До астрала и обратно... или какво има "отвъд" -2

• 42 264
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Филмът е този. altered states Мисля че съм го гледала някога преди сто години.

# 631
Oт 200 милиарда звезди в Млечния път и стотици милиарди галактики очаквам доста голямо разнообразие от разни създания, които като нищо радостно щъкат насам натам. А с тях и душите им. Нещо като мигранти, които се насаждат на непознато място от любопитство или някоя важна причина и за това имат много да " учат". Може и да са в "командировка" или да конквистадори. Нещо като Мъск на Марс.
Долорес Кенън твърди, че животът на земята е възникнал като са донасяли различни клетки и са опитвали да развият растения, животни, хора.

# 632
Научната теория за възникването на живота не включва съзнателен замисъл или намеса, а се основава на естествени физико-химични процеси, които са се случвали постепенно в продължение на стотици милиони години и на случаен принцип.

# 633
  • Бургас
Аз не вярвам замисълът на живота да е на случаен принцип.
В книгите на Блаватска пише , че първо душата е съществувала без обвивка/тяло.

# 634
Но за подобни твърдения нямаме научни доказателства, а за теорията , за която писах по-горе ( абиогенеза) - имаме. То иначе всеки може да си измисли негова си теория и да си вярва в нея.

# 635

Има  специална литература по темата за духовните причини за заболяванията и най-вече -различни психични заболявания, аутизъм, Даун, различните зависимости (алкохол,дрога и тн),също са болести на душата...

Може ли повече информация, линк към тази литература или имена? Интересувам се.
Благодаря!

# 636
  • Мадрид / София
Но за подобни твърдения нямаме научни доказателства, а за теорията , за която писах по-горе ( абиогенеза) - имаме. То иначе всеки може да си измисли негова си теория и да си вярва в нея.
Напротив, вече науката стига до извода, че Съзнанието е преди създаването на Света. Базират се на изследвания в медицинските заведения, а медицината, както е известно е доста консервативна, но при толкова очевидности няма друг изход освен постепенно да предаде фронта.

Малее, голяма шизофрения пада

🙄😵

Шизофренията е хронично психично разстройство, което засяга мисленето, възприятието, емоциите, речта и поведението на човек. Често е съпроводено със симптоми като:

Основни симптоми:
   1. Положителни симптоми (какво се проявява):
   • Халюцинации (най-често слухови)
   • Налудни идеи (напр. вяра в преследване)
   • Дезорганизирано мислене и реч
   • Необичайно или непостоянно поведение
   2. Негативни симптоми (какво се губи):
   • Емоционална тъпота
   • Социална изолация
   • Намалена мотивация (воля)
   • Бедност на речта (алогия)
   3. Когнитивно увреждане:
   • Трудност при обръщане на внимание
   • Проблеми с паметта и изпълнителните функции.

Нещо не виждам връзка в предния ми пост, (базиран на прочетено и чуто от медиуми, съвпадащи по между си) със шизофренията.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 23:03 от Angela61

# 637

Има  специална литература по темата за духовните причини за заболяванията и най-вече -различни психични заболявания, аутизъм, Даун, различните зависимости (алкохол,дрога и тн),също са болести на душата...

Може ли повече информация, линк към тази литература или имена? Интересувам се.
Благодаря!
Книга на духовете на Алън Кардек,има я и онлайн в Ютуб.
https://youtu.be/qwVjp1apk54?feature=shared
https://youtu.be/6iWmWHxA5Gc?feature=shared
Относно Шизофренията и всички други-никой не отрича физическото заболяване, говорим за духовната причина за тях.....
Същото е и когато почине малко дете. Всички се питат-защо толкова малко,какво е сторило,какви грехове има....Ами нищо, посоката е за родителите....

https://youtube.com/playlist?list=PLnTgcZReG7_or0ZGqunKS9rp2MjAa … zS&feature=shared

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 07:09 от the_demon

# 638
  • Мадрид / София
Просто не разбрах връзката на моя пост за броя на душите и шизофренията, който постна Елора.

# 639
Ами,може да е "визирала" нас с нашите мнения...че нас ни гони шизофрения 🤣🤣🤣🤣,знам ли....Аз нямам необходимост да убеждавам някой или да ми вярва...Всеки има свободна воля...Аз мога да вярвам в каквото си искам,щом то ме кара да приема по -добре катаклизмите в моя живот...Или както казва Башар -не настоявай и не убеждавай никой в твоите вярвания. Който не е на твоите вибрации,няма да види и чуе нищо от това,то просто не резонира с него,не достига до него. Ти кажи каквото трябва,а който е готов,ще вземе каквото му е необходимо от това

# 640
"Всичко, което не ни убива ни прави по-силни" е клише само за тези,които не са се сблъскали реално с подобни житейски изпитания. Когато ти се случат,тогава разбираш как точно поради тези изпитания ти се променя характера,начина на живот и точно благодарение на тези страдания си учиш уроците,правиш изводи и си променяш мирогледа и мисленето. Нищо не се случва напразно,нито лошото,нито доброто. Животът ни е програмиран до най-малка подробност. Срещаме се и взаимодействаме с хора,които не идват и не излизат от живота ни случайно.

