Робот за почистване на прозорци-малкият голям помощник -тема 2

• 26 515
  • 270
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Първо само на сухо, много внимавам да не изпусна изключването на спрея.

В контейнера слагам.

Ако има наакано от гларуси, гълъби пръскам на мястото и ръчно колкото мога, ако мога до стигна, обирам със пособията за ръчно чистене. Иначе роботчето като мине на сухо обира, но понякога са доста големи и засъхнали и остават разни точки. Има и функция да търка определено място, ей тогава вече може да пръсна малко препарат на стъклото където са остатъците, когато е на режим спрей, но като цяло не се налага допълнително пръскане, по изключение само,  защото по тази процедура -първо сухо после мокро всичко се изчиства. Може би първия път, когато бяха по-силно замърсени си играх повече и го връщах и пръсках.

Но пък ако няма контейнер робота тогава трябва да се пръска, няма друг начин.

# 151
Аз върнах Хобот С6, не ми хареса как работи. Но това не означава, че се отказвам изцяло от робот за прозорци. Моля, споделете вашите модели. Предпочитам от квадратните, но от кой реално сте доволни?

# 152
  • София
Аз използвам пяна за прозорци от Лидл.

# 153
Моля, споделете вашите модели... от кой реално сте доволни?
За пръв път попадам в темата и видях въпроса ви. Аз съм доволна от робота Aquamenti.
Скрит текст:
Майка ми го беше взела, когато фирмата производител са идвали в града ни. Каза ми: "Купих си робот за прозорци и много хубаво чисти. Вземи го да си очистиш терасата в апартамента." Подходих скептично, но и не обичам да чистя прозорци. Веднъж годишно го правя и то с нежелание. С препарат за прозорци Медикс и обикновена кърпа. От вътрешната страна се справям, но от външната ми е зор.
Та пускам аз робота, на остъклената тераса на 4 ет., натискам копчето за програма на дистанционното и чакам. Преди това съм напръскала препарат на прозорците. Започна да чисти робота и гледам, че наистина прозорците стават чисти след него Grinning Свърши програмата след 15мин и той изписка да го махам от прозореца Grinning Сложих го от външната страна - и там очисти. Доволна останах, като се има в предвид, че само натисках копче и пръсках с препарат.
Минуса на роботите е, че не могат да достигнат ъгълчетата от всички страни на прозореца, но мен това не ме притеснява и не му отдавам значение. Също, ако се трият прозорците на слънце, малко или много се виждат после едни кръгове, които робота е оставил, но това е само ако се гледа на слънце. Винаги може да се пусне и още веднъж на същото място да мине. Има разлика определено от преди робота и след това и резултатът напълно ме удовлетворява. Не искам да имам прозорци, толкова перфектни, че все едно нямам Grinning
Най-интересното е, че взех робота да почисти прозорците и в офиса. Шефката ми остана много впечатлена и купих един робот от Олх за офиса. Шефката и тя си изчисти нейните прозорци. Много доволна остана и на всеки се хвали с придобивката Simple Smile
Цената на робота е към 1000лв., но в Олх го намерих за 300лв.

# 154
  • София /Абсурдистан
Моля за мнение за Hobot 298 или някой модел на XIAOMI.
Искам да поръчам за подарък на синът ми за новото му жилище и ми се иска да направя правилен избор. Трябва да може да чисти стъкларии и без рамка, а в случая има голяма тераса със стъклени прегради, които нямат рамки като на прозорец, само сткло е. Иначе за прозорците е ясно. Лично аз имам на XIAOMI w66 в къщи и съм много доволна, но пък прозорците са ми с рамки. Моля да ми помогнете със съвет.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 11:34 от The Iron Lady

# 155
  • Пловдив
Имам W66 и тераса с безпрофилно остъклените. Когато прозорците са затворени, при силиконовото уплътнение, което е между отделните крила, роботът понякога губи вакуум (така и се преби единствения път, в който се случи).
Сега като го пускам там, отварям крилата и го пускам отделно на всяко - де факти няма рамка стъклото - справя си с отлично!
Скрит текст:
Ето тук, една снимка на терасата от времето на ремонта - виждат се стъклата как са

# 156
  • София /Абсурдистан
Спрях се на Сяоми все пак, препоръчаха ми този https://www.ozone.bg/product/hutt-a1-window-cleaning-robot/?utm_ … n=pazaruvaj-games
Имал сензор за липса на рамка. Само не знам ако го поръчам от Озон, дали ако има проблем, може да се върне или обслужва гаранционно, или да избера да го купя от тук  https://robosector.eu/xiaomi-hutt-a1-robot-za-prozorci защото имат и сервиз, малко по-скъпо е, незначително.
И аз имам W66, никакви проблеми с него, не се е трепал никога. Обаче аз нямам тераса със стъклени парапети като при синковеца. Да не вземе това чудо да се хвърли от 9-я етаж.
А W66 вече не се произвеждат и затова ми препоръчаха този. HUTT W8 Smart вече също се спира от производство, казаха, а пък 9-ката е много голяма и не е нужно толкова голям робот.

# 157
  • Пловдив
Чак пък да не се произвежда Rolling Eyes Да не го внасят - съгласна съм, но в китайските сайтове си се продава.
Няма проблем модела с липсата на рамка - изпробвано многократно.

# 158
Бих предпочела Озон заради гаранцията точно.
Другия сайт не ми е надежден откъм гаранц.обслужване.

Всяка стока има 2г гаранция по закон.

Някои търговци обаче те въртят при рекламация.
Озан не вярвам да го направи!
Виж за другия...да.

# 159
W66 може ли да измие банята ако плочките не са догоре?

# 160
  • Пловдив
Може Simple Smile
И с релефни плочки се справя (сигурно зависи и от релефа, но с моите проблеми няма)

# 161
Спрях се на Сяоми все пак, препоръчаха ми този https://www.ozone.bg/product/hutt-a1-window-cleaning-robot/?utm_ … n=pazaruvaj-games
Имал сензор за липса на рамка. Само не знам ако го поръчам от Озон, дали ако има проблем, може да се върне или обслужва гаранционно, или да избера да го купя от тук  https://robosector.eu/xiaomi-hutt-a1-robot-za-prozorci защото имат и сервиз, малко по-скъпо е, незначително.
И аз имам W66, никакви проблеми с него, не се е трепал никога. Обаче аз нямам тераса със стъклени парапети като при синковеца. Да не вземе това чудо да се хвърли от 9-я етаж.
А W66 вече не се произвеждат и затова ми препоръчаха този. HUTT W8 Smart вече също се спира от производство, казаха, а пък 9-ката е много голяма и не е нужно толкова голям робот.
Купих си от Озон hutt w9 и по имейл или в история на поръчките (не помня вече) получих касова бележка, предавателен протокол и гаранцията (2 години)

# 162
  • София /Абсурдистан
Добре, а ако има някакъв проблем, как точно става сервизът с Озон?
Сигурно задавам тъпи въпроси, но не съм наясно.

# 163
Добре, а ако има някакъв проблем, как точно става сервизът с Озон?
Сигурно задавам тъпи въпроси, но не съм наясно.
Снимам ви част от гаранцията. Дано да съм ви била полезна.
Скрит текст:

# 164
  • София /Абсурдистан
Благодаря! Посочен ли е в гаранцията списък със сервизите?

Общи условия

Активация на акаунт