пазаруване от ЕМАГ тема 3

• 45 808
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Ново 20...Satisfied
Чатче с Божката от Емаг:

JoyJoyJoy

# 406
В никакъв случай не искам да провокирам някого, но искам да ви попитам чисто физически възможно ли е сам човек да качи голям електроуред с или без асансьор. Може би използват някакви помощни средства ли? Защото от чисто човешка гледна точка това  е голяма хамалогия.

Разбира се, че не е възможно сам човек да качи пералня или хладилник до входната ви врата. То и двама ще се озорят, но това не пречи на някои хора да издевателстват над куриерите и да ги карат да им ги качат до 7-ия етаж без асансьор. Понякога не доумявам как е възможно наглед нормални хора да се държат като пълни...

# 407
  • София
В никакъв случай не искам да провокирам някого, но искам да ви попитам чисто физически възможно ли е сам човек да качи голям електроуред с или без асансьор. Може би използват някакви помощни средства ли? Защото от чисто човешка гледна точка това  е голяма хамалогия.

Разбира се, че не е възможно сам човек да качи пералня или хладилник до входната ви врата. То и двама ще се озорят, но това не пречи на някои хора да издевателстват над куриерите и да ги карат да им ги качат до 7-ия етаж без асансьор. Понякога не доумявам как е възможно наглед нормални хора да се държат като пълни...

А, извинявам се, но в нашия случай бяха двама и при доставката на пералнята и на хладилника. Даже при втората доставка беше забавно, че двама мъже свалиха въпросния хладилник - аз сама приемам доставката и попитах за качването, за което е отбелязано при емаг, че се полага при отговаряне на условията - написан етаж и т.н. предварително. Нямало такова нещо - аз и с куриерите не тръгнах да споря, те не са виновни, че Емаг си пишат нещо, а явно не следят дали се изпълнява. И пари им предложих за качването на стълбите - не са много, на нисък етаж сме. Отказаха - да съм звъннала на някой съсед. Та, за това и си чаках 1 час мъжът ми да си дойде и както вече написах, добре че беше един съсед, защото наш приятел можеше да  съдейства, но поне след още час. А физически двамата нямаше да се справим. Чак толкова силна не съм.
И отново - куриерите не са ми виновни, аз с тях нямам отношение.
От друга верига съм поръчвала тежък електроуред, с предварително заплатено качване до апартамент и с техен разнос - там вече се разправяхме с доставчика (беше за в сестра ми въпросното нещо, но поръчах от мой профил по ред причини). И понеже предварително бях уточнила и заплатила качване, бяхме само двете. Куриерът се опита да каже как е сам, колегата бил болен и не става - това го разбирам, но го накарах да си прибере въпросния уред, а не да го оставя на тротоара, както беше тръгнал да прави. И след обаждане до съответната верига - доставка имаше още на следващ ден и качване до апартамента.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 10:58 от gg__

# 408
Дойдоха 2-ма!!! Както писах, единият беше от братята и цяла седмица ми звъня всеки ден да ме пита искам ли качване, ама срещу пари! Като му отказвах, НЕ идваха, а аз висях и ги чаках и така до вчера, защото ги накарали да изпразнят склада до сряда... Хладилника го сложиха на една количка от тези, за които писах - с три колела за качване на стълби и сам го добута на  20 м до склада.

ЧревоУгодник, фурната миналата година ми дойде с етикети на БСХ Домакински Уреди България ЕООД и български книжки. Изненадах се много и даже снимах опаковката, ама смених телефона иначе щях да ги покажа.

# 409
  • Бургас
Искам да изкажа разочарованието си от недомисленият сайт на Емаг.

Одеве поръчах колекционерска фигурка и стана ясно, че и колегата ми иска същата.. Опитах се отново да я поръчам и виждам следното

При положение, че първата фигурка е платена, как е възможно на никого да не му е хрумнало, че може да има случай, в който да има 2 поредни поръчки с един и същ продукт. Как е възможно да не са се сетили да покажат въпрос от сорта: Вече същестува друга активна поръчка със същия продукт. Сигурни ли сте, че искате направите нова поръчка?
Просто не ми го побира ума....

