Въпроси за банки и банкови такси - 2

• 38 445
  • 653
  •   1
Отговори
# 525
Кажете как се внасят пари от спестовна в разплащателна сметка? А не обратното. Това за ДСК. В ДСК Директ има следните опции- Спестяване- Зареди спестовна компонента и две опции Изтегли и Спести. Това не е ли да вложиш от разплащателната в спестовната?

Някой запознат нека даде подробно обяснение как се прави

ДСК имат видео но то е за движение от Разплащателна към Спестовна компонента

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 10:31 от dsfds

# 526
Кажете как се внасят пари от спестовна в разплащателна сметка? А не обратното. Това за ДСК. В ДСК Директ има следните опции- Спестяване- Зареди спестовна компонента и две опции Изтегли и Спести. Това не е ли да вложиш от разплащателната в спестовната?

Изтегли означава премести от Спестовна компонента в Разплащателна сметка.

# 527
Опция ИЗТЕГЛИ е от Спестовна компонента в Разплащателна сметка.

A бутон СПЕСТИ сигурно означава премести от Разплащателна в Спестовна компонента

Изключителни благодарности affleck. Това исках да разбера, а в нета никъде не е обяснено точно как се прави

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 10:15 от dsfds

# 528

Изтегли означава премести от Спестовна компонента в Разплащателна сметка.

Тук има видео по въпроса: https://youtu.be/pxd7SLjPfgI

# 529
Истина ли е, че ТБИ си промениха лихвения % за 36 месеца за броени дни? Почти съм сигурна, че като гледах, беше 3 %.

# 530
Всички % са намалени, виж предните коментари.
Налични депозити са при старите условия.
Новите - с новите лихви.
Нормално е.

# 531
Ъ, малко разочароващо за нови клиенти... Другите % май бяха същите, но 3 % изчезна за броени дни, и то без някакви обявления. Вярно, че още не съм клиент, та да ме уведомят лично, но така ли на тъмно и на шушу мушу действат банките с лихвените си проценти? Инвест май направиха бещо подобно преди години. Разочароващо. Че те може всеки момент да си ги сринат до нула. Някакво обяснение поне, БНБ, евро, инфлация, това-онова...?

# 532
Не е на тъмно. Процентите варират според лихвения процент на БНБ. Винаги е било така, със всички банки. Все едно аз да се сърдя, че вдигнаха лихвите, а моите депозити са на по-ниски проценти. Затова са договорите.
Вие за пръв път ли ще правите депозит?

#БГМлоялнапрограма

# 533
Банките обикновено имат секция, в която обявяват предстоящите промени.
Друг е въпросът, че човек не може денонощно да следи обявленията.

#БГМлоялнапрограма

# 534
Може в сайта на Моите пари да следи всички банки.
И на мен Инвестбанк не ми изпратиха уведомление, че по моя депозит лихвата е станала 0. Ами да съм следила, в мой интерес е.

# 535
За нови такси обикновено разбирам, когато ги видя в извлечението.
Достъпна е информацията, с два клика на мишката, ама никой не ми е крив, че не следя тарифата всеки ден.
#БГМлоялнапрограма

# 536
Работя вече в трета банка  и не знам за уведомяване на клиентите за лихвените %. Има тарифи в сайтовете на банките.

# 537
Аз съм клиент на 15+ банки, потвърждавам, че банките не уведомяват за промени в лихвения процент. Това не е кредит.

# 538
Никога не съм чувал за уведомяване за промени в лихвените проценти. Аз си ги следя поне 3-4 пъти месечно в банките, които ме интересуват. ЦКБ имат когато се очаква промяна на тарифата но не и за лихви, но лично не уведомяват. Пише, че се счита че си си го видял и приел, толкова.

ЦКБ

Някога преди 20 години, млад невежа с банковите отношения, имах депозит нелоши проценти в ОББ, но кой да разбира. Изтекъл преди няколко години, и депозита преминал на 0,1% - някакъв с най-лоши условия. Трябвало да се преподновява, но никой не ми беше казал. Не знам дали искам да съм млад и глупав, или стар и уж по - умен. Май първото.

# 539
Аз като цяло го разбирам: щом всички така правят, никой няма да поддържа различно ниво. Но някак новинарската част на сайта не е такава, че да се ориентираш в промените. По спомен в чужбинската ми банка това беше по-добре организирано. Щом винаги, излизайки от онлайн банкирането, се зачитах в статийките и гласувах в анкетите, хората да го направили достъпно и лесно. Но пък нашите банки си имат други предимства. По-скоро сега получих усещането, че трябва да държа изкъсо въпросната банка. Не е нужно нещо по-специално, а просто една новинка със заглавие примерно: От 1 март промяна на лихвите по депозитите. Нищо няма да им стане да го отразят, дори клиентите може да оценят желанието за информиране. В крайна сметка, всеки рано или късно ще влезе и ще прочете, така че не става дума и за криене. Не харесвам да е тихомълком. От друга страна, явно TBI имат увеличение по депозитите и новите клиенти, за сметка на отпуснатите кредити и това е един очакван инструмент за финансовата стабилност на банката. Разбирам ги.

Общи условия

Активация на акаунт