пазаруване от ЕМАГ тема 3

• 43 993
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
При мен я няма думата приблизително, изписва конкретни дати в зависимост какво избера.
С чата не стана, писах им email. От умрял писмо си е цялата работа.

# 76
Преди 10-тина дни поръчах след 18 ч. до адрес - пишеше доставка утре, без приблизително, и наистина си дойде "утре" към обяд.
Сега ми дава - след 2 дни на тези неща от Емаг.
Вероятно си зависи от натовареността на куриери, станции, както и местоположението.

# 77
Естествено че е приблизителна дата това, то си го пише и в Общите условия на сайта.

# 78
След премеждията ми ок. Коледа и Нова Година, пак ми се наложи да пазарувам от емаг (ваучер- награда от работодателя, който нямам къде другаде да изхарча). Направих си поръчката като изрично пишише, че доставката е със Спиди. 10 дни въобще не ми обработиха поръчката, пишеше, че чакат плащането, така че си изчаках търпеливо. На 11тия ден получих смс да чакам доставка на следващия ден, който беше вчера. Влязох в профила си, да проследя доставкката, защото смс не беше от Спиди и познайте, дали куриерът не е сменен на техния Сейм Дей, а също така познайте, дали вчера получих нещо... Днес статусът е, че стоката е в склад на куриер с дата на доставка вчера.
Пиша го, за да предупредя, ако и някой друг не желае да се разправя със Сейм Дей- дори и да си платите за доставка с друг куриер, това не Ви гарантира, че няма пак да Ви изиграят в последната секунда.

# 79
Какво значение има с кой куриер ще ви доставят...

Щом срокът за доставка е минал, в чата ще ви се включи жив човек, когато изберете опцията за недоставена стока или закъсняла беше, не помня, от менюто. При мен така стана, веднага се включи сътрудник, а не бота, и се разбрахме.

Описаното ме насочва към това че сте поръчали от външен търговец - в тези случаи отразяването в сайта относно движението на пратките е недъгаво. Имам две поръчки от външни търговци, получени бързо и отдавна, стоят още като недоставени в системата им.

# 80
Не, не съм поръчала от външен търговец- за всички артикули пише предлага и доставка от емаг.
Що се отнася до това, дали има значение коя е куриерската фирма- явно има, щом тези проблеми са само и единствено със Сейм Дей. Когато се изпраща с други куриерски фирми, никога не съм имала проблем- информацията за датата на доставка винаги е била коректна и съм получавала всички поръчани артикули.

# 81
При пускане на поръчка и избор на доставка до адрес, никъде не посочват с кой куриер ще я пратят - те си решават в последствие. Не може клиента да си избира Спиди или Еконт, освен ако не се избере доставка до техен офис..

# 82
Естествено че има значение куриера, sameday не стават. Случвало се е да ми дойде с някакво раздрънкано возило нечуван куриер и съответно пратката е отъркаляна едно хубаво.
И моята сега беше със sameday, кода за проследяване постоянно се чупи.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 20:30 от deska90

# 83
Аз само да кажа, че току що получих информация, че нещата, които съм поръчала да се донесат на адрес, са оставени в някакъв бокс по тяхно усмотрение... не ми се мисли какво ще извадя от тоя бокс, който е на километри от адреса за доставка

# 84
Аз така и не разбрах хората, които се оплакват, какво ви казват от чата или само тук си се оплаквате? Искате ли си компенсация? Thinking

# 85
Според мен повечето не пишат в чата. Просто не им се занимава си мисля.

# 86
Аз веднъж имах проблем, пратката беше с нарушена транспортна опаковка, продуктите бяха разпиляни вътре - оплаках се на мейла, въпреки че със самите продукти нямаше проблем. Обади се една госпожица, извини се и ми дадоха ваучер за 20 лв.

# 87
Емаг отговорят, че ще проверят с куриера и никога не отговарят. Този въпрос е бил обсъждан многократно и в последната 1/3 на миналата година- аз лично четох мненията, когато лично имах проблеми и мога да потвърдя, че все още е точно така. Емаг имат оправданието, че куриерската фирма е външна и те нямат влияние над действията им, могат само да поискат информация. Що се отнася до обезщетения- аз не съм получавала, вкл. и трябваше да изхабя и много часове и нерви, докато ми върнат парите за стока, която не беше доставена и въобще не ме обезщетиха за повредената стока, коята ми беше доставена.

# 88
А поискахте ли обезщетение?

# 89
Сейм дей си е тяхна куриерска фирма, никаква външна не е.
Назад също имаше - ама защо не пращат със Спиди или не може да се избере друг куриер ... ми, защото си имат собствен, очевидно.

Общи условия

Активация на акаунт