Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 36

• 103 285
  • 1 402
  •   1
Отговори
# 855
  • Sofia
На мен ми е странно защо Ви изпраща в Оскар след като работи с д-р Василев в Токуда и той също прави фетални. Но в Марковс е най-добре според мен.

# 856
На мен ми е странно защо Ви изпраща в Оскар след като работи с д-р Василев в Токуда и той също прави фетални. Но в Марковс е най-добре според мен.

Защото в Оскар Стратиева е доста добра и опитна, както и апаратурата е на ниво.

# 857
И трите фетални ги нравих при д-р Богданова в Оскар, АГ ме насочи или Оскар или Марковс. За първата ФМ ходих и да двете места (бях малко откачена на тема дали всичко е наред понеже бях на 40+ след ранна загуба преди това).

От Оскар като организация останах силно замислена…. и за трите морфологии ми звъняха от 2 до 3 часа по-рано да ме питат мога ли да тръгна по-рано, на лекарката й се налага да си тръгне по-рано. Казвах няма проблем, хуквам от работа, там съм след 20-30 мин. и….. чакам 1ч30мин или даже 2ч, дефакто си влизах точно на часът, който ми е запазен. Първия път си счупих краката да бързам, втория има няма също, защото реших, че първия път е случайност, на третия път вече тотално не си дадох зор (даже си очаквах да ми се обадят да отида по-рано), отидох час след като ми звъннаха и пак си почаках час….. Та както казах, оставиха ме силно замислена откъм организация, или по-скоро отношение към времето на пациента. Наясно съм, че при добрите специалисти се чака, и ти чакаш лекар, лекар не чака теб, но някак си тази организационна стратегия ме ядоса.
Взимането на кръв също леко ме потресе, така рязко наби иглата, подскочих, боля ме два дни след тяхното взимане на кръвна проба. И тук не се примадоня, за цялата си бременност давам кръвни проби през три седмици заради тромби филия, те така както в Оскар не ме бяха боли!
От самия преглед ФМ съм доволна, макар че аз съм била за кратко пациент на д-р Богданова и я познавам. Но ако за пръв път попадах на нея, щях да се чувствам леко несигурна, основно тя си гледа, диктува на сестрата, и от време навреме ти казва какво гледа но не е особено подробно като разказ. Ако има въпроси отговаря, любезна е, но е забързана. Малко се изнервят нещата ако бебето се върти много, или трябва да ви изпрати до тоалетната, защото се губи повече време. Накрая обаче дава кратко резюме на резултата от прегледа, какви рискове си по БХС и прееклампсия (за 1ва ФМ). Така че не се претупва, добър и надежден специалист по мое мнение. Резултати не са ми бавили, изпращаха ги на пощата както бяха казали.

От Марковс останах очарована! Първа ФМ при д-р Павлова, чаках има няма 10-15мин пред кабинета, влязох си на часът, няма лудница, прегледа беше поне 30мин да не и повече, просто така елегантно те разхожда из това, което показва, че изгубих представа за времето. гледа и разяснява всеки образ, дори разказа за органогенетиката. На въпроси отговаря пространствено а не едносрично.

За втората и третата морфологии си останах в Оскар, понеже обмислях да раждам при д-р Богданова в Токуда, но в последствие избрах друга болница.

# 858
Здравейте!
Записах си час за ранната фетална и биохимичния в Оскар Клиник  / Леков там ме прати/ и исках да питам някоя от вас правила ли ги е там и ако да - останахте ли доволни ?

Мен д-р Леков ме прати в Оскър при Стратиева, но тя нямаше часове близките месеци, за това запазих час  при д-р Джонгова и съм много доволна.Винаги е била подробна на прегледите и отделно има много хубава енергия!
Винаги усмихната и приветлива.

# 859
Здравейте, не успях да намеря конкретна информация или е твърде широкообхватна. Някой запознат ли с е цената за следене и раждане в болницата за здравноосигурени пациенти?

# 860
Здравейте! Цените са коментирани не веднъж в групата, но накратко за раждането:
2000лв раждане
950лв неонатологичен пакет
310лв за единична стая ИЛИ 190лв за двойна. Стандартно е три нощувки, за това смятате 3 х цената на желаната стая.
Ако раждате секцио ще имате още две нощувки - една преди деня на операцията във ВРБ на стойност 110лв.
В деня на операцията ще нощувате в реанимация и там не се заплаща нощувката.
Т.е. в този случай смятатате 1х110лв и 3 х цената на желаната стая.
Ако с мъжа ви нямате брак от болницата предоставят услугата за припознаване на дедето. Като последно по спомен беше 77лв,  но нека по-запознатите мами да ме поправят!

Относно цената за проследяване е много относително. Всичко зависи колко често ще ходите на преглед и при кой специалист, ще си пускате ли изследванията в лабораторията на болницата без направление и т.н. По принцип има пакети за проследяване, те са 3 вида, но за тяхната цена трябва да се обърнете към регистратурата, за да ви ги дадат или някоя мама да ги сподели, ако ги има.

Здравейте, не успях да намеря конкретна информация или е твърде широкообхватна. Някой запознат ли с е цената за следене и раждане в болницата за здравноосигурени пациенти?

# 861
Момичета, извинявайте, ако се повтарям с въпроса си: Позволен ли е гел лака в Токуда при раждане?
Никой нищо не ми е казвал.
В болница Вита , например, ми казаха, че това било отживелица.
Но , в крайна сметка, се спрях на Токуда, а съвсем забравих да попитам за това 🤗

# 862
Не е забранен

# 863
Това са глупости, с цялата съвременна техника, си ходете с какъвто искате гел лак. По време на раждането в Токуда постоянно се следят вашите и жизнените показатели на бебето от апаратура. Тя ще покаже ако нещо има.

# 864
  • София
Самият лак не мисля, че е забранен. Поне не са ми казвали. По-скоро да не са дълги нокти. Тогава не знам как биха могли да сложат онази джаджа на пръста (не я знам как се казва). В друга болница с първото ми раждане държаха да няма никакъв лак по ръцете.

# 865
Здравейте! Ще споделя с вас, моето разочарование от доц. Иван Богданов - кожен доктор от етажа на пластичните хирурзи. Преди няколко месеца ми излезе мастно образование на гърба, което порастна като грахово зърно. Отидох в Аджибаадем - хирурзите бяха заети, и ме насочиха към етажа на пластиците. Срещу 145 лв. ме прие въпросния Богданов, който в рамките на 5 мин. ме успокои, че не е опасно, предписа ми антибиотичен крем и ми каза да се мажа докато се спука топчето, защото можело да го махнат и сега, но щяло да остане белег. Аз казах, че нямам нищо против  белега само да се приключи с проблема. Ама не можело - щото всички били заети и да съм дойдела 40 дни по - късно с насрочен час, разбира се пак срещу заплащане явно вече и много по - високо. Попитах как да третирам мястото след като се спука това образувание. Каза ми - да го мажа с йод. И така стана наистина - след три дни се спука - излезе мастно топче и започнах да третирам с йод и превръзки. Но не спираше да боли, да се подува и да се зачервява около и самата рана. След три дни следвайки съветите на Богданов вече се уплаших защото започнаха да ме болят и ребрата като от силен удар. Отидох в Пирогов и слава богу попаднах на страхотен доктор, който ми каза: Ама какъв е този йод на такава рана? Имам втора степен изгаряне на кожата около раната - ето това се случи. Пироговеца се погрижи добре за мен - прегледа и манипулациите бяха 45 мин, имам и още два проследяващи прегледа - всичко напълно безплатно. И тук не става въпрос за пари изобщо, а за пълно безхаберие. Не зная този доцент Богданов какъв лекар е изобщо, но е арогантно да претупаш за 5 мин. преглед срещу не малка сума и накрая и да дадеш съвет, който ще усложни с неприятни последици положението.

# 866
Съжалявам за преживяното. Бързо възстановяване.
 Лекарят е част от клиника по дерматология и венерология, не е пластичен хирург.
Етажът също не е пластична хирургия.
 Някой ви е подвел.
 Лекарят работи и с НЗОК.
Иначе от поне 10 години етажът е дерматология. Преди 3-4 години сложиха няколко кабинета по пластична хирургия. Но по едно време след скандалите в урологията, когато цялото отделение пусна предизвестие и се преместиха в Софиямед, пластичната също напуснаха. Сега не знам изобщо кой е останал да работи. Давидов взе няколко отделения с него в Софиямед.
 Иначе в Токуда всички освен в АГ преглеждат на конвейр за по 5 мин. Това е от години, няма и да се промени, защото е политика на ръководството.

# 867
Напълно е възможно да сте права. Просто надписите пред отделението бяха Пластична хирургия и долу от регистратурата ме насочиха: 3 етаж - Пластична. Много жалко, ако в цялата болница е такава 5 - минутна практиката... означава, че тези хора изобщо не са разбрали как се работи и какво внимание и отговорност се проявява към пациента в Турция... до колкото знам болницата е до голяма степен турска собственост. Уви проблемите, комуникацията явно са по български. Само финансовата алчност е задължителна Simple Smile 

# 868
Здравейте! Може би въпросът ми ще прозвучи глупаво, но ще се радвам да споделите мнение. Искам да раждам в Токуда, но не съм от София и не се следя там. Каква е процедурата за да ме поеме някои и да родя там?
Благодаря предварително!

# 869
По документи е турска, да, но мениджмънта е БГ.
 А иначе относно цените, нарочно се държат такива.
За съжаление трудът на персонала не се оценява. Заплатите са ужасно ниски, освен по горните етажи.
 Те и затова лекарите изнемогват и преглеждат на няколко места едновременно.
 Странно е за мен на една и съща длъжност по трудов договор, в държавна болница нетната заплата да е по-висока от тази в Токуда.
Та мисълта ми е, че високите цени, които пациентите плащат, не отиват за заплати на персонала…
 Също така лекарите нямат право на глас на каква цена да преглеждат. Това се определя на високо равнище.
Писала съм и преди в темата, че на моя лекуващ лекар му е неудобно да преглежда на тези пари и ми е забранил да го посещавам Токуда дори по спешност. Преглежда ме в частен кабинет, където цената е съвсем нормална.

Общи условия

Активация на акаунт