“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №4

• 29 675
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Mediterraneo
Скрит текст:
Уплаши се от Орце, затова.

Моята теория е следната:
Майка, баща и двете им момченца обикалят из забележителностите на Търновград. Возят се в кола. Бащата гордо разказва за българската история. Децата слушат. Майката се усмихва. И в този момент изскача джипът на Десподов с пияния бизнесмен зад волана. Помита колата на семейството. Майката остава на място, бащата е осакатен, малкото момче остава в непоправим психически ступор. Голямото дете е невредимо или евентуално е обезобразено. Именно то се превръща в Демона.
Защото:
Бащата вярва в държавата и правосъдието (усетих невероятно разочарование в гласа на Професора от това в какво се е превърнала сега страната ни), но на убиеца му се разминава. Журналистката пише лъжи по случая и изкарва бащата виновен. Прокурорът си затваря очите. Адвокатът прикрива информация (откраднатите от Орце файлове). Съдийката го оправдава. И животът им продължава, но не и на семейството, което копнее за отмъщение.
Евентуално може бащата да не е знаел какво прави синът, но след първата бележка разбра. Може и той да е част от плана.
Това е, което ме осени снощи. Да видим.

Фивър, това е най- достоверната и правдива теория, която някой е построил в темите! Абсолютно всичко си идва на мястото по този начин. Може някъде с малки отклонения, но накрая ще се окаже точно това!
Тъкмо тази вечер( сега изгледахме епизода) с ММ коментирахме, че ни трябва само личния мотив, който да тика Библиотекаря, и можем да го обявим за мозъка със сигурност. Мотивът, който ти си посочила, би се вписал идеално в историята. Само ми бяга защо би извикал Мия и Чанов...
Връщам се да чета назад, но така или иначе едва ли ще прочета нещо по- смислено от това.

# 661
  • Бургас
Аз лично подозирам най - вече библиотекаря като "мозъка" и асистента му като физическия извършител, който само привидно "не е добре". Мотивът ми се струва "западането" на Търново и моралът на хората, които би следвало да са първенци и пример  в старата столица /съдия, адвокат, журналист...ще видим по- нататък/. Спомнете си колко разпалено отново обясняваше професора историята, докато превеждаше.

# 662
Рая Пеева е качила пост и сторита в профила си, от казана и с желязната юзда.
https://www.instagram.com/rayapeeva?igsh=MWJ2eGFyczB1MmRmbQ==

# 663
  • USA
Само ми бяга защо би извикал Мия и Чанов....

Toва е най-лесно за разбиране.
Знае за случая в Родопите,знае,че са добри в този тип разследвания и им хвърля ръкавицата.
Предизвиква ги да се "състезават" кой от тях е по-добър, той или те. Също така цени труда си и иска хората също да оценят идеологията му,вижданията за живота. Психопатите убийци имат огромно его и имат нужда от аплодисменти колко са велики.Търсят разбиране.
Затова ги е извикал, нужни са му и са част от плана.

Сега отново гледах  част от епизода. Дора също има възможност да я е убила. Намират трупа на следващата сутрин,тоест изминали са поне 10-12 часа от момента с Дора с Орце и намирането на трупа на журналистката.

# 664
  • Mediterraneo
Стига с тази Дора, тази теория е смешна( свързана със смъртта на мъжа на Мия), издиша отвсякъде.

# 665
  • España
Теорията на Fever Ray идеално онагледява идеята , около която се обединихме повечето тук , че нещо фатално някъде в миналото се е случило с Демона или негови близки . Отмъщението е обмисляно и изпипвано детайлно и обстойно , натрупвал е освен жажда за отмъщение ( безпомощен срещу смазващата машина на неполученото правосъдие ) ; той се е подготвял дълго , дълго време , ходел е в библиотеката ( където Фичето с фотогрофската памет   го е запомнил , следейки го скрит зад рафтовете ) ….. и сега е дошла Есента , време да “бере плодовете на своето отмъщение “. Отварят се вратите на ада , където  “са поканени” топ-детективите Мия и Филип ( само тая снимка на войника - мъж на Мия ме разколебава някак….лекинко….) .
По демонологичната линия , принцът на демоните Луцифер ще бъде вероятно “главният виновник” ( и аз , като Fever Ray , залагам , че това е Десподов ) .
Сега ще си пусна пак последния епизод , защото може да съм мигнала тук/таме ….
Обаче  ….Демонът е спрял журналистката предрешен като полицай и и е поискал документите за проверка , а тя не се е усъмнила , щом ги е показала ( намерени са най-отгоре в чантата и ) , следователно не е от познатите и лица ….нито е жена ( подозрително е нощем да те спре самотна жена полицай …..някак….

# 666
  • София
Теорията на Fever или нещо подобно може да се отнесе към всеки един от заподозрените 😉.

Думите на Фичето към Мия “Не ме бий, не ме бий”, говорят, че той е бил малтретиран. От кого?
Ние още не знаем нищо за миналото на героите, връзките им /освен Тороманов и Харитонов/
Как е станал инвалид професора?
Какво му е на Фичето? Аутист ли е или нещо друго?
Елдъров защо не може да има деца? Естествено или по други причини?
Заболяването на Грудев от какво е?
Майката на Дора колко е болна?
Майката на дъщерята на Десподов къде е?

