Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 8

• 46 923
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Имам приятелка, чиято дъщеря е в 127 природни науки с Испански. Казва, че е доволна от нивото на испански и, че дъщеря й много си харесва класа и училището. Приятелката на сина ми също е в испанска паралелка - доста пъти е споделала, че езика се учи сериозно
Синът ми също е там  - 11 клас, но в математическа паралелка. И той си харесва училището. Класът им е основно от момчета, но се разбират много добре и не е имало проблеми между тях. Тази година са с нова учителка по математика, която е много по-добра от предишната и веднага се отрази на оценките, и знанията. Синковецът казва, че била много готина и печена, много добре обяснявала и в час, и на консултациите. Не знам, обаче дали преподава от 8 до 10 клас. Предишната беше много зле. За съжаление пак им преподава тя, но я преместиха да е по ИУЧ.
Директора е супер и направи доста ремонти, от както го пое. И е на много удобно място, като траспорт.

# 721
Lady Cassiopeia Duval, може ли да споделите са базата на училището как е отвътре и районът наоколо? На нас 127-мо ни е удобно като локация и профилите, които предлага, и сме го запазили в списъка с резерви.

# 722
  • София
А в профил "природни науки" в 127 СУ какво е съотношението момичета - момчета?

# 723
Lady Cassiopeia Duval, може ли да споделите са базата на училището как е отвътре и районът наоколо? На нас 127-мо ни е удобно като локация и профилите, които предлага, и сме го запазили в списъка с резерви.

Директорът направи доста ремонти на училището. Асфалтира целия двор, сложи нова ограда, санира сградата отвън, направи ремонт на столовата и голяма част от класните стаи - боя, нови чинове и столове, платнени щори и т.н. Дограмите са хубави. Има още неща за правене, но той си действа лека-полека и се правят ремонти всяко лято.
Намира се в пряка на Витошка и Патриарха. Като цяло е доста спокойно около самото училище и същевременно е близо до Славейков и Витошка, което специално сина ми много му харесва, защото след училище обикновено се мотаят по Витошка и НДК с приятелите

# 724
Благодаря за отговорите!
Спенса, въпросът беше за прогимназиален етап, нали? Не е личен опит, но 56то имат математическа паралелка, влиза се с техен изпит към началото на юли (имат и две седмици подготовка за него). Доколкото знам, тази паралалека е силна в прогиманзиален етап. Иначе, 97мо бих сложила последно.
Аз разпечатах заявление за участие в състезанието им, но това, което ме притеснява е, че са на две смени. И въпросът е доколко е по-добро от другите две. По НВО е по-добре, но все пак..

# 725
Благодаря за отговорите!
Спенса, въпросът беше за прогимназиален етап, нали? Не е личен опит, но 56то имат математическа паралелка, влиза се с техен изпит към началото на юли (имат и две седмици подготовка за него). Доколкото знам, тази паралалека е силна в прогиманзиален етап. Иначе, 97мо бих сложила последно.
Аз разпечатах заявление за участие в състезанието им, но това, което ме притеснява е, че са на две смени. И въпросът е доколко е по-добро от другите две. По НВО е по-добре, но все пак..
От 5 клас ли те интересува?
Да, на 2 смени са, много е неудобно. Първата започва мисля в 7.30 часа. Втората със сигурност свършва в 19 часа 7-мият час. Това до 7 клас става въпрос.
Провери и 40-то, там са всички на една смяна от 8 часа сутринта. Напоследък доста го хвалят.

# 726
Да, 5-7 засега - Люлин без значение коя част. Или в Центъра до метро.
Мерси, ще видя 40-то.
А в нематематическите паралелки в 56 -то как е обучението, средата?

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 12:26 от Spensa

# 727
  • у дома...
127-мо мисля имаха и доста добра СТЕМ база.

# 728
  • София
Да си повторя въпроса за 96. и 56. в Люлин, ако може отзиви.
И за 97. Simple Smile

Според мен 96 е по-добрия вариант. Това е нашия избор за по-нисък бал. Чула съм повече положителни отзиви за 96

Да, 5-7 засега - Люлин без значение коя част. Или в Центъра до метро.
Мерси, ще видя 40-то.
А в нематематическите паралелки в 56 -то как е обучението, средата?

В Люлин и 90-то е на едносменен режим за 5-7 клас

Последна редакция: чт, 30 май 2024, 15:01 от tsvety77

# 729
Обаче отзивите за него хич не са добри.

# 730
  • София
Имам осмокласник в 90-то - предприемачество с испански - ами впечатлена съм много. Училището има Фб страница доста активна, може да прегледате и за малките какво се случва. Имат СТЕМ кабинети, постоянно някакви инициативи, а и на класна случих детето. Най-вече изглежда, че по-скоро намерихме това, което търсехме: да се отнасят с децата все едно са хора.

# 731
Това звучи много добре Simple Smile
С колко бал е влязъл и на кое класиране? Че и моята заглежда паралелките с испански, а явно това училище съм го пропуснала.

# 732
Хммм... И ние гледаме училища с испански в последно време. Моята девойка реши, че иска да учи немски, испански или руски. Френски напълно отхвърли. Целим се (уж) в първи език, различен от английски, където сме на път за сертификат, ама да видим...

# 733
  • София
Това звучи много добре Simple Smile
С колко бал е влязъл и на кое класиране? Че и моята заглежда паралелките с испански, а явно това училище съм го пропуснала.

Влезе 1 желание на 1 класиране, бал не помня - сигурно има статистика в сайта на Дидева.

# 734
Здравейте.
Търся мнения за Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии за дете със СОП (дислексия).Виждам , че имат ресурсни учители , но ако някой изкаже мнение ще съм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт