“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Дано поне с мотив ни изненадат.

Искам личен мотив. Групичката нещо да са направили на убиецът или негови близки.
А не просто, защото били корумпирани и крадливи.

Така беше в миналия сезон, ще е скучно да се повтори същото.

# 376
  • София
Откъде дойде това Фичето за помощника?
Нещо май пак съм изпуснала....

Така му е името и така го представи Библиотекарят на Филип при първата им среща, а и после така го нарича - Фиче.

# 377
  • España
Това пак ме подсеща за имената на героите в сериала - Директорът го представи като “Фичето- най-сръчните ръце във Велико Търново” , сигурно му е прякор - препратка към именития им съгражданин УстА Кольо Фичето ( гениалният майстор-строител , изградил бележити сгради ; църкви ; мостове в района ).

# 378
Сигурно Фичето майстори уредите за мъчение.
100% ще има и личен мотив. Такова яростно изтезание не го правиш ‘заради принципа’.
И на мен ми стана смешно това за повторното забременяване на Съдията. Дават я интелигентна жена, опитна и на години. Не е никак логично да забременее случайно 2 пъти през година. Хайде първия път да не е знаела, че може. Но втория?!?

# 379
Ако директорът и Фичето са убийците, кой хакна имейла на Мия? Не изглеждат фенове на дигиталните устройства, единият се изказа негативно за тях, другия даже с телефон в ръка не съм го виждала.

# 380
  • София
Прозвището Фиче/то, според разни източници, идва от птиче/фтиче, което повече ми съвпада с това, което показаха - плашлив, с детски реакция, приема всичко на игра. Ако не се преструва, но ми изглежда повече като ключ към загадката, отколкото като злодей.

# 381

Филип, който се разочарова от системата, на която беше начело баща му.
Филип, който преживя ужасна семейна трагедия.
Филип, който затри професионалния си статус.
Филип, който няма любов в живота си.
Филип, който е алкохолик.
Филип, който каза "Аз оставам" (в Търново).

Възможно ли е всички тези фактори да са отключени през тези 5 години и да има виновни за тях. Thinking

# 382
  • España
Ами не знам при нашето Фиче от къде идва , но при Майстор Кольо Фичето идва от фамилното му име ( Никола Фичев ) и понеже е свързан ( живял и починал в Търново и създал бележити сгради в този район , а и отделно един от най-сръчните български майстори) ми се връзва повече…..някак …

# 383
  • София
И точно фамилното му име идва от Фиче.
Иначе съм съгласна, че може сръчността му да е препратка, но така да извъртят от Кольо Фичето до сериен убиец и от бележит строител до създател на уреди за мъчени, ще ми дойде много, поне на мен.

# 384
Библиотекарят е възможно най-явният отговор. Грам изненада няма да има. Отговаря на профила , който профайлърите на Бг мама му изготвиха ( хме и аз малко се чувствам част от тях). Просто нали гръмко се твърди , че ще е изненада и ние всички за това се хващаме, а реално за нас в темата, той ще е най-неизненадващия ни убиец.
Мотивът е греховете , които имат и чувството за безнаказаност. Отделни вероятно си е психопат човек, т.к. обикновен човек с чувство на справедливост не би стигнал до такива крайности , дори за отмъщение. При отмъщението човек е далеч по яростен и хаотичен. Докато тези убийства са прецизни до точност. Тук убиецът си е психопат , поне в това спор няма.

# 385
  • София
Не се знае дали няма изцяло личен мотив. Да са виновни, че е инвалид или за състоянието на Фичето. Или да са помогнали на истинския виновник да се покрие.

# 386
  • София
Може би сценаристите си представят грандиозна изненада, ако директорът на музея вземе, че стане от количката и закрачи уверено? Grinning

# 387
Може би сценаристите си представят грандиозна изненада, ако директорът на музея вземе, че стане от количката и закрачи уверено? Grinning
За любителите на трилъри това ще бъде доста тривиална развръзка обаче.

# 388
Това пак ме подсеща за имената на героите в сериала - Директорът го представи като “Фичето- най-сръчните ръце във Велико Търново” , сигурно му е прякор - препратка към именития им съгражданин УстА Кольо Фичето ( гениалният майстор-строител , изградил бележити сгради ; църкви ; мостове в района ).
КолЮ Фичето!

# 389
Изненадата ще бъде, че няма изненада.
Като знам как Милошев и екипът му твърдяха, че в Сървайвър ще има изненада и неочаквани обрати, а то нямаше нищо подобно, очаквам и  тук да е нещо подобно.

На мен ми харесва сериала, интересно ми е кой е убиецът, мотивите, как ще го /я разкрият. Само не ми харесва, че е по една серия седмично.

Харесва ми темата, както и пишещите тук.

Общи условия

Активация на акаунт