Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с НЯР/ИЯР - тема 22

• 49 646
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
44 са новото 22 😉 успех . Ще стане имай вяра.

Здравейте,

Прочела съм всичко от форума по темата и съм се включвала от време на време за съвет и мнения. След година и нещо мотаене (и 2 инсеминации) вече на 44 започвам стимулация за инвитро от днес.

В крайна сметка реших да съм в Неовитро, тъй като там правих и инсеминациите. Назначиха ми по 150 Гонал и по две хапчета Летрозол на ден. Принципно не се славя с висок Естроген дори като по-млада, а навсякъде чета че Летрозола го блокира и съм малко на тръни...

Качвам изследванията, 2ри към 3ти ден цикъл -  май не са цветущи, но за тези години предполагам няма какво др да се очаква. Някой знае ли какво означава завишения Прогестерон? Може би той не е релевантен към изследванията , тъй като знам, че се пуска на 21ви ден?

За първи път ми е...Simple Smile) (ако е и за последен би било супер, но...рано е да се каже).

Благодаря!

# 661
Petya и аз почнах пътя на заветните 42. Реално сагата ми започна на 39, когато първо щях да замразявам яйцеклетки, но докторката ми обърка някои изследвания и ми протака процеса. Искаше и да оперира несъществуващ полип, който още 4 доктора не можаха по никакъв начин да видят. Няколко месеца ме мота и аз захвърлих тогава всичко много ядосана. След това на 40 тръгнах към инсеминация и ми казаха добре, беше ми що годе добре амх и правех повече антрални фоликули. Но, други болежки се обадиха, при това ударно и си искаха своето. В крайна сметка година и половина по-късно вече на 42 след доста премеждия почнах. За жалост много късно и вече с ниско амх. Но, това е. Изморих се да се обвинявам за миналото време. Каквото е, такова.

# 662
Petya и аз почнах пътя на заветните 42. Реално сагата ми започна на 39, когато първо щях да замразявам яйцеклетки, но докторката ми обърка някои изследвания и ми протака процеса. Искаше и да оперира несъществуващ полип, който още 4 доктора не можаха по никакъв начин да видят. Няколко месеца ме мота и аз захвърлих тогава всичко много ядосана. След това на 40 тръгнах към инсеминация и ми казаха добре, беше ми що годе добре амх и правех повече антрални фоликули. Но, други болежки се обадиха, при това ударно и си искаха своето. В крайна сметка година и половина по-късно вече на 42 след доста премеждия почнах. За жалост много късно и вече с ниско амх. Но, това е. Изморих се да се обвинявам за миналото време. Каквото е, такова.
Ще се получи,не губете вяра,вашето бебче скоро ще си дойде при вас.На всеки,когато му е дошло времето се случва,но в никакъв случай не се отказвайте.Всички тук го вървим този път и сме заедно в това,така че не сте сама.

# 663
Пускам тази статия като алтернативен подход при поликистозни яйчници
На този сайт има откъси от книгите на Антъни Уилям

https://prirodnik.com/blogs/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Той твърди, че поликистозните яйчници , инсулиновата резистентност, автоимунните заболявания са причинени от вирус и начина да се справим с тях е начина на живот , диета и добавки.
Интересно е да се прочете.
Освен това другото различно е, че е много важно да се ядат плодове , особено при репродуктивни проблеми. Навсякъде другаде пишат обратното при инсулинова резистентност .

Тък като аз изглежда имам всички изброени проблеми , сама бях забелязала, че млечните, глутена и царевицата ми действат зле и ми причиняват болки в корема.
Потвърждавам, че се чувствам по-добре без тях. Но не съм пробвала да спра месото и яйцата.
Също избягвах плодовете.

# 664
Amaliana, благодаря ти за линка, сега ще го прочета. Аз също съм с инсулинова резистентност отскоро и веднага ме сложиха на Глюкофаж за 6 месеца. Ти приемаш ли някакви лекарства за инсулиновата? Благодаря ти

https://prirodnik.com/blogs/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8 … D0%B8%D1%86%D0%B8

Той твърди, че поликистозните яйчници , инсулиновата резистентност, автоимунните заболявания са причинени от вирус и начина да се справим с тях е начина на живот , диета и добавки.
Освен това другото различно е, че е много важно да се ядат плодове , особено при репродуктивни проблеми. Навсякъде другаде пишат обратното при инсулинова резистентност .

Тък като аз изглежда имам всички изброени проблеми , сама бях забелязала, че млечните, глутена и царевицата ми действат зле и ми причиняват болки в корема.
Потвърждавам, че се чувствам по-добре без тях. Но не съм пробвала да спра месото и яйцата.
Също избягвах плодовете.

# 665
Аз не пия лекарства. Ограничила съм всички противопоказни храни. В общи линии се храня само със зеленчуци , месо и яйца, овесени ядки . И по-рядко с плодове и има ефект, вълчият глад изчезна,  инсулинът ми падна, но не е в граници.

Amaliana, благодаря ти за линка, сега ще го прочета. Аз също съм с инсулинова резистентност отскоро и веднага ме сложиха на Глюкофаж за 6 месеца. Ти приемаш ли някакви лекарства за инсулиновата? Благодаря ти
Скрит текст:

Също избягвах плодовете.
[/spoiler]

# 666
Аз не пия лекарства. Ограничила съм всички противопоказни храни. В общи линии се храня само със зеленчуци , месо и яйца, овесени ядки . И по-рядко с плодове и има ефект, вълчият глад изчезна,  инсулинът ми падна, но не е в граници.

