До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 375
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • Мадрид / София
Интересно има ли някаква литература касаеща прераждането отпреди Втората Световна война? Наскоро четох, че след войната, и особено през 60-те години интересът към будизма и хиндуизма в Европа и САЩ се засилва, а оттам все пак идва вярата в прераждането, и затова  оттогава  и западната цивилизация започва да възприема тази идея.
Прераждаме се стотици или хиляди пъти, та самите ние сме живяли много пъти преди Втората световна. По принцип различните религии не са решаващи за оттатък. По-скоро имат значение за личния опит на даден човек тук на Земята.
Тъй като оттатък времето не съществува и всичко се случва едновременно (трудно за представяне от нас в тази реалност, но описано така от много хора преживяли клинична смърт) можеш да се преродиш в който и да е период от живота на Земята, стига това да е нужно на теб самия за дадено изживяване. Тоест не непременно в бъдещето, може да бъде в минала епоха.

Благодаря, тези съм ги чела отдавна 🙂 По-скоро ме интересува може ли да се разбере дали една душа е от "кошерното съзнание " или не.
От прочетеното и чутото до сега (доста) такъв израз не съм срещнала. Може би да е нещо друго, не знам. Само съм чувала от медиуми за хора живеещи на Земята без душа. Не мога да го обясня, защото и за мен не е много ясно това положение.
Има души, които няма нужда да се прераждат, достигнали са фаза, която позволява да помагат и да се усъвършенстват без да се прераждат, но го правят за да бъдат в подкрепа на сродна душа, която има нужда да се прероди. Правят го, защото са помолени за това и защото искат да помогнат. Всичко това се изпипва до съвършенство в предварителния план, който изготвяме преди да се преродим отново.

# 421
Цитат
Има души, които няма нужда да се прераждат, достигнали са фаза, която позволява да помагат и да се усъвършенстват без да се прераждат, но го правят за да бъдат в подкрепа на сродна душа, която има нужда да се прероди. Правят го, защото са помолени за това и защото искат да помогнат. Всичко това се изпипва до съвършенство в предварителния план, който изготвяме преди да се преродим отново.
Познавах такъв човек и другото интересно е ,че такива хора идват със запазени спомени (знания) за това кои са всъщност и какво правят тук,както и какво е отвъд. Преди 35 г когато се срещнахме,беше доста плашещо и аз естествено го смятах за луд🤣🤣🤣🤣. Всичко,което каза ,стана точно така. "Набиваше ми канчето" как е добре да действам....А и тогава нямаше такава информация (по Комунизма🤣),за да го е научил отнякъде.   Той не е жив вече... Миналата година получих видение наяве изведнъж,че това,което ми говореше е точно така и така сме се разбрали преди да дойда тук. Той не е трябвало да идва въобще.  Е,не само заради мен...И за още 2,3 души

# 422
Моят съпруг си е спомнял като мъничък кой е бил в предишния си живот, къде е живеел, как е умрял, всичко. Като е започнал да говори е разказал на майка си, която го е завела в домът му от предишния живот и информацията е била потвърдена. Иначе, преди не вярвах в такива истории. Мислех, че се създават за рейтинг по телевизиите .

# 423
И мислите ли,че съпругът ви има някаква роля сега - да учи уроци,да помага?

# 424
Интересно, че Юнг примерно смята такива "спомени" за развит достъп до колективното насъзнавано/ памет

Аз допусках прераждането като вид път на душата преди, даже то толкова удобно обяснява много неща, в личен и световен план, но последната година взех да се уверявам (за себе си), че всяка душа е за себе си, идва и после си заминава. Просто споделям...

# 425
Според мен колективното несъзнавано не противоречи на теорията за прераждането. Аз го разбирам именно като информационно поле, Акашови записи или както всеки иска да го нарече. Какво пречи там да са душите и духовните водачи - пак в това поле на знание?

Допълвам - попаднах на клипче, в което питат Юнг - все още ли вярвате в Бог? А той казва - не вярвам, знам, че съществува. Мисля, че и той е имал разни изживявания извън материалния свят.

# 426
Аз го разбирам така: аз ви говоря на вас, вие сте в моят свят, но във вашият мен ме няма.

# 427
Христо Нанев е регресионист и много говори за преражданията. В ютуб има много видеа.

# 428
  • Мадрид / София
Интересно, че Юнг примерно смята такива "спомени" за развит достъп до колективното насъзнавано/ памет
Това обаче не се потвърждава от други източници, които казват, че всяка душа си има своя честота (код), която отговаря само за нея и за никой друг и не се смесва в някаква съвкупност. Дори Акашовото поле, което отговаря за нашата душа е вътре в нас. Това все още не съм го засекла на други места, затова го давам като информация без да съм съвсем наясно до колко е така.
Но е факт, че в медицинските среди вече почва да се утвърждава наличието на свръх съзнание и то ни ръководи, всеки един по отделно.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 18:28 от Angela61

# 429
Е, то не е само Юнг, просто неговото тълкувание за спомените на мъжа, описан по-напред би било такова.

Това което казваш, Анджела, не пречи на колективното несъзнавано. Все пак, както нашите гени са сбор от гените на предците ни, допуска се, че по сходен начин може да се предава и информация за миналото, а и хората сме такъв микс, че може както в примерите на Юнг, западно дете да описва южноамерикански град (то ли беше, което почина по-късно…)

Гърлс, търсим консенсус, ако има да се допълни или обогати всяка теза, информацията от вас е добре дошла

# 430
Христо Нанев е регресионист и много говори за преражданията. В ютуб има много видеа.
Христо Нанев е и писател и веднъж провокиран от Стойчо Керев сам си призна, че доста си поукрасява 😂

# 431
Христо Нанев, откакто го усетих колко си ги донаглася, и спрях да го слушам.

# 432
И мислите ли,че съпругът ви има някаква роля сега - да учи уроци,да помага?

Всички имаме роли и уроци за учене. Разпознахме се от пръв поглед и на първата ни среща ми каза, че ще се оженим. След като започнах да се интересувам от астрология и нумерология попаднах на много интересни неща в рождените ни карти. И двамата имаме слънца в критични (анаретични ) градуси, аз в 29 градус (последният градус на знак), а той в 0 градус ( градусите на планетите в астрологията са от 0 до 29 ). Кармичните лунни възли са ни отново в точни противоположни оси и знаци. Има и други неща, които обясняват съюза ни в този живот, но да не ви занимавам с астрология сега, темата е за астрала.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 18:08 от •MERA•

# 433
За кошерно съзнание за пръв път чувам.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kakvo-se-sluchva-sled-smyrtta-ed … ht-razkaz-6220877

Какво мислите за този разказ?
Дали е вярно? Дали е възможно?

# 434
  • Мадрид / София
За кошерно съзнание за пръв път чувам.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/kakvo-se-sluchva-sled-smyrtta-ed … ht-razkaz-6220877

Какво мислите за този разказ?
Дали е вярно? Дали е възможно?
Има един малък процент на хора изживели клинична смърт с негативни изживявания. Възможно е този случай да е един от малкото такива.

Общи условия

Активация на акаунт