здравейте,
дали някой може да ми препоръча добър майстор каменоделец за реконструкция на гроб. Става въпрос за София, Централни гробища. По принцип ми хареса как са направили гроб в съседство и се чудех дали ако питам в администрацията на гробищата биха имали информация кой го е правил.

# 321
  • София
Търся алпинист/и за монтаж на климатик на външно тяло на 7ет. и демонтаж на стар такъв.

Има слагана изолация след това и разстоянието между стената и климатика се скъсява. Трудно им е да го достъпят. Предлагат ми вишка,но ми се струва по-трудно и скъпо с вишка.

# 322
Здравейте,
дали някой може да ми препоръча добър майстор каменоделец за реконструкция на гроб. Става въпрос за София, Централни гробища. По принцип ми хареса как са направили гроб в съседство и се чудех дали ако питам в администрацията на гробищата биха имали информация кой го е правил.
Ако е реконструиран от тяхно лице може и да знаят,но ако е от частна фирма може да нямат информация.Със сигурност внимавайте на кого се спирате,защото миналата година когато с майка ми бяхме на гробищата,обикалят едни "мургави".Бяхме на гроба на баща ми и след малко се появи един с метла и започна да мете съседния гроб-били му платили да го поддържа,друг пък си предложи каменоделските услуги .Изобщо... пълно е с такива,които не се знае какви са,към общинското предприятие ли са,частни лица ли са или към фирми.

# 323
Здравейте,
Ако е реконструиран от тяхно лице може и да знаят,но ако е от частна фирма може да нямат информация.Със сигурност внимавайте на кого се спирате,защото миналата година когато с майка ми бяхме на гробищата,обикалят едни "мургави".Бяхме на гроба на баща ми и след малко се появи един с метла и започна да мете съседния гроб-били му платили да го поддържа,друг пък си предложи каменоделските услуги .Изобщо... пълно е с такива,които не се знае какви са,към общинското предприятие ли са,частни лица ли са или към фирми.
Да, именно затова търся препоръка, защото дори и сред фирмите има мошеници и ми се искаше ако някой е доволен от работата на конкретна фирма да сподели.

# 324
Здравейте, търся майстор за боядисване на таван на една стая и полагане на тапети на стените.Както и смяна на контакти.Става въпрос за гр.София.
Благодаря

# 325
Ава, може да се оскъпи, но ако минете през погребална агенция, нещата са малко по-сигурни. С тях се сключва договор, а те подбират подизпълнител. Т.е. - може да насочите претенции към тях, ако възникне проблем. Прозвънете по телефона големите агенции и направете маркетинг с оглед решението ви за размер, материал, изпълнение...

# 326
  • In the land of Never Never
Ава, може да се оскъпи, но ако минете през погребална агенция, нещата са малко по-сигурни. С тях се сключва договор, а те подбират подизпълнител. Т.е. - може да насочите претенции към тях, ако възникне проблем. Прозвънете по телефона големите агенции и направете маркетинг с оглед решението ви за размер, материал, изпълнение...
Аз ползвах Мира за мой близък, техните цени са от най-високите. С ритуала нямаше проблеми, затова реших да поръчам урнова плоча при тях, взеха ми 1400 лева (!) и я направиха не с гравирани имена, а с прахово написани, предполагам е по-евтино и по-нетрайно. Ходих няколко пъти, обещават, и нищо не направиха.

Здравейте,
  Ава, ако намериш някой, и си доволна от резултата, сподели, ще се възползвам и аз.

# 327
Аз ползвах Мира за мой близък, техните цени са от най-високите. С ритуала нямаше проблеми, затова реших да поръчам урнова плоча при тях, взеха ми 1400 лева (!) и я направиха не с гравирани имена, а с прахово написани, предполагам е по-евтино и по-нетрайно. Ходих няколко пъти, обещават, и нищо не направиха.

Здравейте,
  Ава, ако намериш някой, и си доволна от резултата, сподели, ще се възползвам и аз.
Май ще е доста трудно, но ще пиша, ако съм доволна от някого разбира се.

# 328
Здравейте! Пак пиша тук. Преди време бях писала, защото търсех свестен майстор /фирма/ за банята (за гр.София). Е, банята я направихме минала есен, но от около година има нов проблем свързан с целия блок (става дума за жк."Яворов", блок построен и вкаран в експлоатация края на 50те, началото на 60те години на миналия век) - от крана за студена вода тече топла (дори при зимни минусови температури), а от тръбите за топла вода по-често тече хладка вода (понякога дори ледена, без значение от сезона - дали е лято, или зима...), от колкото топла. Не само това, но когато проверявам температурата на тръбите за топла вода по вертикалния щранг тръбите са хладки, много рядко са горещи, както бяха допреди година-две и както би трябвало да бъдат по принцип. Блока е с два входа, абонатната станция е в съседния вход, но оплакванията с температурата на водата са главно в нашия вход, на последните етажи (т.е от нас и съседите над нас).

Подадохме сигнал към бившия домоуправител ("Проф. Домоуправител "Габриела"), но те за четири месеца успяха единствено да се свържат с "Топлофикация", които явно са пратили човек на оглед, а след това становище, което домоуправителя ни препрати, но там само се споменава, че е "констатирано наличие на смесване в резултат на къса връзка между топлата и студената вода във вътрешната инсталация за топла вода в сградата", като се допълва още, че собствеността на дружеството достига до абонатната станция и че изправността на вътрешната топловодна инсталация е задъжение на собствениците, като ни съветват да локализираме и отстраним причината за смесването (според бившия ни вече проф. домоуправител, причината била в нечий незатворен бойлер, което е абсрудно, защото само няколко човека имат бойлери, но не всички си ги ползват). За това сега търсим специалист, който да направи обстойна проверка и да установи какъв е проблема (тъй като в момента без да се знае, всички мислят, че най-лесно е да се сменят хоризонталните тръби в мазето, защото смятат, че проблема вероятно е от тях).

Въпроса е, дали специалиста да е ОВиК или ВиК, и дали има свестен такъв, който наистина да открие проблема, а не да си измие ръцете като ни препоръча и той "смяна на тръбите". Ако можете да ми препоръчате някой ще съм много благодарна!

# 329
  • Сф
Проверете бойлерите наистина първо. Направихте ли го? (Човек, който разбира поне малко от малко )
 Оставете това кой ползва и кой не. Може да е забравен кран или както там се казва.  Много често от бойлери става това- меша водата.
При нас на средният щранг се случи това и след безумнии теории от съседи, мм просто слезе до втория етаж, където бяха скоро правили ремонт и сложили бойлер за всеки случай и затвори крана. Досети се демек.
О, и в нашата част се беше случило една година. Отново същото. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт