Да си разтълкуваме съня - 13

• 13 023
  • 311
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте,
Имах много "дълъг", детайлен и реалистичен сън - чудя се дали някой може да ми го разтълкува в цялост? В интернет намирам само по части от него, които си противоречат, но в цялост не мога да разбера какво означава и как да го тълкувам. Ще съм благодарна за отговор.

Сънувам, че съм "във връзка" с по-възрастен мъж, някакъв голям бизнесмен, който има изключително голям и реномиран ресторант на няколко етажа с невероятни външни тераси, бели покривки и т.н. Дъщеря ми също се появява там, като не можах да разбера дали е дъщеря на истинския ми мъж, с когото очевидно в съня съм разделена или е на този богаташ, но се върти покрай мен. Аз съм супер ентусиазирана в тези отношения и то не толкова защото съм влюбена, а защото намирам бизнеса му като нещо, в което да влагам любов и труд, сякаш е мое собствено. И така, ставам сервитьорка в този ресторант, търча като хеликоптер, сервирам, усмихвам се. Обаче останалият персонал не харесват гадния си шеф, но не харесват и мен, искат да ме компрометират по някакъв начин, не ми помагат, правят ми сечено. В някакъв момент се появява истинският ми мъж, в който аз веднага се влюбвам. Казвам на бизнесмена, че бих искала да преустановим отношенията си, след което започва кошмарът и екшънът  - той ме заплашва, че ще ни убие ("теб, дъщеря ти и любовника ти"), аз първоначално мисля, че блъфира, защото всички го мразят, но очевидно си има хора за всичко, защото започват да ни преследват. Тичаме тримата по някакви тесни улички, бягаме, като някак всичко става много сиво, сумрачно, стигаме го някаква опашка от хора, които чакат да хванат влак, пристига влак, който обаче е товарен, като онези конвои, които карат евреи през ВСВ. Хората на опашката лека полека започват да отстъпват настрани, не искат да се качват (то е по избор), но някаква жена, като разпоредителка обяснява на висок глас, че отиваме не в газови камери, а на работа в лимонени плантации. Само ние тримата оставаме на опашката и аз казвам на мъжа ми "нещата са 50/50, или ще ни убият, или ще ни накарат да работим, ако останем 100% ще ни намерят и убият" и така взехме решение, хванахме се тримата за ръце и се качихме. И се събудих.

# 271
Вървим с бившия ми приятел през някакви пясъчни дюни, държим се здраво за ръце и сме щастливи и хармонични. И той ми казва: някой ден всичко ще зарежа заради теб. И аз му казвам: побързай докато съм още необвързана! Не съм го виждала от повече от 30 години и не поддържам никаква връзка с него, да уточня.

# 272
Е вече ми е много интересен твоя бивш, Фрау Дана. Трябва да откриеш какво символизира той (защото ми се струва, че няма нищо общо с реалния човек, а по някакъв начин личността му се е “втъкала” в нещо важно и основно в живота ти/ примерно любов или раздяла или отчуждаване, абе нещо конкретно като преживяване е свързано с него, но не преживяване в смисъл на преживяно, а да кажем, някакъв сорт житейска ситуация или чувство)

Той същия ли е с червените цветя? Имаш ли представа от тогава с какво е вероятно да го свързваш? Ако имаш приятел терапевт/ или просто ходиш на терапевт, той ще помогне.

П.с. помага и ако седнеш и “разкажеш” за него, но без изобщо да анализираш. Можеш да се запишеш на аудио, просто разказ за него, без никакво замисляне какво ли що ли (или на лист хартия). Когато приключиш, тогава можеш да прочетеш/чуеш разказа си като страничен наблюдател и да видиш какво доминира там, какво подсказва тоя човек, като символ.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 23:02 от .Hazel.

# 273
Hazel, интересна гледна точка ми даваш. Благодаря. Същият е от съня с червените рози. Трябва да означава нещо, защото често го сънувам. Ще пробвам да си пиша без да разсъждавам. Странно. В реалния живот никога не се сещам за него.

# 274
Преди няколко дни сънувах нещо и все още не забравям съня.
Сънят беше, че на единия крак , цялото стъпало на кокалчетата имаше рани с корички и аз като го натиснах, започна да излиза много гной, дори се отлепяха и аз започнах да ги махам и чистя коричките и гнойта, за да остане здравото място на крака ми, като кожата ми беше много бледо хубаво розово под цялата тази гнус.

Какво означава?

# 275
Здравейте! Сънувах, че непознат мъж ни гони и единствения път за бягство беше през гробището, тичахме, но не си спомням дали видях в съня си гробове. Също така се събудих преди всички да сме излезнали, мъжа ми остана някъде там. Знаете ли как да го тълкувам този сън?

# 276
Здравейте! Сънувах как съм отишла да си изпържа бухтичките у приятелка, живееща със семейството си. Бяхме у кухнята, всеки си правеше нещата. Те имаха гости около 15-20човека. Аз дори не успях набързо да си мина бухтичките и да заминавам. Майка и трябваше да излиза, а тя оставаше сама в кухнята, защото готвеше за тези гости. Имаше 2 помагача, но те след излизането на майката отидоха при гостите и не и помогнаха. Реших да го сторя аз, нарязах маруля /даже старателно ми обясни колко големи да са парчетата/ и бяхме готови /аз с бухтите, тя с кюфтетата/. Отидохме при гостите, забавляваха се, бяха на групи и говореха нещо. Майка и се върна; исках да си ходя, но започна ужасен дъжд и ми казаха са остана още малко. След около 5мин спря и аз вече почнах да се готвя. Майка и ме извика заедно с нея, каза да легна и ми направи нещо като татус на ухото, до обецата, пита ме дали ме е заболяло; казах не. И тя почна да се чуди защо. Имаше предложение, че е може би защото нося стоманени бижута. Притесни се малко. Така и не видях какво е направила на ухото. Събудих се. Освен това като отидохме при гостите вътрешността на къщата беше ужасна, земята беше мръсна, даже нямаше под като плочи и тн, а директно земя. След дъжда стана кал. Какво означава този сън?

# 277
  • Поморие
Здравейте!
Искам да споделя с вас сънищата си от последните две нощи. Бяха изпълнени с прекрасни чувства и емоции. Сънувах, че имам син. Първата нощ го бях гушнала и го стисках силно….толкова много го обичах…двамата разговаряхме и се разбирахме отлично, но не помня лицето му. А, във втората сънувах, че го раждам и го гледам в очите, видях и пъпната връв,  но не зная дали беше прерязана или не. Как тълкувате двата съня? Мислите ли, че има вероятност сънищата ми да се сбъднат и действително да имам син?
Да, възможно е сънят да се сбъдне, дори и след 5-6-10 години, когато даже едва ли ще се сещате за него. Аз бях на около 20 когато сънувах бебе (в съня не знаех дали беше момче или момиче), което лежеше на леглото до мен и викаше "мама, мама". Нямаше тогава никакви изгледи в личния ми живот за сериозен партньор и деца, но вътрешно имах вече желание за дете.
Пет години по-късно вече бях омъжена и се роди синът ми, който много приличаше на бебето от тогавашния ми сън (светлокожо, с кръгло лице и много малко коса) и в началните месеци често повтаряше "мама".
Товя ме кара да мисля, че там някъде в пространството сякаш всичко вече ни е предопределено.

# 278
Не можах да разбера що за сън сънувах и сега точно се събудих от него.

Сънувах, че съм на сватба и ще се женят мъж и жена, като интересното е, че абсолютно никого не познавам там, дори и младоженците, но все пак съм гост на тази сватба. На една маса съм с младоженеца обаче, те не са двамата с кумовете на отделна маса, както е традиционно по сватбите, което е странно. Представете си дълги няколко пейки, така бяхме насядали гостите. Младоженеца обаче през цялото време ме гледа, не сваля очи от мен, закача ме, пипа ме, докосва ме, навежда се към мен и всякакви такива жестове, докато аз деликатно отхвърлям всяко внимание, защото все пак не е редно. Булката забелязва и много се изнервя, моли ме да излезем за малко. Излязохме с нея и тя почна да обяснява, че не знае за мен, но на нея й е било трудно да си намери мъж, тъй като почти никой не я забелязвал и харесвал, съответно ме моли да не й крада мъжа и да не правя мръсно. Аз обяснявах, че аз вина нямам, че имам същия проблем като нея с мъжете и затова съм сама, че я разбирам, че нямам никакъв интерес към мъжа й, желая й цялото щастие. Обяснявам й, че мъжа й показва неприемливо държание както към нея, така и към мен. Тя се успокои. Влезнахме обратно при другите и видяхме, че хората реват и се черпят с траурни бонбони, оказва се, че бащата умрял (не разбрах обаче дали от страна на булката или на младоженеца, но май на втория). Хапнах и казах Бог да прости. Булката започна всякакви представления - да пее, да танцува, да се преоблича, беше много красиво. Мъжа обаче започна още повече да се опитва да ми привлече вниманието и станахме да ръкопляскаме на булката  и нещо ми стана на врата, заболя ме сякаш и седнах рязко като се хванах за врата си. И той го видя, целуна ми врата, после челото и ме попита загрижено дали съм добре. При което разбрах, че явно искам този мъж, защото усетих ток по тялото и пеперуди в стомаха, настръхнах цялата. Попитах го дали може да му кажа нещо на ухото и той го подаде. Казах му “ти не я обичаш, дори не знам защо ще се жениш за нея, но те умолявам, не се омъжвай за нея, бъде мой”. Той ме погледна, усмихна се и каза “добре, ще го направя” - намигна ми и изпи глътка от чашата си с алкохол.

Събудих се. Дори ми е трудно да приема този сън, в реалния живот нито бих отишла на непознато място с непознати хора и то сама, нито бих позволила някой да ме пипа и закача особено чужд мъж и да е толкова нахален и настоятелен, даже щях да се преместя или да се оплача от него, нито пък бих откраднала зает мъж!!!
Има послание този сън, но не знам какво е, защото съм силно възмутена от себе си и своите действия в този сън!!!!
  Според мен сънят ти изважда наяве скритите ти копнежи,може би и реална случка от миналото.Това е хубавото на сънищата,че там не служим на морални норми ,а можем да бъдем себе си.Сънят показва според мен хищнически инстинкти и сексуални желания.

# 279
Преди няколко дни сънувах нещо и все още не забравям съня.
Сънят беше, че на единия крак , цялото стъпало на кокалчетата имаше рани с корички и аз като го натиснах, започна да излиза много гной, дори се отлепяха и аз започнах да ги махам и чистя коричките и гнойта, за да остане здравото място на крака ми, като кожата ми беше много бледо хубаво розово под цялата тази гнус.

Какво означава?

Сънят мисля, че излезе наяве. Днес паднах на стълбище и си обелих кожата на единия крак.🫠

# 280
Сънувах,че сме на маса с бившия и неговите роднини и някой вдигна наздравица.Аз имах чаша с малко червено вино,почти празна искаха  да ми налеят аз отказах за една наздравица беше достатъчна.Не бях очарована,че ще дам наздравица на бившия....а той ме гледаше нагло и усмихнато....След това не помня какво стана...

# 281
Здравейте , вчера сънувах положителен тест за бременност, който не беше мой, намерих го в една кутия в чужда къща и имаше една много възрастна баба, която се люлееше на един люлеещ се стол и гледаше в една точка

# 282
Сънувах починалата си баба да ме хваща за лицето и да ме целува ...... много целувки и аз се опитвам да се отдръпна.След което се събудих.Четох, че е на промяна, но и на нещо лошо...на някого случвало ли му се е .....

# 283
Сънувах, че баба ми, която е покойник си дойде и се оказа бременна в осмия месец! А най - странното , което каза е, че сме 2001 година!!!!
Бях в шок…
Какво означава сега това.. никъде в съновник не пише починал да е бременен какво означава.

# 284
Здравейте, наскоро сънувах починалият си вуйчо на когото съм кръстен, той е починал 9 години предди моето раждане, и затова не го помня. Та ето какво сънувах:
Карам един Москвич по магистралата, и се возя, а в следващата секунда спирам колата и излизам през пасажерската врата и виждам как вуйчо ми излиза през шофьорската врата и изглежда много ядосан. Лицето му е изкривено в ужасна гримаса и аз го питам "Вуйчо добре ли си?", той не ми отговори, и го видях как изтича през пътното платно, и се изгуби. Аз го извиках и го попитах " Вуйчо къде си ? а той ми отговори" Тук съм , тук съм" и се изгуби.
Какво според вас е искал да ми каже?

Общи условия

Активация на акаунт