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 01:49 от ВсеТая

# 410
И още нещо
Ако направите две поръчки от различни доставчици после само едната поръчка може да бъде отказана. Другата си идва на адреса.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 07:10 от dsfds

# 411
  • Пловдив
Аз съм анулирала поръчка, за да добавя друг артикул и пускам наново.

# 412
В никакъв случай не искам да провокирам някого, но искам да ви попитам чисто физически възможно ли е сам човек да качи голям електроуред с или без асансьор. Може би използват някакви помощни средства ли? Защото от чисто човешка гледна точка това  е голяма хамалогия.

Ти когато поръчаш нещо тежко и търговецът ти каже, не го мисли, ще го качим до етажа, очакваш  да видиш един човек ли? Странно.

Въпросът ти няма връзка с обсъжданият проблем, а той е невярна информация, публикувана в сата на търговеца.
Първо пишат че качват безплатно, после пишат че над 25 кг не качват, утре и трето ще напишат - това обърква клиентите, и не е редно да е така.

Много сайтове пишат че качването е по договорка с куриера, други търговци пък поемат платено качване. Начини има, Яснота има.

# 413
здравейте, поръчах си карта с памет на 22 ноември с доставка между 13-17 декември, обаче вчера виждам че ми изписва "приети продукти", а аз нищо не съм получавал, нито някой ми е звънял или писал. Да очаквам ли все пак да пристигне пратката или съм прецакан?

# 414
Товарителница има ли?
В сайта на куриера по нея какво излиза?

# 415
  • Mostly in my mind
здравейте, поръчах си карта с памет на 22 ноември с доставка между 13-17 декември, обаче вчера виждам че ми изписва "приети продукти", а аз нищо не съм получавал, нито някой ми е звънял или писал. Да очаквам ли все пак да пристигне пратката или съм прецакан?
Коя е картата?
Това е същият случай като с моята приятелка. След много разправии получи картите...

# 416
Коя е картата?
Това е същият случай като с моята приятелка. След много разправии получи картите...
https://www.emag.bg/karta-pamet-sandisk-ultra-microsdxc-512gb-15 … 6ma/pd/D4YJGZMBM/
Товарителница има ли?
В сайта на куриера по нея какво излиза?
няма, излиза само " изпратени продукти", "в склада на куриера" "в процес на доставка" "приети продукти" маркирани в синьо

# 417
в самата поръчка където се следи статуса, най отдолу трябва да има и това:
Виж детайли за доставка на поръчката и в сайта на куриерската фирма:
и номер за проследяване от там няма ли да стане?

# 418
  • Mostly in my mind
Не е същата картата, но ситуацията, която описвате, е идентична. Пишете на емаг!

# 419
Днес получих странен имейл от Емаг...Joy..ох..много се смяхме вкъщи Satisfied...

Пуснали ми поръчка от тяхно име на същата пералня,  която уж изведнъж се счупила по пътя към мен...после залежаваше в склада в Русе / следя по товарителницата/...и сега искат да ми я хързулнат обратно....и ме молят да не я анулирам.

А истината бе че сеймдей отказаха да я качат. И по време на кореспонденция с ЕМАГ за проблема...се подиграваха....и гавреха.

Естествено че я анулирах. Тях ли ще чакам две седмици...айде бе. Аз си купих и си пера и в момента Simple Smile

Втора среща с оня сопол от сеймдей аз няма да правя. Като са си позволили да ми я поръчат отново, гарантират ли ми качване? Не. Може би Митко ще дойде да я качи...Stuck Out Tongue Winking Eye

Защо не го направиха веднага това..още на 3.12..когато ги сигнализирах за проблема...аааааа. ......сетих се, защото вчера имам писмо от кзп че тече проверка Satisfied
За това.
Ма не са познали....

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 14:03 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт