Ние по-пухкавите, какво? Да ходим голи и боси ли? 8

• 41 629
  • 532
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Дами, помогнете ми с избор на халат за едър мъж.
Текущият е на Яна Панагюрище, но сякаш търся нещо по-качествено, а повечето сайтове, които разгледах нямат размери над XL/XXL.

Не знам от коя серия на Яна ви е текущият халат, но луксозната серия са много добри.
И имат голяма номерация
https://shop.yanabg.com/product/8439/%25D1%2585%25D0%25B0%25D0%2 … BE%25D0%25BB.html

# 526
  • София
А как процедирате с пазаруването на дънки онлайн? Първо ми е много трудно да си намеря голям размер от по-известна марка и модел, който да ми хареса и второ: хич не се ориентирам в номерациите. Някой може ли да ми предложи конкретна марка, независимо от кой онлайн магазин, и размер, който да отговаря на стандартен 54 по българската номерация?

About you, дънки Next. Имат и дължини. Аз бях 54 някъде бг номерация (че там ми е малко относително), но за 48 немска, си вземах 18 британска. Сега съм 46 немска, 16 британска. А като не ти хареса, лесно връщане.

# 527
Много продукти имам закупени от "Яна" АД и мога да дам информация от първа ръка. Халати конкретно не ползваме у дома, но големите ми кърпи за баня са от серията "Мишел". Микропамукът на допир е много, много мек, почти плюш. Попива моментално. Тъмнокафявият цвят не ми е пускал цвят нито веднъж при пране в пералнята до 40 градуса. За мен микропамукът е страхотен лукс като усещане, но мъжът ми не го харесва, именно защото е много мек, а той харесва по-шкурещото усещане на хавлии от типа "вафел". За да не подведа някой уточнявам, че прилича на едновремешните вафлени кърпи, но мотивът на оплетката е различен и също много приятен.

Най-общо мога да посъветвам преди да направите окончателен избор да четете добре описанието за вида на материала и тежестта му - по-тежките материи за мен са по-приятни и усещането от тях е по-луксозна, но и съхнат по-бавно. По-леките вафел материи са някак по-ежедневни, но и няма да се усещат като кожух през лятото. Кърпите, респективно халатите, които са от стандартния хавлиен памучен плат са нещото, което всеки познава и няма какво толкова да му се коментира. В общи линии изборът се свежда до личните предпочитания за материя и след това и на дизайн.

# 528
Благодаря за информацията за халатите, малко извън темата - слагате ли омекотител при пране? По техни инструкции трябва.

# 529
Аз за всички хавлиени съм чела обратната препоръка - че не трябва да се ползва омекотител, защото намалявал попивателната им способност. Ако на конкретни модели халати си пише да се ползва, вероятно не пречи.

# 530
Много ви благодаря за предложенията и подробното разяснение, страхотни сте. Колебаех се точно между египетски памук на Png и микропамук на Яна.
Остава единствено да преценя размера Simple Smile

# 531
От личен опит потвърждавам, че ако кърпи се перат с омекотител, попиват по-малко. Да, с времето губят мекотата си, ако се сушат на простир. Когато минат през сушилня обаче си излизат пухкави като нови.

С египетски памук нямам опит. Исках да си купя чаршафи, но ми се видяха скъпи.

# 532
Имам халат от микропамук на Яна Панагюрище и много си го харесвам за зимата. За лятото обаче ми топли като го сложа и затова си взех ленена кърпа тип "вафел". Много съм доволна и от нея, попива добре, съхне бързо, материята разхлажда. Предупреждавам обаче, че е по-груба и това надали е за всекиго. Иначе очаквам с времето и прането да омекне и да стане съвсем мека.

Общи условия

Активация на акаунт