Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 47 353
  • 816
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
По курса на банката.

# 166
ТБИ вече са по фиксинга на БНБ, за евро.

# 167
Аз бих искала да попитам, който е на УниКредит Булбанк да са Ви изпращали по куриер карта, гледам че е дебитна и е Mastercard, но аз не съм пускала заявка за такава. Така или иначе няма да я активирам, но как ще ми изпращат някаква карта по куриер?

# 168
Спират да работят с Visa. Картите при повечето финансови институции се изпращат така, просто с банките сме свикнали да ходим до офис.

# 169
Благодаря! Прочетах в сайта им току що за тази карта има си предимства.

# 170
Аз бих искала да попитам, който е на УниКредит Булбанк да са Ви изпращали по куриер карта, гледам че е дебитна и е Mastercard, но аз не съм пускала заявка за такава. Така или иначе няма да я активирам, но как ще ми изпращат някаква карта по куриер?

Добре е да звъннете на Уникредит и да питате какво става със старата карта, защото и един колега получи такава карта без да го предупреди никой, активира я и след известно време автоматично му блокираха старата Visa, пак без никой да го предупреди..

# 171
Е, активира се новата, реже се и се хвърля, тя като се активира новата - старата спира.

# 172
Е те спират да работят с Виза, а и когато картата е заменена няма никаква логика да остава активна и старата, че да трябва изрично да предупреждават за останалото. Те издават нова точно защото старата ще спре да работи.

Интересно че казвате че ги изпращат с куриер, майка ми е в тази банка и наскоро отишла и чак такива й се скарали защо не е отишла да си вземе новата карта, че я била чакала от сума време.

# 173
  • София

Добре е да звъннете на Уникредит и да питате какво става със старата карта, защото и един колега получи такава карта без да го предупреди никой, активира я и след известно време автоматично му блокираха старата Visa, пак без никой да го предупреди..
В писмото, с което идва картата, пише че с активацията на новата карта старата ще бъде блокирана. Сега, че някой не е прочел цялото писмо, не е проблем на банката.

# 174
То и да не пише, не знам кой и защо очаква че ще му работят и двете карти... На какво отгоре?
Има си начини, издават се две отделни карти към една сметка, май вече всяка банка го има като опция. Но без да е заявено такова нещо от титуляра откъде накъде ще има повече от една активна карта към същата сметка?

# 175
  • Пловдив
Изпращат ги с куриер. На мен ми я изпратиха в рамките на две седмици, след като ме уведомиха по приложението им, че ще трябва да ми я сменят. В писмото пишеше, че след активация на новата карта, да деактивиране старата или ако не го направя това ще стане автоматично след месец. Аз изобщо не знаех, че спират да работят с Виза, научих след като ми пратиха известието.

# 176
А чисто обективно каква е разликата между Visa и Mastercard? Последната ми дебитна карта я получих Visa, без предупреждение за промяната и без някой да ме е питал нещо. Кредитната си остана Mastercard.

# 177
Има няма минимални разлики, които не ни засягат 99% от времето, и двете се приемат навсякъде. Просто издават лиценз на финансовите институции, с който те вече да издават картови схеми, явно са прекратили лиценза.

# 178
Има ли лимит на преводите от онлайн банкирането? Имам обикновена сметка в ОББ. В момента съм в чужбина и ми се налага да направя по-голямо плащане,но пък дебитната карта е с лимит.

# 179
  • волно калдъръмче
От профила с банкирането може да си променяте лимита. При мен в ДСК е така.

Общи условия

Активация на акаунт