Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 401
  • 653
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Потвърждавам и аз, че не е нужно да е активиран шопинг лимитът, за да се влезе в Шопинг секцията на ТБИ. При мен не е и си разглеждам секциите без проблем На всяка стъпка Ви приканват за активация, но не е задължителна.

# 511
Благодаря  много, просто ме беше страх да натисна "продължи ". Joy Сега го натиснах  и видях, че не е нужно да се активира. Когато кликна на даден магазин виждам, че пише до 0,5% ( примерно)награда. Винаги ли връща някакъв кешбек  или е на лотариен  принцип? Simple Smile

# 512
Благодаря  много, просто ме беше страх да натисна "продължи ". Joy Сега го натиснах  и видях, че не е нужно да се активира. Когато кликна на даден магазин виждам, че пише до 0,5% ( примерно)награда. Винаги ли връща някакъв кешбек  или е на лотариен  принцип? Simple Smile
То си пише на кои дават кешбек.

# 513
Благодаря, ориентирах  се. Simple Smile Странно ми беше, че пише "до еди колко си". Явно е различен процента за различните категории продукти от дадения сайт. Simple Smile

# 514
Може да пазарувате през Cashway, всякаква карта, също има кеш бек за много магазини.

# 515
Да, но там нали има изискване продуктът да не бъде с намаление, промоция или код за отстъпка и то малко се обезсмисля. Simple Smile

# 516
  • на последния етаж
Най-добрия кешбек на КК е в Пощенска банка.
Защо смятате така?
Кешбекът от всяка една покупка е отделно. При мен е 0.75% от изхарчената сума и се изплаща веднъж на всеки шест месеца.
На коя банка е кредитната карта ?

ПИБ.
При мен е 0.5%. От лимита ли зависи?

# 517
@Лита, не зависи от лимита, а от вида на картата - стандартна, златна, платинум и т.н..

# 518
Най-добрия кешбек на КК е в Пощенска банка.
Беше, но преди три-четири години. В ПИБ е по-добър, за други банки не знам.

# 519
  • Козлодуй
Приложението на Алианц банк търси ли се в магазина и какви изисквания има към телефона?

# 520
Приложението на Алианц банк търси ли се в магазина и какви изисквания има към телефона?
Не знам какво означава да се търси в магазина, но го има в Google Play и Apple Store. За Android мин. Android 5. Други изисквания няма.

# 521
По отношение на кешбека е много важно да се огледа продуктът като цяло, не само % кешбек. Често има уловки:
1. Лимит - повечето карти имат устновен годишен макс лимит (например 250 лв) и вие дори да превъртите през картата 100 000 лева на година (пожелавам!), пак няма да възстановите повече от лимита.
2. Висока месечна такса, задължителна застраховка - дори при 1% кешбек и кешбек лимит 500 лв (при някои много премиум карти на Пощенска май има, не се предлагат стандарно, само на ВИП), годишната такса може да е около 200 лв, така че дори и да превъртите 50 000 лв, за да вземете обратно 500, ще платите и 200 такса и 200 застраховка, ако хванете и някоя лихва...

Не подценявайте и точковите програми с карти - например ФиБанк имат много хубава с емаг, от която взимате по 10% кешбек за покупки мода, например. Или пък чудесните намаления на ДСК с Уиз Еър или на ЦКБ с България Еър. Конкретно тези две карти имам и съм доволна (впрочем ЦКБ имат форми на кешбек и с А1, Лукоил и други подобни, понякога пък ми правят отстъпка в Хиполенд и други).

# 522
Относно високата месечна/годишна такса - вече трета година не ми се удържа такава, защото банката (ФиБанк) има програма, при която ако достигнеш определен годишен оборот на картата, таксата отпада. Така кешбекът си влиза нето по картата, макар и само 500 лева на година.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 20:09 от Тутанкамон

# 523
Не знам дали е коментирано, но в БАКБ има една разплащателна Чиста сметка,  която е без месечни такси и без такси за теглене на суми от всички банкомати в страната. Единствено условие е месечно да постъпват по сметката минимум 500 лв /превод на РЗ, пенсия, наем или да се внасят през банкомат./ За последното таксата е 0,30 лв

# 524
В ТБИ всички сметки са без такса. Без условия. Само за Неон се иска да имаш приложение. Две тегления май са безплатни, аз по принцип не тегля.

Общи условия

Активация на акаунт