Последният демон - Луцифер - може би е за убиеца 🤔 / нищо, че ще е плагиатство 😉/

И още една важна улика - контролният изстрел - барета, мафиот… Не всеки полицай е стрелял по човек и то хладнокръвно.

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 00:58 от almadji

# 667
  • САЩ
Едно листо най-добре се крие в гората!
Герои, съдби, ненормалности...
Как пък накуп ги събраха толкова скрити потайности?
Гей, воайор, безплоден, развратен, корумпиран, прелюбодеец, садо-мазо секс, аборт, бременост, разведен, развеждащ се, крадец, пропаднал, алкохолик, аутист, инвалид,...и за капак - психопат-убиец!
А де, кой е?

# 668
  • USA
Ами ти кажи. Ти знаеш най-добре.

# 669
  • София
Епизода беше добър. Залагах също на журналистката след снимката, която бяха публикували и някои беше качил тук дори маникюра ѝ.
Общо взето не се насочвам върху това да мисля, от казаното от Милошев, че убиеца ще ни изненада ще е така, също по-скоро логиката ми действа по метода на изключване. Десподов със сигурност не е, Мия и Филип също, както и Дора.
Обаче сценаристите наистина не разкриват особено много от личния живот на героите.
Ама извинявам се, ако не беше този библиотекар, то до никъде нямаше да са с това разследване.
И на мен ми направи впечатление как дъщерята на Десподов слухтеше.
Ама извинявам се, детето в стаята си той със журналистката се забавлява в съседство…. Тцтц после как да не лекуваме детски травми.🤦♀
Филип и това сблъсък с кошчето, и вечното му шофиране пян, това ли искаха да покажат, не знам.
Кмета няма как да го заподозра, защото нищо конкретно не видях от него.

# 670
Фичето физически извършител... и се напика от Мия... "не ме бий, не ме бий..." освен ако няма някакво раздвоение, което се отключва при определени обстоятелства и някой да знае от къде точно "да го включи"

И един житейски анализ. Елдърова е имала садо-мазо връзка с началника. Ма как ходиш така нахапана ма? Настискана по гушата след оргазъм? 😃 И репутицията безупречна.

# 671
  • Mediterraneo
Теорията на Fever или нещо подобно може да се отнесе към всеки един от заподозрените 😉.

Но само Библиотекарят е достатъчно начетен, за да заплете всички убийства в подобна плетеница.

# 672
Kikatr, тя си е омъжена жена. Може да си е нахапана от мъжа си.
Отделно мъжът й не я е виждал много редовно. Откъде да знае, че била нахапана.
Няма проблем 😀

# 673
  • Другата България
Изобщо не е смешна теорията за Дора, на фона на всички останали теории, които се вихрят тук, вкл. и за кмета, гинеколога, съпругата на Тороманов в комбина с Елдъров и т.н. Дора си е съвсем резонна хипотеза. Както и някой близък на съпруга на Мия, някой от миналото, нещо от миналото, при все, че снимката на Язов виси в “леговището“ на маскирания.
Мине - замине, пък намине някой да ни поначука канчетата колко сме тъпи, че предполагаме това или онова.
Ама оставете хората да предполагат, да спорят, в спора се ражда истината, това не е изпит в Института по криминология, това е забавна тема в обществен форум, дращим си, говорим си. Накрая все някой ще е нацелил истинския убиец, щото тъй или иначе не остана някой, който да не е споменат като заподозрян.
А, сетих се - съседката на Елдърови, майката на Тишо. Нея не сме я спрягали. Blush

# 674
  • España
Подкрепям горното мнение на Merri_An, нека хората да си споделят наблюденията , все пак става дума просто за един филм ( художествено произведение) !
Макар че , Дора , ако хипотетично приемем , че изобщо има връзка със събитията , то тя по-скоро , според мен ,е в чисто емоционалната гама ( имат да си изчистват отношенията с Мия - накрая ще си простят , както стана в първи сезон между майка и дъщеря ) . А с Филип ….да не забравяме , че освен от манерка , той пи и от чешмата в Търново 😉. Не всичко е убийства и схеми ….малко любов да има накрая ( която очевадно Мия не може или не иска да му даде ) !
Изобщо идеята за жена -сериен убиец не ми се връзва , или , ако изобщо има участие , то тя е в тандем ……

Но само Библиотекарят е достатъчно начетен, за да заплете всички убийства в подобна плетеница.

И Елдъров , нищо , че е представен като муньо … Учител е … най-малкото е завършил БФ ( изучавал е и латински ; и старогръцки и старобългарски) , знае как да се ориентира в текстовете ; водил е учениците често в музея…. 😉.

Последна редакция: сб, 13 апр 2024, 12:32 от Воден пъпеш

Общи условия

Активация на акаунт