Скрит текст:

Също избягвах плодовете.
[/spoiler]
Здравейте,аз съм с тежка инсулинова резистентност, вече и с гестационен диабет,пия Глюкофаж хр 500мг и строга диета,ако имате нужда от информация,може да ми пишете

# 667
Не са забранение плодовете при ИР и даже при диабет.
По време на бременността бях с ГД, който овладяхме само с диета, без медикаменти и можеше малко плодове на обяд или на следобедна закуска (едно от двете)

Статията е отделя много време време да обясни как науката ни лъже, после говори, че жените със СПКЯ имат някоя форма на Епщайн БАР, но липсват статистически данни да го докажат (примерно 100 жени със СПКЯ от тях Х процента имат ЕБ), както и данни от клинично проучване на лечението върху пациенти.
Светват ми разни червени лампи.

Под статията са се застраховали леко:
"Този блог, неговото съдържание и всички свързани с него материали са представени само с информационна цел и не заместват медицински съвет, диагноза, лечение или предписание. Нищо, което се съдържа в този блог или е достъпно от него, не трябва да се счита за медицински съвет, диагноза, лечение или предписание, нито за обещание за ползи, претенция за излекуване, правна гаранция или гаранция за резултатите, които ще бъдат постигнати. Никога не пренебрегвайте медицински съвет или не отлагайте търсенето му заради нещо, което сте прочели в този блог или в някой от свързаните материали"

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 09:19 от Одри ♡

# 668
Аз нещо не разбирам - науката ни лъже, но консултирайте се с медицинско лице? Последно? В последно време има толкова много алтернативни течения за всичко, което като цяло не е лошо. Но интересното е, че почти никое от тях не заявява категоричност, а се застрахова “ние не носим отговорност, посетете лекар-специлист” и т.н.

# 669
Аз нещо не разбирам - науката ни лъже, но консултирайте се с медицинско лице? Последно? В последно време има толкова много алтернативни течения за всичко, което като цяло не е лошо. Но интересното е, че почти никое от тях не заявява категоричност, а се застрахова “ние не носим отговорност, посетете лекар-специлист” и т.н.
Аз съм с този проблем и освен лекарят си наблюдават организма как реагира,той най-ясно ти показва,коя храна как му влияе.Когато ям плод определен,мериш си с глюкомер кръвната захар след храна на определен интервал,има стоиности,за които трябва да следиш.Аз консумирам бавни въглехидрати,бобови..но имам позната,която и от тях вдига захар,така че извинявам се,но тия статий,много не са ми реални.Всеки организъм е различен!

# 670
Автора не е учил  нищо. Самопровъзгласил се гуру преписал от други източници и събрал на едно място информация. Това за вируса е пълна глупост. Много неща са вярни за фарма индустрията и за храната че е важна и тн. Определено и за лекарите е вярно много. Но всеки организъм е уникален и няма как да генерализира. Хубаво е да се храниш и ползваш добавки,но след като си изследвал важните параметри и липси. Могат да се ползват за ориентир кое за какво помага но дотам.

# 671
Здравейте,

Аз не по горната тема, но да дам отчет. Стимулация на 44, Неовитро. От 5 фоликула на 2ри ден, 3 се развиват добре, другите 2 са малки и няма да наваксат ми казаха.

Продължавам със Летрозол и Гонал Ф. Математически много трагично ми се вижда положението, но няма да катастрофизирам от сега.

Просто влязох в една тема с девойки с по 15 фоликула на яйчник и леко ми замръзна ентусиазма. Не трябва да се чете всичко.

Хубав ден от мен 😉

# 672
PetyaD, много добре са тези резултати за възраст 44. Не ги гледах тези бройки по 15. Важното е накрая да имаш качествени яйцеклетки и ембриончета. Стискам палци за добро развитие Flowers Four Leaf Clover

# 673
Петя, да те надъхам и аз, при моята първа стимулация в Неовитро много неравномерно ми вървяха фоликулите, само 2 Я извадихме, но една незряла и имах само 1 ембрион. Та ако успеете да извадите 3 и да имате 3 здрави ембриончета си е супер. Hug За справка аз съм на 28. Успех, стискам палци и да ни държиш в течение!

# 674
Просто влязох в една тема с девойки с по 15 фоликула на яйчник и леко ми замръзна ентусиазма. Не трябва да се чете всичко.

Хубав ден от мен 😉

Изобщо не трябва да мислите в тази насока. Понеже членувам и в чужди форуми, съм се начела на какви ли не случаи, но знаете ли колко млади жени правят по 30-40 фоликула, а накрая не им остава нито един ембрион до 5ти ден? Последно една американка се беше отчаяла как от 3 стимулации няма какво да замрази, а беше под 30 години жената. В същото време Вие сте на 44г и имате 3 фоликула (минимум, защото току-виж навакса и някое друго). Трябва да се радвате на този резултат, а не да се страхувате. Както много пъти се казва - не Ви трябват много, трябва Ви едничко, но да е качествено! Желая Ви успех от сърце 🤗 и мислете положително, не се тревожете! Стресът не е ок за нас!

Общи условия

Активация на акаунт