Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 475
  • 653
  •   1
Отговори
# 435
Сейко, с едномесечен депозит финтирах и аз моята банка. Прехвърлям си заплатата и тегля на падеж.
Иначе имам такси по сметката, но и кредитна карта с кешбек, който покрива таксите.
Считам сделката за добра, ако не съм дала пари на банката.

# 436
Сейко, с едномесечен депозит финтирах и аз моята банка. Прехвърлям си заплатата и тегля на падеж.
Иначе имам такси по сметката, но и кредитна карта с кешбек, който покрива таксите.
Считам сделката за добра, ако не съм дала пари на банката.

Някои банки започнаха да се усещат, забравих къде четох тарифа мисля на Пощенска, с някакви условия по едномесечните депозити че си имат тарифа за внасяне. Иначе много ги е яд като отивам да внасям по депозит и тегля на "падеж" - БЕЗПЛАТНО Simple Smile.

# 437
То и в моята имаха един период, в който бяха сложили такса за входящи суми по депозит - но след няколко месеца тихомълком отпадна. Май вследствие на някакво указание.
Кеш почти не ползвам, само ако не мога да платя с карта и дори не тегля всеки месец.

# 438
То тогава беше друго преди 5-6 години. Не искаха вече никакъв кеш. Слагаха на депозитите отрицателни лихви, такси, понеже и ЕЦБ то бяха с отрицателни лихви.
Сега ги финтираме с депозитите, после с друго - сиромах човек - жив дявол. Дано повече хора се усещат и минават на такива хитринки.

# 439
Здравейте, колко би струвало превод към швейцарска банка?
Сумата е 2700 евро, но понеже са извън ЕС не ми дава превод Euro в EIP, а банков превод извън банката.
С ЦКБ онлайн от телефона съм.

Би трябвало да изпише точната такса преди да потвърдите превода. Иначе може да им проверите тарифата, най-вероятно поне 20 евро ще бъде.

# 440
Здравейте, колко би струвало превод към швейцарска банка?
Сумата е 2700 евро, но понеже са извън ЕС не ми дава превод Euro в EIP, а банков превод извън банката.
С ЦКБ онлайн от телефона съм.

Би трябвало да изпише точната такса преди да потвърдите превода. Иначе може да им проверите тарифата, най-вероятно поне 20 евро ще бъде.

Като се даде споделена такса за превод сумата намалява и ми взе само една такса в размер на 30 лв което ми е ок.
И се дава за вальор утрешна дата, а не днешна.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:36 от Versace_Dreamer

# 441
1. ЧревоУгодник, тегленето на пари от банкомат или гише са ви безплатни?
2. А когато внасяте пари по сметката дължите ли такса?
3. И когато правите превод към други сметки или бюджета не плащате нищо? Дори за смс-а с авторизационния код ли?
Предварително благодаря за отговорите.
1. И двете.
2. Не.
3. Да, но само към български и ЕС(SEPA преводи) са безплатни.
Seiko7075 е обяснил малко по-подробно. Това е за TBI Bank.

# 442
  • Sofia
Дано повече хора се усещат и минават на такива хитринки.

Аммм, "мерси" съм да си губя ценното време с подобни мурафети. Joy

# 443

Е всеки с приоритетите си. На мен дори донякъде ми е като хоби, да си намирам такива вратички. То времето на всички е загубено от раждането до смъртта, важното е да му е приятно. На мен това ми е приятно и то за над 20 години съм го правил.

# 444

И аз не бих.
Като си получавах заплатата в УниКредит, понеже те никога не са имали атрактивни лихви, гледах да ми се събере по-сериозна сума, за да направя превод към банката, в която имам депозити, най-различни бяха през годините. Такива едномесечни не съм имала никога, те и лихви не са имали за света, че да си струва.

# 445
Едномесечният не е за спестяване, а оборотен. Когато получа заплатата, я прехвърлям там и тегля на падеж. "Губенето" е две минути в онлайн банкирането, и кратка разходка до кварталния офис, където и без друго се намира най-близкият банкомат.

# 446
  • Sofia
Ами, то, губенето на време става доста напоително, защото ти се налага всеки месец да посещаваш банков клон – където, дори да няма опашки (малко вероятно), ще прахосаш някакво време на самата каса.
Освен това, не при всеки човек най-близко разположеният банкомат му е този, намиращ се до самия клон. Моят, например, е в Kaufland.
Аз лично ходене в офис на банка не си причинявам за нищо на света, освен ако не е задължително да присъствам.

# 447
О, да тегля от банкомат и да внасям на каса всеки месец? Абсурд. Как да не е губене на време? Не помня от кога не го правя. Много години, 10+. Сега внасям 1-2 годишно, като ми се събере повече кеш, че по принцип предпочитам плащане с карта.

# 448
Колко кеш теглите вие? Аз плащам с карта всичко, което мога и кеш ползвам в неизбежни случаи, обикновено дребна сума. Кеш тегля веднъж-два пъти годишно и толкова. Другото през карта. И за мен, като Сейко, предполагам, е въпрос на чест да не плащаме такси на банката. 😁

Дева, нищо не внасям на каса. Само прехвърлям сумата от дебитната карта в депозита.

# 449
А, не съм те разбрала, Диди. Помислих, че  в офис ходиш. Щом ти се занимава. Аз сега директно в касичката ги слагам, 1% лихва имат, мога и да тегля- местя в друга сметка винаги.
Не тегля изобщо от банкомат.

Общи условия

Активация на акаунт