Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 46 242
  • 785
  •   1
Отговори
# 375
Днес чакахме 50 мин.в пощенска, за да бъдем обслужени. Две служителки едвам смогваха, но самата банка е просто ужасна. Цяла седмица ни мотаха, защото не искат да си изтеглим парите от банката...

# 376
Да се отбележа:
Вчера лично ми се обадиха от ОББ, за да ми извинят за случката, за която подадох оплакването си. Жената няколко пъти повтори " извиняваме се, ще направим всичко възможно това да не се повтаря" изпратиха ми и имейл.

Радвам се, че поне бях забелязана. Дано се " стегнат".

# 377
Стандартен отговор при оплакване.
Няма какво да направят, освен да наемат още служители, а тенденцията е да се орязват позиции и да се затварят офиси.

# 378
Мда, то кого да стегнат като точно ръководството е натоварило тази служителка с толкова различни дейности в едно и също време. Но на клиента няма как да кажат Ами тъй ще е то вече!, там трябва да са любезни...
Че е тъпо много - тъпо е. Но и че е вярно - вярно си е.
И е така навсякъде, то не е и да им теглиш една като не струва обслужването и да отидеш в друга банка.

# 379
Решението е лесно. Избягвайте да ползвате офиси. Така ще е занапред, навсякъде искат с минимум хора да се върши максимален обем работа.

# 380
Това и правим, просто не винаги има как да се избегне.

# 381
Когато аз работех това (преди десетина години) ситуацията не беше такава, но сега наистина - именно заради дигиталиацията в клоновете са останали по 2-3 човека основно. В този сезон един да е болен, друг да е в обедна, едни 30 мин. (най-натоварените, защото всички искаме да свършим нещо в обедната почивка) се покриват от един човек, който е и каса, и обслужване, и кредитиране. Честно казано за мен това беше най-ужасният период, жесток гърч за нищо, яли сме за по 5-10 минути макс., набързо и отново на бюрото. Просто ги разбирам в случая, това е.

И така да е, но в случая с ОББ не е като да изглеждат разбързани (не казвам, че са бавни, а че не си дават зор).

# 382
Те и да тичат през глава из клона пак не изглежда добре, от това пак ще се оплаче някой Grinning Вършат си каквото им е наредено, особено тези които работят и на каса обикновено са на най-ниското стъпало и толкова им и плащат...
Истината е че банките все по-малко държат и им пука за обслужването на клиенти в клоновете, ако има как изобщо да не ходят да ги занимават клиенти ще им е най-добре. Само парите да си поверяват по някакъв начин на тях и да си плащат каквито такси има, те друго не търсят. Е, това няма как да го заявят направо в очите на клиента, та се извиняват да замажат очи. Така е прието.

# 383
Наскоро като бях в Уникредит и на мен ми направи впечатление че работят 3-ма човека на кръст и бях просто в шок. А, иначе имат хора да позвъняват по телефона и да те зарибяват за потребителски кредити и като откажеш веднъж, след седмица пак да позвънят да питат дали си размислил.

# 384
  • София
Обажданията се извършват най-вече от външни фирми, колцентрове.

# 385
Еми оставам си с надеждите ...

# 386
Колко да е разбързан един човек, когато върши работа за трима? Аз лично на работа се концентрирам, предполагам всички тук и дали ще ви е ок шефа да ви каже - "Абе не ти плащам за трима, ама бързай повечко, за да вършиш работата на всички и клиентите да са доволни". Не мисля. Проблемът не е на служителя и аз ако съм на негово място бих постъпила по същия начин. Да си подаде оплакване и евентуално да наемат хора, но това не е частен бизнес да си хвърлиш здравето за хиляда лева, за да са доволни клиентите. Мерси - вършиш си работата, за която ти плащат.

# 387
Мда, то особено като работиш с пари и с документи пък хептен не е добра идея да бързаш и да се юркаш. Доказано не работи добре.
А и отново - защо да го правиш? Те това за което са наети си го вършат. Не са техните приоритети това което дразни клиентите, а на ръководството им приоритетите.

# 388
  • In the land of Never Never
Ми то в банките е като навсякъде, има по малко от всичко, има и непрофесионализъм, на други не им се работи, ден да мине друг да дойде, а има и такива, които гледат някаква дребна далавера да направят. Има и добри професионалисти, но те растат в кариерата и обикновено не се занимават с гражданите. Писах как ме изпързаляха в алианц с нередовна банкнота, леко оцветена, от 100 долара, която в чейнджа не я взеха. Обмених я впоследствие в друг чейндж, все пак.
В две банки съм имала частно банкиране, там са добри, и получаваш съвет и обслужване, но все пак не за всичко, понякога трябва да отидеш и на гише.
Но и в частното банкиране се опитаха да ме преметнат, но беше доста отдавна. Не моята банкерка, а някаква друга, лятото като моята е била в отпуск, ми казаха, че съм преместена към друга, която се опита да ме убеди да инвестирам във фондове. Бях инвестирала преди това доста пари, и отказах, но беше много напориста.
Впоследствие установих, че нищо такова не е имало, тази е излизала в пенсия, и вероятно, ако инвестирам, тя е щяла да получи някакви бонуси, мисля си че е така. Може би имат някакъв доход през цялото време на моята инвестиция, иначе нямам обяснение, защо е бил този интерес и целия замисъл.
Мен ме отврати този натиск, и минах към друга банка, там оставих само една сметка за комунални плащания. Веднъж отидох в клона на каса, имах някакъв проблем, и ми казаха, че мога да питам частната си банкерка, и ми казаха пак името на старата. Викам им, не е вече тя, те я смениха с друга, която се е пенсионирала, но казаха, че нямало нищо такова. Така разбрах, че е било нагласено.
Инвестициите, които първоначално направих във фондове, се оказаха наистина добри, изтеглих си парите обаче чак след десет години, това беше препоръката на моята банкерка. Фондовете бяха Пайъниър. Нищо не разбирам от тези неща, тя ми помогна да направим портфейл от акции с различна доходност, за да е по-сигурно, защото по принцип по печалившите са обикновено по-рискови.
Какво получават брокерите от банката, като ти продават от тези фондове, така и не разбрах. По условията на фонда, плащах 50 долара на всеки 1000 долара вложения, като първоначална вноска,  повече нищо.

# 389
Това и правим, просто не винаги има как да се избегне.
Коя точно услуга не може да се избегне?
Лично не съм влизала в клон на банка поне 7-8г, всичко онлайн се случва - депозити, кредити, въпроси, отговори...
Фирмено също, оперира се с милиони, никой от колегите не ходи в банка по никакъв повод (общо работим с 6 различни банки).. при все, че даже няма клон в града на повечето. Две банки са чуждестранни. Там как се ходи в клон....

Общи условия

Активация на акаунт