Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 692
  • 655
  •   3
Отговори
# 405
А Транскарт още преди 20 години се получаваше в пощата на гише.

# 406
И двете карти - Револют и ТБИ дойдоха с БГ пощи/куриер.
Оставаше да идем до Литва да си вземем картите Revolut....
TBI Bank са друга бира. Не са пример за типичната банка. Може би се опитват да са като Revolut.

Картите ми в ДСК Банк, Райфайзен банк и УниКредит Булбанк съм ги получавал винаги на място и съм ги връщал на място(за какво са им нямам идея, но държаха да им се върнат).

# 407
  • София
УниКредит ми я изпратиха по куриер преди няколко години.
https://www.unicreditbulbank.bg/bg/individualni-klienti/bankovi- … a-karta-do-adres/

# 408
Коя банка искаше IMEI номера на телефона от който плащаш с телефона?

# 409
Някой влиза ли в ДСК Директ?

# 410
Да, но вече не мога през телефона (може би от около месец), а само от компютър. На телефона си инсталирах приложението и оттам следя сметката си (още не ми се е налагало да правя превод).

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 09:32 от Fortuna

# 411
  • In the land of Never Never
Аз имах проблем около Нова година, не получавах СМСите за да потвърдя преводите по интернет, същото и при он-лайн покупка с карта, не ми идва СМС. Писах на моята банкерка, провери в съответния отдел, и ми писа че всичко при тях е наред, пращат ми СМСи. Да пробвам да изтрия СМСите на ДСК, може да са препълнили паметта, и да рестартирам телефона. Направих го, пак не стана, писах отново, съответно тя пак провери и ми каза да вляза в папката Спам на телефона. Даже не знаех, че и в телефона има папка Спам. Е, намерих я и се оказа, че всички СМСи на ДСК с кодовете за плащане, са там. Общо взето, отне доста време, защото беше около празниците.
Сега пак влязох в ДСК директ, и от телефона, и  лаптопа, мога да правя преводи.

# 412
Направих го, пак не стана, писах отново, съответно тя пак провери и ми каза да вляза в папката Спам на телефона. Даже не знаех, че и в телефона има папка Спам. Е, намерих я и се оказа, че всички СМСи на ДСК с кодовете за плащане, са там.

И на мен ми се е случвало с СМС-си за потвърждение от ЦКБ. Отиват в папка СПАМ на СМС-сите.

# 413
Bad Request - Request Too Long

HTTP Error 400. The size of the request headers is too long.

Това ми изписва

# 414
От къде се опитвате да влезете в ДСК Директ?
През браузър на телефона и аз не мога от известно време (нещо подобно ми изписва), а преди можех, дори плащания правех.
Изтеглих ДСК смарт на телефона и мога да наблюдавам сметката, още не ми се е налагало да правя плащания.
От компютъра през Майкрософт ейдж (преди беше internet explorer) влизам и нареждам плащания.
През Мозила мога да наблюдавам сметката, преди не можех да нареждам преводи, не знам дали сега може.

# 415
Ползвам ДСК Директ редовно, на телефона, извършвам преводи без проблем. Не ползвам приложение, влизам през Google Chrome.

# 416
Влизам в приложението ePay и ми излезе съобщение, че специално за мен до 20.01.2025г. мога да взема MasterCard безплатно, иначе е 5лв. Без месечна такса обслужване. Нямам имейл, което е странно, защото можеше да пропусна офертата. Няма съобщение в сайта или фейсбук страницата им, тоест може би наистина не е за всички, но ако някой има мерак, нека каже в EasyPay, че е получил същото съобщение, пък кой знае, може и да му я дадат безплатно.

Ще се възползвам от офертата.

# 417
Здравейте!
Мисля да открия спестовна сметка (лихвата е от 1.5% до 2.25%, в зависимост от периода) в ПроКредит, като с нея върви разплащателна сметка. Единия вариант - Трансакционна разплащателна сметка, е без месечна такса.
Скрит текст:
Сега съм в ОББ, там лихва по спестовен влог няма. Много рядко тегля пари от банкомат, да не кажа изобщо.
Търся мнения от първо лице за ПроКредит.

# 418
Тези проценти са за депозити, не за спестовната им сметка - по нея процента е 0.75
Аз ги ползвах известно време - няма проблеми, всичко става онлайн, картата се доставя по куриер. Като предимство са и безплатните преводи без ограничения.

# 419
  • София
ЧревоУгодник, аз нямам такова съобщение. Вероятно са таргетирали клиенти с определен профил.

Общи условия

Активация на акаунт