Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 611
  • 790
  •   1
Отговори
# 315
ПИБ имат няколко депозита с лихва между 1% и 2,4%, в зависимост от срока. Могат да се откриват в BGN, EUR и USD.
https://www.fibank.bg/bg/chastni-lica/spestjavanija-i-investicii … pestovni-produkti

# 316
ТБИ също имат хубави лихви за депозити.

# 317
DBANK също не са зле. 3 годишен VIP депозит на 2,30% годишна лихва и с възможност за довнасяне.

# 318
В Инвестбанк лихвата също е добра - 1,85% за година. В Прокредит също - 1,80%, но там всичко става само онлайн и е сложно, мисля че госпожата няма да се справи.

# 319
Благодаря ви за коментарите. Като човек,който нищо не разбира всички ми бяха полезни. Някои от посочените банки имат онлайн портфейли или нещо подобно и няма да се справя. Сметка имам в Инвестбанк левова, може би натам ще се насоча. Няколко от посочените банки с висок лихвен процент  дори не съм ги и чувала.

# 320
Има и още по-висока доходност с Иуво Сейв - 7% на година, но това НЕ е депозит, а инвестиция, и платформата не е банка, а работи с P2P кредитиране. И там всичко става онлайн и не е за всеки. За тези, които биха се интересували:
https://iuvo-group.com/bg/save-and-earn-with-iuvosave/

# 321
Здравейте! В Уникредит ми предлагат да си активирам план плюс за 4,44лв месечно. Видях, че има опция за добавяне на дигитална карта, но ми обясниха, че в нея не мога да прехвърлям сума, каквато аз си искам, а разполагам с цялата сума по сметката, което за мен е напълно безсмислено? Това с каква цел е и така ли е наистина? Аз искам да прехвърлям малка сума, с която ще пазарувам от онлайн магазини и няма да се налага да давам данни за основната си, но било невъзможно? Някой с мнение по въпроса 😃

# 322
Благодаря ви за коментарите. Като човек,който нищо не разбира всички ми бяха полезни. Някои от посочените банки имат онлайн портфейли или нещо подобно и няма да се справя. Сметка имам в Инвестбанк левова, може би натам ще се насоча. Няколко от посочените банки с висок лихвен процент  дори не съм ги и чувала.
Това ме накара да онемея.  
Не може ТОЛКОВА да не си наясно с банките.
Гъбаркаш ли се?

Здравейте! В Уникредит ми предлагат да си активирам план плюс за 4,44лв месечно. Видях, че има опция за добавяне на дигитална карта, но ми обясниха, че в нея не мога да прехвърлям сума, каквато аз си искам, а разполагам с цялата сума по сметката, което за мен е напълно безсмислено? Това с каква цел е и така ли е наистина? Аз искам да прехвърлям малка сума, с която ще пазарувам от онлайн магазини и няма да се налага да давам данни за основната си, но било невъзможно? Някой с мнение по въпроса 😃
Това горе-долу същата работа.
Не правиш разлика между дигитална и виртуална карта ли?
Това, което искаш, го предлага само ДСК.

# 323
Точно толкова съм "не в час" по темата. Не съм имала досег с банки, не ми се е налагало, не съм разчитала на услугите им и нищо не разбирам.

# 324

Може би не са много наясно какво точно предлагат.
Цитат от сайта им: "Клиент има възможност да открие до 1 безплатна дигитална разплащателна сметка при наличие на друга в план „Плюс“ и до 5 при наличие на друга активна в план „Макс“ или „Прайвит“
Т.е. би трябвало да може тази дигитална карта да бъде заявена с отделна разплащателна сметка и да прехвърляте към нея необходимата сума от основната разплащателна сметка.
Иначе дигитална и виртуална карта е едно и също, зависи банката как я е кръстила и какво точно предлага.

# 325
Принципно виртуалната карта е дигитална, но и физическата карта може да се дигитализира, като се вкара в Wаllet и с нея може да се плаща с телефон. Затова има известна разлика. Банките предлагат виртуални (Уникредит не ми е ясно какво предлагат и не искам да ми се изяснява).
Дигитализираните в телефона карти имат различни номера от "оригиналите", дадени им от съответния wallet.
Така се получава разликата между виртуална и дигитална.
(Ама го обясних... Grinning)

# 326
Това ме накара да онемея. 
Не може ТОЛКОВА да не си наясно с банките.
Гъбаркаш ли се?

Ами че и аз не съм наясно с всичко. Можеш ли да кажеш за нещо, което не си ползвал, че изведнъж ще станеш експерт и ще го ползваш от ден първи. Чак пък онемяване...
Аз например нямам и смартфон, а Нокия с фенерче и копчета, точно защото не искам да се напрягам да мисля кое, какво, колко и да се уча тепърва на излишно сложни неща, които няма да ми подобрят сегашния живот. Въпрос на възраст може би. За приложения на банки и дума не може да става въпрос. Какъв е проблемът? Жената търси вариант и без банкиране или приложение за вложение.

# 327
Аз съм изумена колко млади хора не желаят да имат онлайн банкиране, предпочитат да си плащат всички неща с пари в брой.
И аз съм на възраст, но ползвам банкиране от 15+ години. Не е оправдание възрастта. Други са причините.

# 328
  • Sofia

Проблемът е за теб, не за нас.

# 329
Наистина недоумявам, Seiko7075.
За мен съвременния дигитален свят е толкова естествен, че дори не се замислям.
Намирам за нормално 70+ годишни хора, живеещи в дълбоката провинция да не са част от него.
Но в работоспособна възраст да бягаш и да те е страх от елементарни дигитални процеси, да нямаш онлайн банкиране, да предпочиташ пари в брой, да не следиш какво се случва с парите ти в банката... и други такива елементарни неща... все едно да живееш в миналия век.
Да, но живеем тук и сега.

А ти като си off, как така имаш приложението на ТBI и следиш какво се случва там? Къде го имаш? На "Нокиа с фенерчето" ли? Нещо си противоречиш

Общи условия

Активация на акаунт