Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 8

• 46 999
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
НПГПФ e към Министерство на куртурата и няма как да го намерите в никакви справки за ДПП в общинските училища. То е със собствен прием и собствени изпити по рисуване и български.

Благодаря. Да, за там сега гледма, че трябва изпит. Тя моята ходи на рисуване и още не знае какво иска да прави по натам, но има интересни паралелки.

# 106
Скрит текст:
От къде си намирате информация за балообразуващите предмети, ако училището няма сайт? Още няма справочник. За 118 ме вълнува.
https://sou118.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/%d0%bf%d0%bb%d … 0%bb%d0%b0%d1%81/
Много благодаря.

# 107
  • София
Здравейте, дали някой има мнение за НПГФП? Гледам тук има инфо, но от преди поне 4-6 год. В справка на Данибон не ми излиза или поне не го виждам никъде, а сега видях много хубави паралелки.
Благодаря
Какво точно Ви интересува, дъщеря ми учи там.

# 108
  • София
От къде си намирате информация за балообразуващите предмети, ако училището няма сайт? Още няма справочник. За 118 ме вълнува.
Ползвайте за ориентир миналогодишния ДПП (държавен план прием) и когато излезе новият, сравнете за евентуални промени. На сайта на Дидева има всичко: https://dideva.alle.bg/%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1% … 0%BB%D0%B0%D1%81/
За НПГПФ - да, имат изпит по БЕЛ и по ИИ, но за всяка от специалностите се държи само един от тях. Полиграфия и библиотекознание са с БЕЛ, другите 4 - с рисуване. Класирането става само по тази една оценка. На сайта си имат учебни планове, а също и оценки и класиране от миналогодишната кампания.

# 109
Едносменни училища, за които аз знам са 121 СУ, 21 СУ, професионалната гимназия по биотехнологии

# 110
  • София
Здравейте, дали някой има мнение за НПГФП? Гледам тук има инфо, но от преди поне 4-6 год. В справка на Данибон не ми излиза или поне не го виждам никъде, а сега видях много хубави паралелки.
Благодаря

Nikolina-Pikolina, в тази тема има повече информация: https://www.bg-mamma.com/?topic=1642040.45

# 111
А 9 ФЕГ проучвали ли сте? Питам за по-далечното бъдеще, нищо, че сигурно е рано, но човек е хубаво да е подготвен. Много ми харесва, че е едносменно и децата могат да съчетават и спорт.
Френската не е ли за друга тема. Иначе да, добре е да се прочетат мнения и за нея. Разбира се ,че има деца на които им се учи френски.
Имам предложение  да подредим училищата според езика , който е застъпен и прочетените мнения и  впечатления. Изключваме училищата от топ 10 -
Ще започна аз и ако някой има идеи ще се радвам да се включи
АЕ - 32 СУ, 133 СУ, 119 СУ, 22 СЕУ, 18 СУ, 31 СУЧЕМ
ФЕ - 35 СУ, 133 СУ, 18 СУ, 12 СУ
НЕ - 73 СУ, 35 СУ, 12 СУ, 19 СУ 18 СУ
ИЕ - 31 СУЧЕМ, 22 СЕУ, 30 СУ, 157 ГИЧЕ
РЕ -133 СУ, 119 СУ
ИтЕ-23 СУ, 105 СУ
Други езици -18 СУ, 138 СУ
Изключила съм езиковите гимназии.

# 112
  • София
Испански и английски има в 127мо.

# 113
HE -имаше и в 31во, като бях останала с впечатление, че е по-добрият вариант от 12то.
За ФЕ, учителя в 133 бил страхотен, но какво се случва ако човека се разболее Simple Smile

# 114
  • София, Манастирски ливади
Ето един списък, но не знам колко е актуален.

https://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/spisuk_u4ilishta.html

# 115
  • София
ИЕ +1 СУ

# 116
  • София
Английски има в 7СУ. За испанския в 31 СУЧЕМ съм срещала май само лоши отзиви.

# 117
Към по-миналата година със сигурност е актуален списъкът на Регалия. Съдя, че са добавили училище към профил, който беше нов тогава.

# 118
Да, забравила съм някои училища. Това е груб списък. Италиански има и в 36 СУ и Румънската гимназия .

# 119
  • София
Към по-миналата година със сигурност е актуален списъкът на Регалия. Съдя, че са добавили училище към профил, който беше нов тогава.
Но към миналата  - вече не е.
3 СУ няма вече паралелка с профил ИзИзкуство и по проекта за 2024/2025 също няма да има.
Профил Икономическо развитие има вече и в 1 СУ.
Името на ПГД Вазова е неактуално (Проф. гимназия по текстил и моден дизайн - зачудих се коя е, а то просто старото име...). Между другото завръщат се най-накрая след ремонта в основната си сграда. Сигурно ще направят и отворени врати. Следете ги, за когото е важно.

Общи условия

Активация на акаунт