Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 418
  • 816
  •   2
Отговори
# 195
To EasyPay имат такава карта от 4-5 години, но е БКАРД с безплатна сметка. Аз съм с такава, 2 тегления в месеца (безплатни), ако намериш подходящ банкомат, можеш да изтеглиш общо 2х2000 безплатно. Отделно плащания на ПОС и т.н. безплатно. Проблемът е, че не става за онлайн разплащания. Сега този техния Мастеркард става, но с тия условия мисля (такса рефунд и такса отказана авторизация), че точно за онлайн разплащания не е подходяща.

П.П. TBI имат абсолютно безплатна VISA с безплатна сметка + безплатни преводи към др. банки от приложението. И тя има 2 безплатни тегления в месеца но с ограничение 2х800 лв.

# 196
Ако имаш и Револют, още едно безплатно теглене ще добавиш.

# 197
Всъщност е 5 тегления или общо 450лв., което първо настъпи, на отчетен месец(при всеки е различна дата). За малки суми може Revolut, а за големи - TBI Bank, тоест общо 7 безплатни тегления или 2050лв. на месец. Ако се комбинира и с картата на EasyPay(Bcard, а не MasterCard) има още 2 тегления(без ограничение на сумата). Повече от достатъчно за 0лв. такси.
Преди така правех, но само че с Curve за малки суми(имаха до 10 тегления безплатно на месец) и Revolut за по-голяма сума(за мен 100лв+ е голяма). Не виждам смисъл да се теглят огромни суми при условие, че може да се плаща с карта почти навсякъде. Я изхарча 100лв кеш на месец, я не.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 14:29 от ЧревоУгодник

# 198
Всъщност е 5 тегления или общо 450лв., което първо настъпи, на отчетен месец(при всеки е различна дата). За малки суми може Revolut, а за големи - TBI Bank, тоест общо 7 безплатни тегления или 2050лв. на месец. Ако се комбинира и с картата на EasyPay(Bcard, а не MasterCard) има още 2 тегления(без ограничение на сумата). Повече от достатъчно за 0лв. такси.
Преди така правех, но само че с Curve за малки суми(имаха до 10 тегления безплатно на месец) и Revolut за по-голяма сума(за мен 100лв+ е голяма). Не виждам смисъл да се теглят огромни суми при условие, че може да се плаща с карта почти навсякъде. Я изхарча 100лв кеш на месец, я не.

Нямам толкова джобове, за толкова пари ... Simple Smile. Иначе максимума който съм теглил от банкомат на  ЦКБ с Bcard на Easypay беше 2х2000 лв. Опитвал съм на други банкомати - на ОББ ми пусна максимум 400 лв. на една трансакция.

# 199

Нямам толкова джобове, за толкова пари ... Simple Smile. Иначе максимума който съм теглил от банкомат на  ЦКБ с Bcard на Easypay беше 2х2000 лв. Опитвал съм на други банкомати - на ОББ ми пусна максимум 400 лв. на една трансакция.
На ПИБ може да се тегли до 4000лв, стига настройката на  картата да ти го позвэлява

# 200

На ПИБ може да се тегли до 4000лв, стига настройката на  картата да ти го позвэлява

Полезна информация. Но на Bcard на EasyPay има лимит 2000 лв. на теглене.

# 201
Чревоугодник, благодаря за забележката.  Още като пишех се замислих дали нямам грешка, но бързах и нямах време да проверя.

# 202
Здравейте, някой ползвал ли е Програма Приорити на Пощенска банка и какво мислите за нея?

# 203
Здравейте,тъй като съпругът ми почина се налага да отворя детски спестовни сметки за пенсията.Днес минах през ОББ и служителката каза,че те не могат да ми свършат работа,да съм отишла в Пощенска банка. Мислех,че всяка банка има такива сметки...
Според вас в коя банка да отида?Има ли някакво значение,разлики?

# 204
Защо трябват спестовни сметки?
Не е ли нужна разплащателна, за превод на пенсиите?
Детските влогове/депозити, ако това имаш предвид, не могат да се пипат до пълнолетие. Не виждам смисъл от такова ограничение.

# 205

Полезна информация. Но на Bcard на EasyPay има лимит 2000 лв. на теглене.

Ще може да изтеглиш на веднъж тези 2000лв и няма да ти взимат няколко такси.

# 206
  • София
bebcheto, спестовна или депозитна сметка има смисъл, ако ще се спестяват до навършване на пълнолетие. Имайте предвид, че тегленето на суми става само след решение на съда, което затруднява разпореждането с тях.
Ако децата са тийнейджъри, банките могат да им издават карти на тяхно име и след това да теглите пенсията. Друг вариант е получаването в брой в пощенски клон.

# 207
Не съм обяснила добре. За да преведат парите от второто пенсионно осигуряване на мъжа ми на децата трябва да им отворя спестовни сметки. Казаха ми,че за да ги изтегля после ще трябва да се занимавам пак с адвокат, през районен съд и т.н,но каквото -такова....

# 208
Не съм обяснила добре. За да преведат парите от второто пенсионно осигуряване на мъжа ми на децата трябва да им отворя спестовни сметки. Казаха ми,че за да ги изтегля после ще трябва да се занимавам пак с адвокат, през районен съд и т.н,но каквото -такова....
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%D0%B4%D0%B5% … D1%82%D0%BA%D0%B0

# 209
Надявам се да не се повтарям, но поне с търсачката не открих да е писано по темата - бихте ли ме посъветвали в коя банка е най-изгодно да се отвори младежка разплащателна карта? Сега са в ДСК и са им звъняли да им подновят картите направо там. Това,което видях за ДСК е, че има някакъв пакет за младежи, с който получават намаления, но за нашия град не виждам някакъв кой знае какъв избор, а такста, ако правилно се ориентирам е 3 лв. месечно и 30 ст. мин. при теглене на техен банкомат. Стандартната карта май е същото, с 1 лв. месечна такса, без тези отстъпки за младежи. Другото, което гледах е на ОББ, с 1 лв. месечна такса, но без такса за теглене на техен банкомат. И ТБИ, без такси за картата, но само 2 безплатни тегления, а после по 1 лв. всяко следващо,  а те теглет често дребни суми.
По специално към ЧревоУгодник, мисля че ти ми беше пращал преди линк към страницата на КФН със обявени всики такси на банките, но не мога сега да го намеря, дали може да ме подсетиш Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт