Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 551
  • 790
  •   1
Отговори
# 105
Естествено, че има месечна такса. При мен е 12лв с една дебитна карта.
Но пак казвам, държа да има офис на банката в града и  удобството за мен, че има банкомат, на който мога да внеса пари.
От тук трябваше да почнеш. Пишеш за някакви стотинки, които ти взимат за SMS-и, все едно другото ти е безплатно, а всъщност ти излиза прескъпо.
Разговорът започна за друго. Не е ставало въпрос за месечната такса. Обясних при превод от онлайн банкирането какви са стъпките и таксите.
DeVa, в онлайн банкирането съм си запаметила платежни (за водата, за телефоните и други). Комбинирам няколко платежни и плащам. Получавам смс, който е 0,18лв, но като се разпредели между няколко плащания, излиза изгодно.

Месечната такса е важна част, иначе хората остават с грешно впечатление. Затова държах да изясня как ти е безплатно и плащаш стотинки само за някакви SMS-и. Оказа се много скъпо. Все едно да кажа, че не плащам за вход в дискотека, ама да пропусна, че плащам абонамент от 200лв на месец... Кое му е изгодното?

Пише, че комуналните плащания са безплатни при твоя платен план.

# 106
Извинявам се, ако съм подвела някой.
Мислех, че месечната такса се подразбира, когато става въпрос за банка ДСК, както и за повечето банки.
За съжаление нямам алтернатива (имам някои изисквания към банките, които в моя град само ДСК удовлетворява).
Надявам се, че се изяснихме. ✌️

# 107
Извинявам се, ако съм подвела някой.
Мислех, че месечната такса се подразбира, когато става въпрос за банка ДСК, както и за повечето банки.

Ние сме се събрали тук отбор сметкаджии като гледам. За нас се подразбира 0-ла или отрицателни банкови такси.

# 108
Неща се обсъжда и това. Понякога наистина опциите не са много и "всички са маскари", та преглъщаш и нещо неизгодно за да ти се покрият другите изисквания. В малки населени места наистина няма много от какво да си избираш, в крайна сметка трябва да можеш да си свършиш работата по някакъв начин.
Но пък нека да се казва и вижда, че иначе се намира по някой дето има избор и пак би отишъл в ДСК, а това вече не го разбирам.

# 109
Все си мисля, че има и по-изгоден вариант, дори в ДСК. Тези 12 лв. месечно са страшно висока такса, плюс платежни и смс-си. Тегленето от банкомат може да се минимизира и да се плаща предимно с карта. Битовите сметки през сайт на доставчик са без такса. Ако си направи една карта Револют, ще има 2 тегления месечно. Плюс други удобства.
Просто много хора смятат, че месечните такси са нещо, без което не може. А не е така.

# 110
Нали уж приеха закон, според който, не трябва да има такса за сметка, по която се получава заплатата. Всеки път като ходя до банката и питам, ми казват, че няма все още решение на ръководството и така си карат.

# 111
Историята с безплатната банкова сметка, стана както с тая с безплатните такси за университет. Големи приказки и НИЩО!

# 112
Е не, там беше друга историята. Трябва всяка банка, да има сметка за основни операции, която е единствена за човек, т.е. да няма друга сметка, и да бъде с поносими условия. Сравнявах преди време сметка за основни операции с тези на обикновените сметки в ЦКБ, даже имаше някои операции и по - неизгодни. С малко се различаваше и месечната такса.

"Размерът на приемливите такси за услугите от приложение № 1 се определя от всяка банка в тарифата й за таксите и комисионите, като за всяка от предлаганите услуги той трябва да е по-нисък едновременно от:

средния размер на таксите, събирани от банките в страната от потребители за всяка от услугите в приложение № 1, предоставяни по разплащателни сметки, изчислен за предходната календарна година; и
най-ниския размер на таксите, които съответната банка прилага по тарифа за всяка от съответните услуги, предоставяни по разплащателни сметки."

"Сметка за основни операции се открива в срок до 10 дни от получаването от банката на всички необходими документи за откриването й и след подписването на рамков договор. Банката може да откаже откриването на платежна сметка за основни операции, ако клиентът вече притежава друга платежна сметка за основни операции или притежава повече от една платежна сметка, позволяваща извършването на платежни операции при същата или друга банка на територията на страната."

СМЕТКА ОСНОВНИ ОПЕРАЦИИ

ЦКБ СМЕТКА ОСНОВНИ

ЦКБ ОБИКНОВЕНА СМЕТКА

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 18:38 от Seiko7075

# 113
Чревоугодник на всички банкомати ли можеш да внасяш по сметката си на И карт и Изипей? Имам сметки там но внасям с преводи

# 114
Чревоугодник на всички банкомати ли можеш да внасяш по сметката си на И карт и Изипей? Имам сметки там но внасям с преводи

На EASYPAY банкоматите са показани ТУК. На тях се внася безплатно кеш по сметка в еPay.

# 115
Привет, как става потвърждаването на онлайн плащане с уиз ДСК кард, при условие,че нямам инсталиран ДСК токен?
В самото приложение от телефона като влезна не ме пита за потвърждение.
Опитвам се да купя билет за концерт онлайн, но ми дава грешка.

# 116

На EASYPAY банкоматите са показани ТУК. На тях се внася безплатно кеш по сметка в еPay.
Не е безплатно за суми над 5000лв. на календарен месец.

Привет, как става потвърждаването на онлайн плащане с уиз ДСК кард, при условие,че нямам инсталиран ДСК токен?
В самото приложение от телефона като влезна не ме пита за потвърждение.
Опитвам се да купя билет за концерт онлайн, но ми дава грешка.
Скрит текст:
Виж втория вариант с 3-D парола и PIN. Първо го активирай. Ако нямаш регистриран телефонен номер, ще се наложи да отидеш в офис да го регистрират. https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D1%80%D1%82%D0%B8

# 117

Не е безплатно за суми над 5000лв. на календарен месец.

Е аз далеч не мисля толкова на едро Simple Smile. Не съм и гледал за големите суми таксите.

# 118

Благодаря много. Не знаех

# 119

Благодаря много. Не знаех

Чревеугодника ме поправи - само до 5000 лв. е безплатно внасянето (за деня).

Общи условия

Активация на акаунт