Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 391
  • 816
  •   1
Отговори
# 180
От профила с банкирането може да си променяте лимита. При мен в ДСК е така.
Мисля,че над 10000лв. на ден не може. Поне преди 2-3години точно в ДСК. Трябваше да отидеш в офис да ке подаде заявление и т.н. Направих няколко превода в няколко поредни дни и готово

# 181
При мен дори към моя сметка в същата банка - ТБИ, не ми позволява повече от 5000€/10000 лв. Трябва на няколко пъти.

# 182
Аз бих искала да попитам, който е на УниКредит Булбанк да са Ви изпращали по куриер карта, гледам че е дебитна и е Mastercard, но аз не съм пускала заявка за такава. Така или иначе няма да я активирам, но как ще ми изпращат някаква карта по куриер?
ако не смените таксата става 7,70 лв. просто УниКредит вече няма да работят с ВИЗА

# 183
Здравейте. Не знам дали е подходящото място, но имам въпрос ако някой има идея.

Веднъж месечно правя 1 банков превод по IBAN през мобилното банкиране. Аз съм на Уникредит, получателят според BIC кода  е Пощенска или Юробанк /не помня последно едно цяло ли са или кой кого глътна/. По подразбиране минават през BLINK. Днес за пръв път от години преводът се върна като отказан/неуспешен със съобщение, че "банката на получателя не е достъпна за незабавни плащания". Някаква идея дали наистина в отсрещната банка е проблемът или може да е друго?  Звучи като проблем с BLINK, но e странно, защото в списъка на банките в мрежата им виждам Пощенска, звучи ми абсурдно да не са там. Днес трябва да направя плащането, а и да се получи, събота е и съм Х.

# 184
По скоро получателят е направил нещо, като например да е сменял апарата или тел.номер и да не е активирал блинк.
Какво имам предвид, аз съм на ПИБ, която по подразбиране работи блинк, но ако аз не си въведа номера, т.е да включа функцията, то аз няма да получавам блинк, а обикновенни преводи

# 185
Blink и P2P Blink са различни неща. Първото е превод по IBAN, второто е превод по телефонен номер, зад който е закачена банкова сметка. За стандартен Blink превод няма какво да се активира от получателя.
Нещо временно може да са имали проблем от банката на получателя или да правят някаква профилактика.

# 186
  • Габрово
Здравейте, може би вече е коментирано, но нямам възможност да изчета всички теми. Интересува ме дали някой има опит с пазаруването с български кредитни карти в САЩ? Приемат ли се в Нова Англия конкретно?

# 187
EasyPay са пуснали нова карта, но тази е MasterCard и съответно може да се ползва в интернет и в чужбина(другата използва българската платежна система Bcard и съответно може да се ползва само в България). За издаването се плаща такса 5.90лв. Няма месечни такси. Няма безплатно теглене от банкомати на други банки(таксата е 0.98лв/теглене), но има от банкомати на EasyPay, както и безплатно внасяне до 5000лв на месец пак там .
https://www.easypay.bg/site/?p=easypay-mastercard

Пълен списък с таксите на картата: https://www.easypay.bg/site/files/Tariff_Mastercard_prepaid_pers … usiness_cards.pdf

Да се внимава с тези две такси най-вече. т.12 е при всяко неуспешно плащане, а т.13 е, когато ви върнат пари по дадена трансакция.

# 188
Много полезно Чревеугодник. Това чаках Simple Smile. Аз уж като фен на EasyPay и ePay съм пропуснал тая информация. Ами доста изгодно изглежда ...

П.П. Чревеугодник, какво точно е Refund - ако ти превеждат средства по картата (от върната поръчка от онлайн магазин например и си правил плащания с картата), или нещо друго беше това? Защото аз имам Mastercard на ТФС и няма такава такса, няколко пъти ми връщат пари от върнати поръчки и не съм имал никакви такси.

И какво значи "отказана авторизация по транзакция"?

Така като гледам с тия такси, няма да е много изгодно.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 08:07 от Seiko7075

# 189
Сейко, като имаш вече ТБИ приложение, какъв е смисъла да ползваш Изи пей?
Никога не съм разбирала такива местения на пари, ако имам опция за безплатно плащане на битови сметки през банкирането.

Refund е възстановяване на средства след връщане на поръчка/артикули.

# 190
А, аз вече не за плащане на сметки, а евентуално да си направя Masterkard за онлайн пазаруване на Easypay вместо на Транскард, на която плащам годишна такса. Но годишната такса е 7 лв., а ако имам някакви refunds и някакви "отказани авторизации по транзакции" (така и не разбрах това какво е) може да излезе по - неизгодно от тия 7 лв./год.

# 191
Револют си направи. С виртуална карта плащам онлайн.

# 192
На мен ми се виждат доста неизгодни, авторизацията я разбирам като отказ на терминал, което ми се вижда безумно. Тоест, ако някой търговец е с кофти терминал, вие давате парите.

Отделно, този въпросен refund, освен с върнати стоки, refund има и при прекъсната, по една или друга причина, операция на терминал. За това не съм сигурна до колко влиза в определението им за refund, но все пак.

Не виждам никакви предимства, ако трябва да съм честна.

# 193
И аз също.

# 194
Може би е подходяща за хора, които предпочитат да плащат в брой и теглят често пари от банкомат.. Не се сещам за банка, която да дава карта без месечна такса и да не иска пари за теглене от техен банкомат без ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт