Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 425
  • 653
  •   1
Отговори
# 450
Е и аз не съм скоро стъпвал в офис, преди година, година и половина мисля ходих за нещо да питам. Онлайн чета много, за такси, лихви, икономически анализи, прогнози и т.н. С това си "губя" времето Simple Smile.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 09:00 от Seiko7075

# 451
Аз тегля един път месечно по- голяма сума,  основно плащам с карта. Като се понатрупат, прехвърлям  в спестовна компонента.
Планирам покупка на жилище и хич не смятам да прехвърлям някъде пари със или без лихва.
Да, беше хубаво времето , когато в ДСК имаше добра лихва, но мина и това.
Предвид времената, в които живеем, 3-4 лв месечно им ги подарявам да се радват.

# 452
Лихвите в ТБИ не са за подценяване. Тези пари за жилище нали в сметка ги събираш? Аз през годините съм получила доста солидна сума от лихви. Бяха по-високи, наистина, но пак много хора си държаха парите в ДСК. Чиста загуба.

# 453
На ДСК наистина имаше преди години много изгоден вариант - те имаха спестовна компонента дето по едно време лихвата беше много висока, по-висока ми идваше от на депозит, а си разполагаш с парите ако ти потрябват.
Ама... беше то Grinning
Доста години минаха, това няма да се върне. И аз не мисля че ще се върна при тях Grinning

# 454
На ДСК наистина имаше преди години много изгоден вариант - те имаха спестовна компонента дето по едно време лихвата беше много висока, по-висока ми идваше от на депозит, а си разполагаш с парите ако ти потрябват.
Ама... беше то Grinning
Доста години минаха, това няма да се върне. И аз не мисля че ще се върна при тях Grinning
Доколкото си спомням беше 0.1%. При по-голяма сума ставаше малко по-висока, но със сигурност не беше 1%, колкото е при TBI Bank(на същия принцип могат да се теглят/внасят по всяко време)

# 455
Загуба е, но винаги имам едно наум за такива примамливи оферти.
Не ми трябва още едно жилище, но с това обезценяване просто отиват на вятъра. Те като вдигнат данъците, и многото жилища няма да са ОК, но поне с отдаване под наем си на плюс.
Но хубаво е , че има хора, които търсят най- изгодното решение.

# 456
Ама... беше то Grinning
Доколкото си спомням беше 0.1%. При по-голяма сума ставаше малко по-висока, но със сигурност не беше 1%, колкото е при TBI Bank(на същия принцип могат да се теглят/внасят по всяко време)
О не, говоря преди наистина много време, преди да паднат навсякъде лихвените проценти. И изобщо не беше части от процента лихвата им, за някакъв период ми беше по-изгодно една не чак толкова малка сума да я държа в спестовната компонента на сметката си вместо в депозит, смятай Grinning
Иначе в момента и аз съм в TBI, те сега не са много опциите ако искаш някакви лихви да имаш.

# 457
8% никога не са имали ДСК. За разлика от доста други банки - ПИБ, ЦКБ, Тексим, КТБ.

# 458
  • In the land of Never Never
Преди години имаше едно златно правило - по-сигурните банки високи лихви не дават. За това хората си държаха парите в такива. Сега - не знам, но аз от ДСК съм доволна, плащам по-висока такса, но има и някакви бонуси, клиент съм на частно банкиране.

# 459
Била съм клиент на всички споменати. Нито стотинка не са ме завлякли. Еднакво сигурни са, щом имат лиценз от БНБ.

# 460
8% никога не са имали ДСК. За разлика от доста други банки - ПИБ, ЦКБ, Тексим, КТБ.

Ех какъв живот беше за депозантите преди години Simple Smile.

КЛИК - сега виждам, как съм изпуснал Alpha Bank. Имах малко в Юробанк.

# 461
Seiko,  щях да пиша преди дни, че то ЦКБ, TBI и EasyPay са все на един и същ собственик - български при това, да не стане хлъц-хлъц в един момент

# 462
Какъв хлъц ще стане? Би ли пояснила?
КТБ като фалира имаше ли загуби за вложителите? Не. И сега няма да има.

# 463
ЦКБ и TBI нямат нищо общо. Не са с един собственик, нито под една шапка.

# 464
Seiko,  щях да пиша преди дни, че то ЦКБ, TBI и EasyPay са все на един и същ собственик - български при това, да не стане хлъц-хлъц в един момент

Аз основно съм точно в тези трите. Имам и на още няколко места де. EasyPay наистина правя банкирането на ЦКБ. Сметките на EasyPay се водят в ЦКБ. За ТБИ не знам да е българска банка. Някакви скандинавци са. ЦЪК

Какъв хлъц ще стане? Би ли пояснила?
КТБ като фалира имаше ли загуби за вложителите? Не. И сега няма да има.
Deva, та аз от КТБ съм най - доволен. Хълцах само, че не продължиха още. Иначе си ми изплатиха всички пари с високите лихви до лев.

Общи условия

Активация на акаунт