Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 496
  • 653
  •   1
Отговори
# 420
ЧревоУгодник, аз нямам такова съобщение. Вероятно са таргетирали клиенти с определен профил.
Имаш ли тяхна карта? Аз имам, но не я ползвам.

# 421
  • София
Нямам карта.

# 422
  • София
Аз получих известие от моята банка, че вдига таксите на всички услуги. Sad Нямам избор да не се съглася.

# 423
Защо нямаш избор? Има банки без такси. Аз съм в такава.

# 424
  • София
Тази я смених наскоро, пак ли нова да търся? Предполагам, че и там ще се случи същото.

# 425
Кои са българските банки без такси и без какви такси по-точно? Ама не тип Револют, който между другото аз също използвам, но не бих имала доверие за основна сметка.

# 426
TBI мисля, че нямаха такси.

# 427
Имат си, поне според тарифата им на сайта. Може би да има някой продукт, освободен от такива, но това са условности и предполагам няма как човек да е сигурен, че утре няма да се таксува. Според отчета им също приходите от такси и комисиони са около 40% от всички приходи - т.е. гонят дори лихвените им приходи, така че със сигурност имат такси по основни продукти.
Револют са супер, но все по-често срещам обявяване за закриване на акаути, просто не бих им имала доверие за основна сметка, по която да получавам заплата, например.

# 428
Те имат някакви такси, но конкретно за откриване и поддържане на разпращателна сметка нямат. Включително и за преводи през приложинието им.

Има си отделна тема за TBI, но въпросът беше за такси в случая. На фона на таксите на останалите банки за стандартна разплащателна сметка, това е едно добро предложиние. Друг е въпросът доколко е надеждно приложението им, за да го ползва човек за ежедневно банкиране. Имам сметка при тях, но опирирам основно с друга банка.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 17:42 от Rebel Rebel

# 429
Аз постигнах вече пълна нирвана. Освободих се наскоро от единствената такса към банки - 7 лв./год. Вече съм с нулеви банкови такси. Имам няколко сметки, банкирания и мобилни приложения. Мастеркард за онлайн плащания. Сметка за карта за плащания в магазин, депозитни, спестовни сметки. В няколко банки или доставчици на платежни услуги - 0 (нула) лв. такси.

# 430
Аз постигнах вече пълна нирвана. Освободих се наскоро от единствената такса към банки - 7 лв./год. Вече съм с нулеви банкови такси. Имам няколко сметки, банкирания и мобилни приложения. Мастеркард за онлайн плащания. Сметка за карта за плащания в магазин, депозитни, спестовни сметки. В няколко банки или доставчици на платежни услуги - 0 (нула) лв. такси.
И аз така. Реално погледнато всичките ми сметки и карти са без такса. Тегленето и преводите ми са безплатни. Повече не мога да искам.

# 431
Аз съм така от години. С малки изключения в УниКредит, но приключих преди 2 години с тях.

# 432
ЧревоУгодник, тегленето на пари от банкомат или гише са ви безплатни? А когато внасяте пари по сметката дължите ли такса? И когато правите превод към други сметки или бюджета не плащате нищо? Дори за смс-а с авторизационния код ли?
Предварително благодаря за отговорите.

# 433
Например с EasyPay (карти BCARD или MasterCARD) вноска на кеш и теглене на техен банкомат е без такса (до 3000 лв. месечно за вноска и много повече за теглене). Теглене с BCARD от различен банкомат от техните - 2 пъти месечно до 2000 лв. на теглене - безплатно. Без месечни такси на сметките.  Оттам правиш каквото си искаш с внесените пари. Бонус - плащаш си безплатно битови сметки, има страхотни графики за разходи 10-15 год. назад. Виждаш и магазините в които си пазарувал и "сегментирана торта" с различните магазини, къде и харчил най-много напр. и т.н.
В TBI - вноска без такса до 5000 лв. на каса и два пъти теглене на банкомат по 800 лв./ мес. Бонус в TBI - безплатни междубанкови преводи, обмяна на Евро по фиксинг на БНБ, без месечни такси, безплатно плащане на битови сметки, правиш и следиш депозитите с най-висока лихва в страната.
 В ЦКБ ако си направиш едномесечен пък и повече месечен депозит, внасяш без ограничения на каса, а през приложението си банкираш от него като обикновена сметка. Тези депозити нямат никаква лихва, но пък нямат и месечна такса. Може да довнасяш когато поискаш. А се ползват като разплащателни сметки. Когато теглиш от този депозит, когато е на падеж, теглиш пак без такса от каса.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 08:19 от Seiko7075

# 434
Здравейте, колко би струвало превод към швейцарска банка?
Сумата е 2700 евро, но понеже са извън ЕС не ми дава превод Euro в EIP, а банков превод извън банката.
С ЦКБ онлайн от телефона съм.

Общи условия

Активация на акаунт