# 641
Има граница между влошено състояние с психосоматични прояви, каквото е да те боли стомах от стрес и да прерасне в язва

И

Да търсиш причини защо някой например се е разболял от рак или му се е родило дете с Даун.

Ние можем много теории да развиваме (вкл. донякъде верни, като напр. че ако работи в стресираща или направо радиоактивна среда, един организъм е по-склонен към болести) НО е дълбоко нередно (и аз много мразя) като се почне с търсенето на духовна/душевна причина и не дай си Боже - вина.

Лекарите, които работят с определен тип заболявания с лоша прогноза ще ви кажат, че нито някой е виновен, нито се е “довел” до диагноза рак или му се е родило такова и такова дете (изкл. генетичните).
Това се случва на почти случаен принцип.
Ще го повторя: болестите, освен като предразположеност или вредна среда, се случват на случаен принцип, или айде: най-много като част от жизнените изпитания, каквито има всеки, в различна област (ако се осмелим мааалко да встъпим в духовния свят по тоя повод)

Няма по-грозно нещо при раково болен от това, някоя баба/ясновидка/духовен водач да намекне, че бил виновен или нещоси там с начина си на живот се е докарал до там, ама грозни неща, в стил “той е загубил връзката с бащата и за това” или “имал е да научи нещо по трудния начин”

Има и сред лекарите и сред психолозите (Габор Мате има доста книги по въпроса) единици, които правят връзка психика-болест, но - пак ще кажа, говорете с истински хуманен лекар, който приема и деца и майки и бащи и всякакви, с онко заболяване и ще ви разкаже много за рандом-фактора, за липсата на смисъл, връзка и вина за едно заболяване

(Да не говорим за мъчителните за всички /и болен и близки/ битки, на които съм била свидетел, как болния започва да живее “друг живот”, да се учи да преодолява набедената “травма” и “блокаж” - и накрая все пак си заминава. Сърцето ми се е разбивало. Може би и за това признавам, че изпитвам почти омраза към такива абстрактни, неемпатични, осъдителни и прочее “духовни” намеси)

# 642
Вие нещо не разбирате.....Става дума за две РАЗЛИЧНИ неща. Физиката си има много недостатъци и е тленна. Ние обаче СМЕ духовни същества със физическо тяло.Избрал си тоя цирк предварително и всички хора,с които взаимодействаш(роднини, приятели),са се съгласили да участват в това. Това си има причина и точно това води до различни промени и осъзнаване. ПЪТЯТ и процеса на преминаване през това е важното. Ако някой е избрал да живее 40 години и да умре от алкохолно натравяне, катастрофа или рак.   И г*за даси скъсаш,... Така ще бъде,точка. Колкото по-бързо разберем ,че тези шамари са тук,за да ни обърнат с хастара навън, толкова по-добре.

# 643
не само колко пъти (казват, че са стотици, че и хиляди пъти) ами и като се раздели енергията на душата в няколко тела, сметката излиза. А и в добавка тела без душа съвсем се напасва.

Малее, голяма шизофрения пада Joy

Ами то е ясно какво съм искала да кажа.
Много животи и даже едновременно. Затова написах, че пада голяма шизофрения.
Кое не е ясно?

# 644
  • Мадрид / София
не само колко пъти (казват, че са стотици, че и хиляди пъти) ами и като се раздели енергията на душата в няколко тела, сметката излиза. А и в добавка тела без душа съвсем се напасва.

Малее, голяма шизофрения пада Joy

Ами то е ясно какво съм искала да кажа.
Много животи и даже едновременно. Затова написах, че пада голяма шизофрения.
Кое не е ясно?
Едновременно, защото оттатък няма време, в смисъл - минало, настояще, бъдеще.  Има само сега, в този момент. Поне не такова линейно, каквото сме приели да имаме тук. Трудно е да си го представи човек, но това не е мой проблем.
Да чуваш гласове и да се чувстваш преследван, както и другите симптоми на шизофренията не са характерни за броя души идващи на Земята. Затова се изумих.

Вие нещо не разбирате.....Става дума за две РАЗЛИЧНИ неща. Физиката си има много недостатъци и е тленна. Ние обаче СМЕ духовни същества със физическо тяло.Избрал си тоя цирк предварително и всички хора,с които взаимодействаш(роднини, приятели),са се съгласили да участват в това. Това си има причина и точно това води до различни промени и осъзнаване. ПЪТЯТ и процеса на преминаване през това е важното. Ако някой е избрал да живее 40 години и да умре от алкохолно натравяне, катастрофа или рак.   И г*за даси скъсаш,... Така ще бъде,точка. Колкото по-бързо разберем ,че тези шамари са тук,за да ни обърнат с хастара навън, толкова по-добре.
+1

Общи условия

Активация на акаунт