Искам да кажа...(217) през АПРИЛ 2024

• 42 306
  • 871
  •   1
Отговори
# 105
  • Germany
Най-накрая и при нас се стопли. Уикенда го дават 26 градуса. Другата седмица обаче пак ще има хладни дни и ми се иска да използваме слънцето тези дни, но няма да е с активни разходки, че малкият зарази и мъжа ми и още кашля и му е отпаднало. Последните 2 месеца непрекъснато някой е болен вкъщи...
За работата - нямам опит с младежи от цитираните поколения, но си мисля, че и работодателите трябва да не очакват чак такава отдаденост от младите хора. На днешно време много се цени баланса между работа и личен живот и честно казано, според мен, така трябва да бъде. Тук, както казах, на всякакви условия се съгласяват само уязвимите групи, другите искат добро заплащане и достатъчно свободно време за семейството, приятелите и хобитата. Това, разбира се, не означава да си ходиш на работа, когато искаш и да си клатиш краката по цял ден. Баланс трябва да има и двете страни да са склони на компромиси.

# 106
  • Бургас
Нищо не се е променило в градския транспорт в Пловдив от времето ,в което билетчето струваше 10 ст и сменях два рейса, за да отида на училище.
Не са се променили и пирожките на центъра, все така жестоко парят езика, ако не ги изчакаш да изтинат Simple Smile
Какъв баланс бе, Мони? Ей тоя баланс ще ни изяде главата. Като отидеш на интервю,  чуеш условията ,съгласиш се с тях ,означава да ги спазваш.Ако се съгласиш , си нагласяш баланса според условията. Ако нещо не ти хареса или нещо ти се разцентрова баланса, то не се съгласява и готово

# 107
  • на Мелмак
Мисля, че Мони не е разбрала, че проблема е, когато и работното време стане свободно. Simple Smile
Но, така е, и двете страни се съгласяват на нещо. Аз също съм имала кандидати, които поставят условия. Simple Smile
Лин, да пирожките още са си там. Последния път ги показвах на децата. Значи още са си същите и парят Joy

# 108
  • Germany
Лина, няма как да знаеш предварително какво точно ще ти разцентрова баланса и затова има пробен период. И работника и работодателя да се преценят едни други и да решат дали са "един за друг". Както казах, баланс не означава да си правиш каквото искаш, но и да се очаква отдаденост, без това да е моята фирма няма как да стане. За да почувствам едно място "свое" и да съм готова на компромиси трябва и работодателя да се постарае. Имала съм такива работни места. Иначе каквото и да става, свърши ли ми работното време си тръгвам и спирам да мисля за работата. И пак казвам - не говоря за случай в които, някой се скатава в работно време или не идва на работа.

# 109
Проблемът е, че поставят условия, а на среща не предлагат нищо.
Ми то аз де факто хем ги обучавам, хем им плащам. Отделно претенциите са да получават колкото опитните служители. Ай сиктир.

# 110
  • София
Цяло щастие е ако хората и през работното си време поне мислят за работата.
Вчера например на един колега му обясняваме каква недопустима грешка е допуснал понеже не гледа докато работи. За наша сметка ние трябва да купим пак материал, пак да се направи...
10 минути след това, той пак беше навън и пушеше цигара, докато машината му работи... Пълно безхаберие!
Ние като млади имахме такъв хъс да се учим от по-възрастните от нас. Сега това нещо липсва у младите. Имат само изисквания.

# 111
  • Бургас
Така е, изисквания без никакво покритие!😞

# 112
В училище расте бодра смяна, коята търси баланса и тъй го търси, че го намира у дома.

# 113
  • Бургас
С много малки изключения,Кате
И се радвам,че моите са от тези изключения! Както и някои от приятелите на големият ми син.

# 114
  • на Мелмак
Онзи ден четох тук, как една мама къпе 8г си син и му бърше дупето. Flushed
Наистина се създава трудно поколение.

# 115
  • Бургас
Днес големият ми син,просто ми скри шапката! За пореден път!
Живота рано го очука, постави го пред трудности, но той се изправи пред всичко с цялата си същност,воля и сила! Показа ми,че може!
Още от 14 годишен се доказва все повече и повече....
Гордея се с него!❤️ 💙

# 116
В момента подслушвам моя Калин, с приятеля си говорят за бизнес. Вече създадоха цяла бизнес империя. Да видим кой ще ги финансира.
Иначе съм решила като стане на 15 да му намеря работа за лятото ( приятелите му в САЩ работят на тази възраст). Отворена съм за всякаки предложения, ако е трудно и мръсно - още по-добре

# 117
Тит, изчакай да навърши 16 и ми го прати. Ще го уредим за общ работник.
Преди навършени 16 г. в Бг не може да се работи легално. Моята Мони ще ги навърши това лято, но с нейния подход да е над нещата, няма да има работодател, който да я издържи с вечните ѝ закъснения.
Трябва ѝ свободна професия;)
Карз, все така да те кара да се чувстваш баткото!

# 118
Тит, изчакай да навърши 16 и ми го прати. Ще го уредим за общ работник.
Преди навършени 16 г. в Бг не може да се работи легално.
Може, може. От един френски филм му изкара разрешително за работа от бюрото по труда.
Изискаха ни медицински и т.к. няма навършени 15 години, ходихме на лекарска комисия. Ако е над 15 му трябва само разрешение от личния лекар/шедиатър.
Иначе си запазвам предложението ти...ако до тогава не стане милионер( преди година ми обясняваше колко лесно се става милионер и чекато станел нямало да ходи на училище. Уверих го, че и милиардер да стане ще звърши училище)

# 119
  • Бургас
Добро утро!🍀

Общи условия

Активация на акаунт